Не ги имам читано книгите,но знам дека се доста поразлични. Знам дека во книгите се случува нешто помеѓу Бони и Дејмон,Елена наместо брат има помала сестра и Дејмон умира,ама после успеваат да го вратат во живот.Во меѓувреме се појавувава како дух од време на време.
^ Еее па ако е така во книгите и ако го оживеале Дејмон, може у серијава истото ќе го направат со Аларик... Нема штета од надеж, нели Инаку да објаснам зошто мислам дека Дејмон ќе и даде корпа на Елена. Тоа би било всушност една тактика на продуцентите, да привлечат повеќе симпатизери за Делена. Како? Нели, добродушниот Дејмон ќе и даде корпа на Елена заради брат му, и оние Стелена фанови барем за момент ќе застанат на негова страна и ќе бидат воодушевени од тој негов гест и нема да бидат разочарани кога ќе биде она финалното спојување на Дејмон и Елена. Мора сите гледачи да се задоволни на овој или на оној начин. А и баш би било забавно сега Елена да трча по Дејмон,а овој да не ја рецка ни 2%, лигла. Сега останува да чекаме и да видиме колку ми се добри предвидувачкиве вештини.
Баш би сакала да го видам ова во серијата. Досаден е овој триаголник со кој не малтретираат 3 години, на крајот нека ни ги сервираат Дејмон и Елена, а во меѓувреме интересно е да се види каков ќе биде Дејмон со друга (не мора Бони, ете може и Ребека), зашто до сега не сме го виделе во врска која трае повеќе од 2 епизоди
знам дека сеуште не сме ја ни виделе 7ма епизода, а јас имам прашања за 8ма и ве молам извинете за тоа.....но морам да прашам дали на сликата на 0:52 е Лекси(најдобрата другарка на Стефан)? http://www.youtube.com/watch?v=oQ7YCbUjemk&feature=plcp
Mене па за разлика од Tрендафилот, Sтефан ми е крајно анти(сим)патичен.Mе иритира со фацката што секогаш му е како пред да рикне во плач или недај боже да се Spoiler испосери Nе дека нема осет за глума, го бива, ама таков ми е некако патетичен, а може и зошто не е мој тип на маж, што знам. Iнаку епизодава ми беше добра, просечна, се радував на појавата на Kетрин и апелирам што побрагу да ја вратат во серијава, оти Nина е милон пати подобра во улога на Kатерина вампир отколку Eлена таканаречен вампир, кој плаче на секој повишен тон. Kако и да е со Dејмон ми беа идален пар уште на почетокот и уште ги сакам заедно, па ради тоа се радувам на прекинот со Sтефан.Mада знам дека Dејмон ќе и мавне корпа, поштено е така.Sамо кој ќе ја слуша како цимоли и за тоа
Многу се фрустрирам ко ке прат вака паузааа а намерно сега баш најдоја да прат пауза ко ке Елена ке трча по Дејмон.....кефој сум дека Лекси ке се појави многу ја сакав а и време беше досадно е се се врти околу Елена само нејзе нешто му се случва сите се жртвуват за неа,знајте некогаш за Бони многу ми е жал и арно му рече Кетрин на Елена (кога халуционираше) Бони заради неа не можи да прај магија мајака му си ја изгуби и се.
Се напнав со серијава,знам! ама едноставно ми нема спас Спојлер за 4х07 Spoiler хахаха ваква сум ама па зашто не измачуваат вака?!! ќе умреме од чекање колку се палам на Дејмон и Клаус... па тоа е нешто ненормално
Да ви кажам јас што се имам прочитано за наредните неколку епизоди Spoiler 1. Во 8ма епизода Стефан се сомнева за нешто поврзано со Елена,па со Дејмон заедно одат во Њу Орлеанс да видат дали некој се сеќава на нив од 1942г.Таму наидуват на некоја стара љубов на Дејмон-Шарлот.Во меѓувреме Елена,Бони и Керолајн имаат girls night. 2. 9та епизода е направена специјално за Божиќ.Во оваа епизода Дејмон и Елена заедно со Бони и професорот одат во куќата Елена што ја има на езерото (ако ја памтите беа еднаш таму во 2ра сезона со Стефан ) да му помогнат на Џереми за нешто.Ќе има сцена снимена на мостот (таму имаа сцена Елена и Стефан)
http://www.youtube.com/watch?annota...&feature=iv&src_vid=hxzv_7T2b2g&v=hhJCRtpqlFU АААААААААААААААААААА!
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... Hy6Zk&NR=1 Одвај чекам конечно серијата станва онаква каква шо сакав