Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
  2. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Ее, беља работа е оваа Елена, се колнам. |(
    Сега ја гледав 6тата епизода (каснам малце, shame on me :$ ) и дефинитивно омилена сцена на сите времиња ми беше онаа со Кертин. :D Како ја заплеска, секоја и' чест.
    И да, време е Стефан и Елена да раскинат, од авион се гледа дека не им оди веќе.
    Океј, лажам, не ми е грижа што не им оди веќе, туку едвај чекам да видам како Дејмон ќе ја корпира Елена после. :devil:

Иначе, мислам дека Керолајн е до уши заљубена во Клаус, само не сака да покаже т.е се труди да не покаже, најпрво ради Тајлер (многу јасно) а после ради сите други, зошто нели, каков човек (овај, вампир де) би била ако се заљуби во лошкото. :D

Ајде, нека доаѓа петок побрзо. :D

На Bunny2, letsgoaway и MandyLane им се допаѓа ова.
  3. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Знам дека Дејмон ќе и мавне корпа,ама сепак си се радувам :D

|-)

На Bunny2 и Victorian им се допаѓа ова.
  4. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Не си единствена.Не е битна корпата,пак ќе си имаме моменти за радување :rofl:
    Неможам да замислам подобар пар.

Слика од 9та епизода
    Како што причитав на сликава е Тајлер со мајка му,ама од кога Тајлер носи кожна јакна и има таква коса? :^) Се шпекулира,може да се Дејмон и Елена.
    Какви се глупости читам на тамблр,незнам веќе во што да верувам :swear:

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Во спојлер слика од 4х07 (знам дека напињам на темава)
    Bunny2 , отвори.ќе ти се свиѓа :)

Нешто за 4х08
    we know that in 4x08 damon and stefan travel to new orleans so damon can reconnect with an 'old' flame of his. i'm 99% certain that stefan thinks elena is sired to damon and damon has to find out if she really is. so the brothers go to investigate, discover that another vampire who drank from damon is sired to him and the 'heartbreaking decision', damon has to make will be about whether to break it :/ OR they find out elena isn't sired and damon just has to choose between her and his brother.

Австралиското промо за 4х07
    http://www.youtube.com/watch?v=tQJHr9Jun60

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
  7. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    25.442
    Еј ајде малце реално, стајте се на место на Стефан. Да ве остави вас дечкото за некоја друга,а според приказнава таа другата да е сестра ви, зарем ќе бидете фини спрема двајцата?

Реално, сите би биле фрустрирани,лути и љубоморни. Однесувањето на Стефан е сосема на место.

На chocolate.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^ Ама па каква вина има Дејмон во сето ова?
    Тој дури и и` ја кажа на Елена вистината дека всушност Стефан не е виновен за ништо и дека се правел само за да го најде лекот. Ниту пак и се "пикаше" и ја заведуваше. Единствено таа за секој нејзин проблем наместо кај Стефан се обраќаше кај Дејмон. Е сега тој наместо да си го искористи тоа и да се зближи со неа, сепак му пренесуваше на Стефан се`.Реално да не беше Дејмон, Стефан досега ништо немаше да знае ако чекаше Елена да му пренесе. Дејмон си испадна сосема фер до крајот, а ако на некој Стефан треба да му биде лут, тоа е Елена.

На Marossa и deedee0 им се допаѓа ова.
  9. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Зависи од ситуацијата,ама мислам дека на дечкото би му била лута повеќе :P
    Жал ми е за Стефан,да, он ја сакаШЕ Елена и тоа многу,но да се соочиме со вистината...од кога стана вампир не е веќе заљубен во неа :^) и сега целата вина за раскинувањето му ја пренесува на Дејмон. Извинете а што е он виновен? Дејмон беше спремен да го напушти градот и да си отиде, да ги остави Елена и Стефан да бидат среќни заедно. Во 4х06 кога ја спаси Елена на мостот и кога се разбуди она, коа разговараа, Дејмон уствари цело време како да ја бутка Елена во прегратките на Стефко. Дури и го правдаше пред Елена
    Damon: Everything that he's done in his life, he's done for love. :)
    а Стефан како му враќа за тоа?
    Дејмон во сник пикот дури и се понуди да му помогне да ја преболи разделбата со Елена,а оној :^)
    Let's not pretend that this isn't the best day of your life :devil:
    А го праша некој Дејмон како се осеќаше секој пат кога Елена го искористуваше па после трчаше кај Стеф? :!:
    Причината за разделбата на Стелена (според мене) е тоа што Стефан веќе не ја сака Елена ко што ја сакаше порано.

10. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    ^^ deedee0 потполно се согласуваме со мислењата :lol:
    Што се однесува до Стеф.Јас искрено мн си го сакав. :D И уште сакам да си биде среќен со Кетрин,ама сезонава претера,а само 6 епизоди има до сеа,еве 7 нека бидат.

И мене не би ми било сеедно дечко ми да ме остави за сестра ми,ама Дејмон цело време го брани,го вади од с*ање пред Елена,а он се понаша како кретен.
    И уште кога ќе ми текне дека Дејмон најверојатно поради него ќе ја одбие Елена...
    Еднаш засекогаш нека се помири со фактот дека сам си ги направи ова. :fubar:

11. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    http://www.youtube.com/watch?v=P9kZYwX4Pn0
    Незнам зошто, ама после клипов тотално ми се смени мислењето за Стефан. Го оправдував за тоа што го напаѓаше Дејмон, иако тој нема вина, но и јас би го напаѓала да сум на негово место, сепак не му е сеедно, брат му е.

Стечо почна да покажува огромна ароганција, се си мислам дека во скоро време повторно ќе биде the ripper и Елена ќе добие уште поголем поттик да е со Дејмон.

Сеуште немав оформено некој цврст став за односот на ликовиве според текот на настаните во новава сезона, но сега конечно имам мислење за секој.
    Дејмон конечно докажа дека тој е оној кој вистински ја сака и почитува Елена, а Стечо е оној себичниот. Откако Елена стана вампир паднаа маските на браќава, па си ги сменија особините, огромен пресврт што не израдува сите Делена фанови.
    Елена не можам да ја смислам, барем за сега. Толку е лигава, трапава, смотана, како мрсул ми е. Секој заплет е заради нејзе, премногу и го форсираат ликот. Баш сакам да го видам однесувањето во наредната епизода кога ќе има Делена моменти, па се надевам дека ќе имам поинакво мислење.
    Од почетокот навивав за Керолајн и Тајлер, но сега Тајлер ми стана многу привлечен, па со задоволство би го глеала сингл и да се шмека со типки низ серијава, барем тоа повеќе да се размрда и не да се врти се околу љубовта, убиче нас романтика.
    Затоа Керолајн би сакала да ја видам со Клаус. Тој заљубен пустиот, та друг човек е кога му е во близина. Слатки се заедно, барем неколку епизоди нека ги спојат, ги личи.
    Конечно Џереми ќе има некоја поголема важност, зошто само се плеткаше без врска и ме иритираше, сеа и се разубавел, и во глумата се подобрил некако, ма ќе го биде сезонава, ќе внесе поголема неизвесност неговото почесто размрдување.
    За Бони мислам дека ќе закашка нешто. Се навикнав веќе да ја гледам како прави непромислени постапки, та досадна е нејзината глупавост. Колку пати само ја закашка работата, нема сезона таа да не стави сол во кафе.
    Мет, абе речиси забораив дека е тука. Како мува без глава е, не знам што ќе им е во серијава кога им служи како вреќичка со крв и само го шуткаат таму-ваму. Трапале,муле.

Слики од 4x9:

На Sanniii, the.vampire.girl, deedee0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639

Промо од Австралија...Немам коментар...

На 1209 и deedee0 им се допаѓа ова.
  13. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Леле Bunny2 ми го разубаве денот :rofl: е баш те сакам :*

[​IMG] :D злобна сум,знам :$

[​IMG] :inlove:

УМРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕВ :* :clap:

:wasntme:

Да не ќе има
    вампирски секс? :!:

Само се молам да не ни даваат лажна надеж :fubar:

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.005
    Боже ова сериозно ќе се деси :o :o :o
    Ако да ќе славам како луда :D Mногу е жешка сцената мајке ми :)

На deedee0 и Bunny2 им се допаѓа ова.
  15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Од каде да почнам...
    Се што чекав изминативе 3 сезони,се се случи во една епизода.
    Клаус и Керолајн...[​IMG]
    И извини Керолајн ама стварно неможам да те сфатам сериозно кога се смешкаш тука со Клаус (кој е најголемиот убиец од сите заедно ) а вооедно сакаше твојата најдобра другарка да ја исцеди за да може да си прави армија. ( Го обожавам Клаус не ме сфаќајте погрешно. :D
    Клаус никогаш по среќен го немам видено :)

Џереми...тури пепел..Стефан го доза*ба |( :swear:

И да ја прокоментирам главната тема :D
    Неможам уште да се соземам од целата ситуација. :o :rock:
    Конечно Дејмон среќен.Сега видовме дека тој единствениот што ја прифаќа Елена.Дури ни Керолајн не ја прифаќа.

Што се однесува до sire bond...
    Нема логика целава работа.Иако направија да звучи како доста логична работа.
    За мене ќе има логика само ако го преформулираат целиот термин.Тајлер беше sired зошто се чуствуваше должен на Клаус,бидејќи сметаше дека Клаус го спасил од клетвата.Елена за што му е должна на Дејмон?

Тајлер нели за се го слушаше Клаус,иако работите кои ги бараше Клаус од него некогаш не му одговараа.Елена не го слуша Дејмон за се.Како во сл.ситуации.
    -Кога Дејмон и рече на Елена дека треба да му се јави на Стефан,она не му се јави.
    -Кога и рече да пие крв од девојката на предавањето кај проф. Шејн,она одби.
    -Кога Дејмон и кажа дека Стефан ја прави правилната работа и да не му се лути,она му раскина.
    -Кога и кажа дека не треба да се соочува со Конор,она одби,смисли план,а на тоа Дејмон и кажа да го убие.
    -Кога Дејмон и кажа да одбере жртва во кафичот/ресторанот (што и да е тоа) она одби.

Промо за наредната.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9mRmmFSQFmE

Не ми се верува.Како може Дејмон да е способен да ја искористи Елена?И да постои sire bond,он не ни знае за тоа.Како прво он не и кажа на Елена да играат,она сама кажа дека сакала.Не и кажа да го баци,да има секс со него...Fu*ck you Caroline and Stefan :!:

И коментарот на Џули Плек за целава ситуација.
    “The sire bond is the tiniest bit of an obstacle in Damon and Elena’s path. Elena truly believes it’s real”
    — Julie Plec

Мојата нова омилена :
    http://www.youtube.com/watch?v=kFfKb_WEkCE
    Толку од мене...

На deedee0, Sanniii, caroline.costa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Оу Ем Џи!
    At least i will die happy!

Не ми се верува. Ова не го очекував. Всушност го очекував 4 сезони, а Клаус и Керолајн 2 сезони.
    На крајот успеав да ги видам, Дејмон и Елена, како тој ја гледаше цела епизода.. немам коментар.

Сега гледате каков испадна Стефан!?
    Прво let's not pretend this isn't the best day of your life.
    После кога го напна Џереми со убиството, само за тој да ја поправи Елена. Или ќе ја сакаш или нема. Тоа е. Таа е вампир и поправање нема.
    Само на крајот не испадна себичен и ги остави Дејмон и Елена сами. Добро е што Дејмон не и мавна корпа. Барем сите си ги собравме лигите кои ги пуштаме со години :D .
    И само ќе кажам колку е паметна Керолајн. Многу ми се допаѓа како лик.

И мислам дека сите се потсетивме на танцот од пред 2 години кога играа Дејмон и Елена. Сакав и овој пат да ги видам.

Најдобра епизода до сега!

На Victorian, Bunny2, deedee0 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    25.442
    Женски,најискрено ви кажувам мило ми е за вас кои го чекавте моментов којзнае колку време и блазе си ви што вистински сте уживале во епизодава. Ако ви мрчам често за Дејмон :lol:
    Јас не можев,ми беше... грдо, ко да правеа нешто што не смеат,така нечисто... не знам зошто, веројатно нели затоа што до вчера беше со Стефан,се навикнав и сега... како и да е.

Клаус и Керолајн. :inlove: :inlove: :inlove:

18. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Женски до која епизода се стасани? Не бев тука една недела а ги гледам на Филмовизија ама ги има до 6та а таа е последна што ми е изгледана. Од друга страна да не знаете онлајн да ги гледам?

Се извинувам сега ги прочитав коментарите и видов дека минатата недела немало епизода што значи не сум пропуштила ништо :)

19. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Делана секс, fuck yeah! :rock:
    Епизодава беше вредна за волку чекање, ма то плакнење очи, мислим шта речи...
    Им држи вода муабетов дека Елена му е обврзана на Дејмон, ама си живеам во надежи дека ќе излезе спротивното. :angel:
    Овој Стефан се повеќе ми шета по нервиве, потполно се согласувам со мислењето на caroline.costa за тој гад.
    Џереми, секоја епизода се повеќе ме изненадува, морееее има потенцијал дечкото. Му лежи да е злобен лик!
    Ех, ми се исполни срцево... :l:

На Bunny2, deedee0 и caroline.costa им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.005
    Mене пак не ми држи во да теоријата дека Eлена е врзана за Дејмон, ЗАТОА ШТО, кога беа заедно во хотелот и сите други моменти што ги имаа заедно Eлена не беше вампир, а пак имаше чувства за Dејмон, сексот кога тогаш ќе се десеше, само што емоциите и се покачени сега, па порано се воздражуваше, сега не.
    Не ја имам гледано епизодава, ама од досега коментираното го заклучив ова, вака или така Eлена и Дејмон се створени еден за друг.
    Иначе ќе полудам, неможам да ја гледам епизодава, е ќе си пукнам, а со душа го чекав ова 4 сезони :swear: