Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Значи немам ниту една епизода пропуштенов од оваа серија. Ама во III сезона почна многу да ме нервира тоа што треба режисерот повеќе да се фокусира кон Елена, Дејмон и Стефан. Некако што е можно повеќе да се обиде да ги долови моментите меѓу нив а не како досега..Хибридите, па некои бош сцени со нови ликови. Колку да се потполни времето! |( Значи серијава конкретно ја гледам ради овие тројца прекрасни ликови! Керолајн, Тајлор, Бани, Клаус :envy: :Down: :headbang:

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Керолајн почна да ме нервира повеќе отколку во почетните епизоди, кога беше обична смртничка (ако е тоа возможно). Кенкава е, напорна, нема никакво дејствие, ниту појава и не ја сакам веќе за Клаус.
    Друга женска да му најдат, оваа Керолајн утката со Стефче под рака, и онака си го бендисува, што да не, ќе се оправат, двајца мутави прават ваљда едно немутаво, м? :?:

Убаво ѝ кажа Тајлер на Елена - чувствата не се менуваат со сајр бонд, само постапките, што уште треба да ви се стави на тацна?

Бони гревната, фацката ѝ е се` уште како да има запек, не мрдна девојчево од мртва точка, па веќе и за вештерка не ја бива, па за што ја држат во серијава? |( Бреј глупав лик, а и бајаги ми е напорна и она и со однесување и со фацка и став.

Колку ѝ беше убав аутфитот на Лекси во 5о-тите, и фризурката и беретката, кукла.
    :)

На Neytiri, specificone, chocolate.chick и 4 други им се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.025
    Jас уште ја немам гледано епизодава, ама го гледав делот д деј афтр и ќе кажам дека Eлена во епизодава живна ептен, многу ми се убави и секси со Дејмон, бакнежите, прегратките, страста, се е поразлично отколу со Стефчо и ич нека не ја менуваат ситуацијата, зошто онака Eлена е досадна до болка.
    A да прочитав дека и наредната епизода ќе има секс меѓу двајцава, повторно :clap:

На chocolate.chick, caroline.costa и Trendafilka им се допаѓа ова.
  4. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Прочитав на wetpaint дека во 4х09 некој ќе
    умрел :sweat: ;(
    Само да не е Дејмон, Стефан,Елена,Керолајн,Бони,Клаус,Тајлер,браќата на Клаус,Џереми,Мат,Ејприл,Кетрин.....уште некој лик да не заборавив? :?:

5. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    ^ Ако е Мет во прашање, ќе навивам пред телевизор! ]:) Пустиот чоек, беше и си остана муле, едино ако и продукцентите не заборавиле дека е во серијава :lol: Што туку зема пари за да се провртка низ серијава колку да се рече, преку партија е 100%. :!:
    На никој нема да му фали.

6. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60

7. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Јас сум за да се најде лекот и сите да станат луѓе и да заврши.
    Станува се подосадна и подосадна.
    Барем Кетрин да ја вратат, освежување беше во серијава. И Ребека.

На Mrs.Cuper, deedee0 и poison.ivy им се допаѓа ова.
  8. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Дејмон и Елена
    Клаус и Керолајн
    Стефан и Кетрин
    Тајлер и Хејли
    Џереми иии Бони? некако чуден пар ми се овие :drunk:
    Мат и Ејприл мејби? :^)

Кога Џена умре,некако ја преболев :(
    Кога Аларик умре,не знам ни јас самата како продолжив да ја гледам серијава ;( подобро Елена да умреше отколку Аларик :envy:
    и сега
    Ако го убијат Тајлер нема веќе да гледам!

9. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Јас мислам Хејли ќе умре. Нели во тој договорот со Шејн, откако ќе му ги предадеше хибридите, тој требаше да и го даде USB-то со податоците за нејзините биолошки родители. Е сега кога испадна дека овие се мртви, тој и рече дека не мора да значи ако се мртви дека не може да ги види. Јас тоа си го протолкував како демек кога ќе биде мртва ќе може да ги види на другион свет. А и плус како жива, може во последен момент да му ги уништи плановите или слично.:?:

10. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60

Читав дека Џереми ќе е вајда со Април... Инаку Април знае некоја тајна за Гилберт семејството... и Април нема да е вампир туку ќе е нешо невообичаено!

Иначе Мат можеби ќе е со Ребека... пишуваше на интернет дека љубовниот триаголник меѓу Керолајн, Клаус и Тајлер е заврши трагично и со многу солзи ;( значи некој ќе умре изгледа..

Сега ќе иаме епизода на 13 декември и после дури некаде во Јануари

:fubar: ДАЛИ ХАЈЛИ Е ОРИГИНАЛЕН ВРКОЛАК??

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Колку што прочитав во наредната епизода ќе умре некој што бил уште во прва сезона.

12. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Тајлер изгледа ќе се бори со клаус во следна епизода бар јас така читав... Инаку дали некој знае дали Хајли е оригинален врколак???

Штом љубовниот триаголник меѓу Клаус, керолај и тајлер ќе заврши со солзи тогаш или керолајн ќе умре или ќе умрат и клаус и тајлер ;(

13. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    не се знае со сигурност дали Хејли е оригинален врколак, тоа се само шпекулации
    хммм епа ај да видиме кои ликови се од 1 сезона
    Дејмон,Стефан,Елена(овие сигурно нема да умрат),Бони(неее),Џереми(нема шанси),Керолајн(можно е),Тајлер(се надевам дека не),мајката на Тајлер и мајката на Керолајн?(ама не ми се верува дека они ќе умрат пошо пишуваше дека ќе умре некој што публиката го сака)

14. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Изгледа тоа ќе е Тајлер ;( нишо ќе чекаме до 13 декември и после дури до Јануарииии... Инаку изгледа Тајлер кога си замина еден период во 2 сезона тогаш тој ја изневерил Керолајн со Хејли. Хејли тогаш му помогнала да не е веќе конторолиран од клаус.. И мет го има во прва сезона ама он нема да умре

Во оригиналното семејство има уште еден вампир кој сите го знаеме :^) кој може да е?? се спекулира дека можеби Мет и Мередих некако се поврзани со нив зашо на интернет излезе слика(не е фотошоп-ја издадоа од Вампирски дневници тимот) каде они се со оригиналните вампири :o

15. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    25.444
    Можеби ќе умре Тајлер, ама после ќе наоѓаат начин да го вратат или нешто слично т.е. нешто во врска со тоа што и го кажа тој професорот на Хејли за родителите, дека иако се мртви тоа не значи дека повеќе нема да ги види.

Или Керолајн, ништо чудно.
    После смртта на Аларик се е можно...

16. VampireLover

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    И јас се сложувам со твоето размислување... ама во следна еп. ке има борба меѓу клаус и тајлер и можба тука ќе направат тајлер да умре ама всушност тој некако ќе се врати бидејќи тој и хејли се како лидери на хајбридите кој се обидуваат да не се веќе зависни од клаус!

Како и да е следната еп. ќе заврши возбудливо за да не тера да мислиме шо ќе се деси. секогаш кога прават пауза обично завршуваа некако возбудливоооо :) ајде нека дое 13 декември

17. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мислам дека нема шанси така лесно да убијат битен лик во серијава, со еден куп фанови.

За Аларик беа принудени, тој реши да си замине, па мораа да му сатавт крај. Инаку тешко дека би се одлучиле на таков чекор. Секоја серија се бори за гледаност, а секој лик си има свои фанови

На deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  18. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Ако било кој од нив умре,сигурно ќе го вратат со магија или слично бидејќи нема шанси некој да умре и да го нема веќе во серијата во тоа сум дури сигурна,но сепак ќе видиме.
    А знам дека во книгите умира Дејмон ама после го враќаат...

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Инакуууу јас мислам т.е. сум уверена дека бројот 12 има некакво значење во сезонава :!:
    во 4х01 татко и на Ејприл,свештеникот заедно со уште 12 членови на одборот се жртвуваше за нешто
    во 4х08 дознаваме дека Дејмон во 1942 жртвувал 12 луѓе за да го скрши sire bond-от на Шарлот
    и во 4х07 гледаме дека Хејли соработува со Шејн и тој и бара да го скрши sire bond-от на 12 хибриди
    :^)
    случајност или....? не верувам баш,во серијава ништо не е случајно :o

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    ^^ Дефинитивно има значење некое.Знаеме зошто е потребно жртвување на 12 луѓе,ама на 12 хибрити? :^)

Што се однесува до умирањето,колку повеќе читам на Тамблр толку повеќе мислам дека е Дејмон.
    Мора да се случи сега нешто доста изненадно зошто е midseason-final и да не држат во неизвеснот до Јануари.
    Во книгите умира Дејмон.Може и во серијава да умре,ама после 1,2 епизоди ќе го вратат.И онака и во книгите се враќа(како човек) :) Мора сега нешто да се случи за Дејмон и Елена да не бидат заедно.+ нели треба ова сајрбондот да го прекинат?Ете им прилика.

На deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.