Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневниците на вампирот (The Vampire Diaries)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Maturantka, 15 септември 2010.

1. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027

На deedee0 и Bunny2 им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Се пријавувам за репорт, ги изгледав сите епизоди :D
    Прво, толку ли е тешко да му се исече главата на Клаус? Што, да не ќе му се спои повторно после :D Само идеја давам :wasntme:
    Сега, веројатно, ќе се појави некој нов полош тип, па ќе се кољат сите меѓу себе, ќе заборават кој кого треба да убие. Интересно е што наоѓаат нови ствари да внесат во серијата, не се врти постојано околу истите случувања. Аларик дефинитивно најмногу недостасува, Дејмон мислеше докторката да си ја направи дринкинг бади наместо него, ама не му успеа. Елена ми е...досадна. Оној лик што се појави во крвавиот танц со Дејмон на забавата беше мноооогу поинтересен и од Елена и од Кетрин, ама изгледа нема повеќе да го видиме. Како човек кенкава, како вампир кенкава. Па Керолајн побрзо се снајде во целата ситуација од неа. И Стефанчо поинтересен беше кога беше на работ меѓу кољач и човек. И Дејмон поинтересен беше кога ги зезнуваше стварите и крцкаше вратови кај стигне :D Изгледа сите станаа досадни па затоа Клаус сега е најинтересен, само да не го разлигават со таа неговата потреба да се поврзе, семејство, љубов што и да е. Бар еден злочко да остане злочко во серијава.
    Бони е веќе одвишок, никаде не иде нејзиниов лик, а се појавува по потреба, т.е. кога на овие ќе им треба вештерка.
    Што се однесува до паровите, Стефанчо и Елена нека си бидат заедно, жешката сцена со Дејмон и Елена ми беше некако чудна, повеќе си одговараат како пријатели. На Дејмон повеќе му одговараше дури и Ерин (пред да му ја убие Стефан), а во некои моменти мислам дека и со Лекси добро би си одговарале.
    Керолајн и Тајлер сеуште ми се најдобар пар и нека не се мешаат тука, не смеат да ги раздвојат :!:
    За Мет ми е жал, жртвено јагне стана, веќе треба да иде негде на колеџ далеку од овие сите тука :D
    Елајџа сакам да го има, ептен ми е џентлемен, шармантен, си одговараше Џена и со него.
    Што се однесува до Клаус (пак остана сам, само еден хибрид му остана ), нека му забодат колец во срце, нека го стават во ковчег и нека ми го испратат мене...ќе го задржам јас, дури сите избегаат :wasntme: се жртвувам за нивно добро :D
    well love, i fancy you :angel:
    И да, сцената со бакнежот меѓу Елена и Дејмон, кога беа во мотелот, песната на Флоренс го направи моментот како што треба ;) иначе немаше да делува така моќно

На MandyLane, 1209 и caroline.costa им се допаѓа ова.
  3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Како пријатели ? :lol:
    Сцената беше многу реална,страсна,предобра...Нормално бидејќи се пар во приватен живот.Не знам зошто мислиш дека повеќе одговараат како пријатели.Сепак твое мислење :D

btw,до мене ли е или ниедна девојка со која Иан беше во серијате не можеше да му одолее? :rofl: :rofl: :rofl:

На Bunny2 и deedee0 им се допаѓа ова.
  4. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    ^ Не е до тебе,стварно е така :D
    аххх :rofl:

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

Damon: Come back as a vampire and I will stake you myself cause I can’t stand the idea of you hating me forever.

[​IMG] :inlove:

Team Salvatore! :rock:
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] awww my Defan :inlove:
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] :*
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] :rofl:

На poison.ivy, Bunny2, rhcpfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    До пред неколку епизоди Елена го избра Стефан и идеа изјави од типот -тебе ќе те сакам засекогаш- Сега ете ја у кревет со Дејмон. Погрешно ми беше сето тоа, ми ја немаше таа хемија меѓу нив што ја имаше во претходните сезони. И Дејмон ако го спојат со Елена и он ќе стане како неа...лигав и досаден. Вака е позабавен. Оваа па...меѓу двајца браќа :tmi: мислам може и корпата двајцата да и ја лупнат и сите среќно ќе си живеат :D

На MandyLane и prettyliar им се допаѓа ова.
  6. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Добро да,тоа многу брзо се случи.Одеднаш таа се залепи за него.Но коментирав за сцената со Дејмон и Елена,што рече ти дека сцената била чудна и одговарале повеќе како пријатели. :D :D
    Инаку јас дефинитивно навивам за Делена,ако не се случи тоааа :

Слушнете што вели Claire Holt за Ian :D :D
    http://www.youtube.com/watch?v=bM8k14nkk8k

[​IMG][​IMG]

7. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    еее да беше толку лесно до сега ќе му ја скинеа главата на Клаус.. ама ако умре Клаус и сите останати вампири кој он ги создал или пак ги создал некој шо го создал Клаус ќе умрат. така да ако умре клаус умираат и стефан и дејмон ;( инаку има уше некој оригинален вампир кој допрва ќе се појавува.. :)

8. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Јас мислам дека тој ги лажеше Стефан и Дејмон за да се спаси самиот себе.Мислам дека ако умре тој тие нема да умрат бидејќи не се иста крвна линија.Можеби и грешам. :)

9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^^ Зборував за пред да дознаат дека можеби се поврзани. Бараа секакви оружја и колци и мечеви и ствари, пред да ја направи Клаус церемонијата со која стана хибрид, можеа само главата да му ја пресечат :wasntme:
    Како и да е, најсекси ми беше во последнава епизода на крај, со целиот тој кечап на него :D делуваше стварно моќно

10. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    И јас пред околу еден месец ја изгледав за многу кратко време. Ептен заразна серија, едвај чекав да се вратам од школо за да гледам :) Е сега се нервирам што не бев потрпелива, па да си гледав максимум 2 епизоди на ден. Со паузава што ја направија веќе заборавив за што стануваше збор во серијава :| ...
    БТВ. стварно не сфаќам зошто толку ги сакате Дејмон и Елена заедно. :^) Да, Нина и Иан имаат одлична хемија, си одговараат многу добро, се гледа дека се сакаат и се тоа, ама Дејмон и Елена НЕ! Дејмон на почеток беше супер лик: секси, саркастичен, дрзок, лош, прав вампир. Кога е во друштво со Стефан, Бони, Керолајн, Клаус , а посебно кога беше со Аларик, е многу интересен, али кога е со Елена или се збори за неа станува тедно такво разлигавено суштество, ептен ме нервира. Дефинитивно го имаат уништено ликот на Дејмон во последнава епизода, се му се врти околу Елена, се нешто плаче, се жали... + Елена ми е најомразен лик, не заслужува да биде со некој како Дејмон, баш си е за Стефан и он таков лигав. Сега Клаус ми е нов омилен лик! (А и Џосеф каков е, па и со акценот... :) )

На Hipster и kravce им се допаѓа ова.
  11. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Факт е дека Џозеф беше гостин во серијата и имаа намера да го убијат,ама луѓево го засакаа ликот.Затоа е и толку нелогично што не го убија до сега.
    Иначе докажано е дека сите потекнуваат од Клаус.Ви текнува на последната епизода од 3та сезона кога Ребека и Елајџа дискутираат?Ребека баш кажа дека она не ги создала,Елајџа исто.Баш Ребека рече дека е сигурна дека потекнуваат со Клаус.Така продуцентиве направија Клаус да го има постојано во серијава.Иначе треба и да се запамти дека Клаус е појак од сите ( оригинален вампир е и хибрит )

Што е до мене,ни јас не сум некој обожавател на Елена,ама како што веќе имам кажано Дејмон го прави среќен така да...Токму поради тоа сакам да бидат заедно,а и тоа е и поентата на серијава.Да видиме ние како гледачи како може еден лош лик да смекне кога станува збор за љубов.Затоа сакам да видам Клаус и Керолајн како ќе фукнционираат заедно.Дејмон како лик никогаш нема да биде лигуш како Стефан.Он може додека е со Елена да се лигуши по малце,ама секогаш ќе го гледаме како крши вратчиња и пие крв ако некој му "стапне на нерв".
    Одвај Елена да не биде sired, за конечно да видиме дали чуствата и се искрени.
    Иначе споилер што прочитав
    Тајлер и Керолајн ќе се караат поради нешто сериозно ( да се надеваме дека Тајлер ќе почне да ги приметува чуствата на Керолајн за Клаус ) :D

На deedee0 и rhcpfan им се допаѓа ова.
  12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.815
    Допаѓања:
    25.450
    Знаете според мене што беше најголем пропуст?
    Тоа што продуцентите избрзаа да ги спојат Дејмон и Елена по секоја цена, а немаше логика оној момент кога Елена му раскина на Стефан поради Дејмон, затоа што емоциите и биле засилени сега откако стана вампир.
    Зошто? Ако емоциите и се засилени, и ако се водиме по фактот дека она го сакаше Стефан, а за Дејмон имаше онака симпатии и страст, тогаш по некоја логика би и биле засилени емоциите и за Стефан, така? И не би му раскинала така лесно.
    Ама не, вака испаѓа емоциите се засилуваат селективно, за една работа да, за друга не.
    Или можеби никогаш не го сакала Стефан? Со ова секако дека би се сложиле Делена фановите, но сепак, тоа би било малце глупаво, факт е дека беше заљубена во него...

На кратко, требаше малце да се мачи сама со себе и со своите чувства,да помине некој подолг период, а не така лесно во една епизода раскинува со Стефан, спие со Дејмон и веќе следната луда е по него... каде се сите тие чувства за Стефан што ги имаше претходно?
    Безврска малце.

На poison.ivy, deedee0, curlygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Ете со некој на иста фреквенција сме :D зар не ви текнува сцената кога беа затворени на фармата, па Стефчо и Елена си разменуваа љубовни изјави, па откако стана вампир се лигавеа по дрвјата ловејќи животни, па ваму онаму :D и наеднаш оп...не го сака него, со овој во кревет. Апла е до тоа дека сцената беше изведена за да се задоволат фановите на овој пар и затоа беше некако вештачки искреирана и исфорсирана.
    Читнав и јас нешто за новата епизода дека Тејлор и Кер ќе се караат. Апелирам до сценаристите да не прават глупости и да не ги раздвојуваат. Колку и да е секси Клаус, а е :wasntme: многу :!: :D паров не смеат да го раздвојат, преубави сцени имаше со нив двајца.

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.573
    Допаѓања:
    43.055
    Јас да се приклучам на дискусијава.
    Сметам дека целиот овој пресврт околу Eлена, Sтефан и Дејмон е логичен донекаде, поради тоа што јас цело време сметам дека Eлена одамна не е заљубена во Стефан туку во Дејмон.Мене лично одамна ми изгледа како со него да е само поради благодарноста дека ја спаси, само поради тоа дека некогаш го сакала и дека сега нема право да му го направи тоа и да отиде со Дејмон и поради тоа таа цело време се опираше на чувствата кои ги има за Дејмон.Мислам дека таа се лажеше себеси дека го сака уште, впрочем мислам дека сите чувства и исчезнаа во моментот кога Стефан отиде со Клаус.И сега откако стана вампир толку и се појачаа емоциите што автоматски таа толку многу почна да го сака Дејмон, а сфати дека не чувствува повеќе ништо за Стеф.Mислам реално Елена одамна му фрли око на Дејмон и с ите знаеме дека не и беше никогаш сеисто кога се работеше за неговите чувства кон неа.А од друга страна мислам дека сеуште беше со Стефан потсвесно поради ситуацијата со Кетрин, таа не сакаше да биде како неа во никој случај.
    Мене ми е сосема фер што Елена е со Дејмон и мислам дека тој многу повеќе ја сака од Стефан, на начин на кој треба да биде сакана секоја жена.Тоа е мое мислење, а + за мене отсекогаш важи „ Cause nothin' lasts forever“ аnd we both know hearts can change“ така да не ми е чудно што таа сега го сака Дејмон.Единствено се согласувам со тоа дека сета дешавка не требаше да биде сместена во 2 епизоди.А и фер ми е поради тоа што Стефан секогаш добива она што сака, Кетрин го сакаше него,Елена го сакаше него, Дејмон лудо ги сакаше и двете, сите на него гледаа како добро момче, а мене ми беше сето тоа малку лицемерно од нeгова страна, зошто сепак на крај краева да не забoравиме поради кого се во сите овие гомна, поради Стефан зошто тој го натера Дејмон да пие крв и да стане вампир, така да. Мене Дејмон ми е добриот во серијава, а Стефан...хм, па не толку.

А за Керолајн и Тајлер јас си кажав одамна, во никој случај несакам да завршат, оти ми се совршен пар.

На poison.ivy, Bunny2, Sparks и 3 други им се допаѓа ова.
  15. VampireLover

VampireLover Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Па според мене Делена е нешо најубаво во серијата.. многу се слатки заедно и едноставно јас сум за делена зашо дејмон до сега колку пати само патеше а стефан уше од почетокот беше со Елена... но секој си има свое мислење.

ХАХАХХА :D :D Богами и јас би го направила ова

На Bunny2, rhcpfan и deedee0 им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Можеби затоа што тазе ми се сите сезони гледани, ама Елена и Дејмон да се случеа во претходните сезони ќе беше поинтересно. Сега :x Како му се лигавеше и тегнеше во претходнава епизода. Ви текнува ноќта кога и Кетрин и Елена му кажаа дека Стефан повеќе го сакаат :!: е сега Дејмон требаше клоцата да и ја удри на Елена :D
    Не навивам за Елена со ниеден од браќава, замор лик ми е. Само не ја сакам со Дејмон за да не го загуши неговиот лик. Прекина да се забавува Дејмон, прекина да пие крв од рандом девојки, да се глупира и да е злочко. Едино што му остана е сарказмот и тој ќе го снема ако остане со Елена. Ако Елена биде онаа Елена од мурдер најт додека танцуваа цели крвави, може...а плачката Елена нека си седи со плачкото Стефан :D
    Читав баш нешто и се изнасмеав. Епизодите додека Стефан убиваше све живо на источна обала, а Еленка цврсто тврдеше дека он не е таков, дека она најдобро го познава. Мислам, типов коља и распарчува луѓе, ама он не е у суштина таков :rofl: и ова, кога ја уби Енди утрото
    :rofl:

како ги мешам, де Ерин де Енди, де Тајлер, де Тејлор :tmi:

На Bunny2, caroline.costa, deedee0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Е ај да не го засакавме :inlove: со тој неговиот бритиш акцент....аххх... тешко кој му останува рамнодушен :D

А што се однесува до љубовниот триаголник Стефан-Елена-Дејмон мислам дека нема потреба и јас да коментирам, бидејќи сите знаете што ќе кажам (мислам дека веќе и ви станав досадна :P )

мајкоо милааа.... Bunny2 мнооогу добро напишано,барем според мене :clap:
    Исто така се согласувам и со мислењето на 1209 :hai:

П.С. колку страни испишавме за време на паузата охохооо, а тек па коа ќе почне пак :lol: :rock:

На Bunny2, rhcpfan и 1209 им се допаѓа ова.
  18. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Јас се согласувам со 1209 во врска со целиот тријаголник, и приказната со Дејмон и Елена.
    Како што знаеме сите Елена најпрво се запозна со Дејмон. Но секако тој и го избриша сеќавањето па така таа не се сеќава. Потоа низ сезоните се познаваше тоа мало жарче кое ја издаваше Елена дека има нешто со Дејмон. Или пак само јас го видов тоа. Како и да е..

И во трета сезона кога беа во мотелот по Џереми. Таа сцена никогаш нема да ја заборавам. Кажав еднаш.
    Таму се се познаваше. Се издаде самата. Така да ова не трае само од последната сезона, ниту оние две епизоди кога ги споија. Можеби го избрзаа тоа спојување, но да не разлагам и овде, на некој начин и тоа мене ми е логично.

А кога веќе ги споредуваме Стефан и Дејмон кој е подобар, незнам со кои зборови би го пофалила Стефан затоа што ги немам. Можеби тој сакаше да и помогне, но или прво ќе гледаше за нејзините пријатели, или ќе ја повредеше. А Дејмон беше конкретен што се однесува за неа. Таа и само таа. Секогаш на прво место, без разлика преку што треба да помине.

Јас би сакала Дејмон и Елена да ги гледам заедно, но доколку бидат такви како што беа на таа забавата со маски. Опуштени и без мисла дали ќе повредат некого.
    Но ако продолат да се лигават какви што беа, јас би сакала Дејмон да биде со Ребека. Дефинитивно преубав пар ми биле. И двајцата лишковци, мислам дека добро би се уклопиле.

На deedee0, Sparks, rhcpfan и 2 други им се допаѓа ова.
  19. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Bunny2 ама и Стефан кога е рипер не е лигав,крши вратчиња и пие крв.А за ова лигавењето јас не викам дека не се лигави ама кога е со Елена така прави значи Елена го направи Стефан лигуш,и ако останат во врска Елена и Дејмон,и Дејмон ќе се лигави кога е со неа.Значи кога си со Елена лигавењето е неизбежно. :D

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не го направи Елена лигуш.Стефан ионака си беше лигуш.А Лекси му помогна да не биде рипер.И кога не е рипер секогаш е лигав и досаден...

На deedee0 му/ѝ се допаѓа ова.