1/90 Протеински ден За доручек две мандарини, ручек батак, краставица и супа, а за вечера само чаша млеко.
Треба, ама бев толку преморена и глава толку многу ме болеше што нит ми се јадеше нит ништо туку само креветот го гледав пред мене. Не ја правам повеќе истата грешка.
Гледам никој не пишува во темава, па да не бидам единатвена јас, ама иако не пишувам ја држам и понатаму.
1/90 П. Јаболко Р. 2варени јајца парче сирење и малку павлака В. Варено јајце и јогурт незнам како ке издржам вечер сум 3смена на раб
21 proteinski Od sabajle 2 krushki, po edna casha mleko i caj R. Svinsko meso so parce leb i krastavica V. Salata i malku od mesoto
Последен пат кога се мерев пред една недела бев -3, се надевам до крај на месец барем -5, но и ако не е така продолжувам понатаму, бидејќи планирам да ја држам до крај.
Zdravo dietalki deneska mi e prviot den D-jabolko i banana R-parce stek crn leb kriska eden patlidjan i jogurt balans Sega V da mi bide sto>
9/90 Протеински ден доручек: 2 порткали ручек: 3 посни кифлиња (домашни) и 150гр. млечен кашкавал вечера: кашкавал или 2 чаши јогурт. Во меѓувреме ако се осетам гладна, имам мандаринчиња и портакли за ужина.
... и овошје не се јаде за ужина, ограничено е само наутро. @ЈеленаЏиш, ти треба похранлив оброк на ручек, убаво се објаснети правилата на диетата. Вака ем не јадеш доволно, ем правиш грешки што не ти дозволуваат ефикасно да губиш тежина.
Не ми е првпат, ја имам правено диетата пред неколку години, и ефикасна беше и со овошје како ужина. Сепак, благодарам на забелешките. Што се однесува до протеините, не јадам месо, па морам некако да се снаоѓам.
Хељда можеш, мислам дека е протеин, но провери. Со неа можеш и пиперки да полниш, и варена со разни додатоци.
Dietalki kako vi odi 3/90 P banana jabolko R makaroni so kecap i edna kriska leb V blago planiram torta edno parce tempo kolaci so mleko da ne gresam