ПД: аронија Д: Пржено лепче со јогурт и сирење У: лубеница и праска Р: Макарони со мелено месо и доматен сос и салата од зелка и краставица У: сок од портокал и 2 реда чололадо В: Шопска салата
Д: јогурт со ленено и чија семе У: цреши и кајсии Р: динстано телешко месо и ориз и салата од зелка У: кафе и коцка темно чоколадо В: малку јогурт и пола краставица
Ама сум се изнајадела јаготки денес... Инаку да прашам луто смее ли да се јаде во бременост? Јас па од ко се изнајадов ми текна да прашам
Од вчера: ПД: 1-2 бразилски ореви и кефир; Д: Две парчиња лепче со путер и јогурт; У: 500 мл чоколадно млеко; Р: Динстано свинско, помфрит и салата од домати и краставица; У: Цреши и кајсии; В: Тост со сирење и пршута. Инаку на периоди сум. Одреден период форсирам одреден производ. И после веќе не го сакам. Неделава умот ми оди на чоколадното млеко Моја кравица. Маж ми се зафркава, вика:" Ајде Моја кравица за моја кравица".
Од вчера: ПД: 1 банана Д: 2 лепчиња печени со намаз абв и краставичка Р: на свадба - пирошка, оризот и компирот од ручекот У: кајсии В: тост со кашкавал и пилешко ПВ: имаше тазе сварена јуфка па да не ми е на мисла изедов 1 чинија со пола чаша јогурт
Д: тонус со домат, сирење и 1 јајце У: овошје Р: гравче со салата од краставица зелка и домати У: кафе и парче алва В: парче солен кекс со јогурт
ПД: Праска и аронија Д: Лепче со путер и мед У:Цреши и банана Р: Гравче со чадено месо и тиро салата У: Кикири и сок од портокал В: Сендвич со павлака, домат и сирење
Д: мноооогу овошје У: тонус со чајна, сирење и домат Р: мусака и шопска салата У: кафе и пак многу овошје В: не стигнав да јадам летајќи каснав домашен пудинг
Ја зачитав последнава страна и пробав да се сетам дали водев евиденција вака ко вас и единствено шо се сетив е дека во двете бремености јас не застанав со јадење цело време само нешто да се мелело така да слоботно јадете си се шо ке ви дојт при рака
Д. Пита со сирење и јогурт У. Смути од повеќе овошја Р. Леќа и марула салата У. Смути уште едно В. Лепче крем сир,чајна и патлиџан
ПД: Аронија Д: Корнфлекс со млеко У: Банана со мед Р: Полнети зелени пиперки со сирење, павлака и јајце и салата од домати У: Јаболко В: Варено јајце и краставица.
ПД: Аронија и брусница Д: Овесна каша засладена со мед, какао и банана У: Цреши и јаболко Р: Пица У: Сладолед В: Печени пиперки, домат, сирење и лепче
Вчера Д: Овошје У:кафе и јогурт Р: супа од мелено месо и 1 парче леб интегрален У: ореви и кајсии В: шопска салата
Вчера Д. Палента со сирење и јогурт У. Јагоди Р. Леќа и краставици салата В. 2 парчиња леб со путер, сирење и патлиџан
Sabajle doznav deka sum trudna citajki niz vasive menija mi se prijade se i sesto ...... Inaku mi se jade samo kaskaval (samo sto izedov 5 parcinja) Nekoj od ovie denovi ke napisam i jas svoe dnevno meni vo normala sum mnogu strvna ama eve sega se nesto mi e cudno o gadno (sem kaskaval se razbira)
Д: овесна каша со соино млеко У: овошје Р: грав со салата У: сутлијаш В: 1 парче тонус со кашкавал и к.млеко @*malenavolena*87 со лесно бременоста јади си што ти се јаде. Гледај да е здраво и почесто
Вчера Д. Пржена урда со јајца, патлиџан леб У. Смути и сок од портокал Р. Мусака и краставици салата В. 2 лепчиња мајонез, патлиџан сирење и јогурт
Вчера- Д - Ѓеврече со сирење , крофна со киндер буено У - кајсии и една праска Р - макарончиња со телешко месо Д - сутлијаш со цимет В - малку краставица
Од вчера: ПД: 1-2 бразилски ореви, банана, цреши и кајсии; Д: Две парчиња леб, сирење и свежа пиперка; Р: Мусака со мелено, тиквички и компир; У: Кајсии и цреши; В: Едно парче леб со зденка и пршута.
Вчера Пд. нескафе Д. 1 кришка леб со путер,салама , кашкавал и кисело млеко Р. сарма од лозов лист со кисело млеко, 2 кришки тонус У. монте В. 1 киви и 1 јаболко