Denesno meni Pred dorucek muti(jagodi avokado i banani) Dorucek:Mleko so musli Uzinaraska Rucek:Lekja so 2 parcinja tonus i sopska Uzina :ceden sok (portokal, morkov, cveklo, gjumbir, celer i jabolko Vecera:nemam plan
Д: 4 кајсии и 2 праски У: 1 парче Таан алва Р: пилешка супа, динстано пилешко месо со морков брокула и компир и салата зелка и краставици. В: к. млеко, ајвар сирење и парче погача ( топла мајка ми меси)
Од денес: ПД: 1-2 бразилски ореви, банана, кајсии и цреши; Д: Две лепчиња со путер, варено јајце и сирење; У: Банана; Р: Грашок и свинско пржено; У: Лубеница, јагоди и кајсии. Потоа 2-3 филџани "Моја кравица"; В: Тост со кашкавал и пршута; У: Пак јагоди. Додека заспијам незнам уште колку ужини ќе имам...
Прв пат тука пишувам а денес и богами има шо да напишам П.Д: 1 јаболко, цреши и јагоди и 2 коцки лиснато. Д: Пржено лепче со сирење и кисело млеко. Р: Сос од домати и пржени пиперки. У: 2 метро чоколади 1 албени и 2 цедени лимони В: тост со шунка кашкавал пофрит и луто. И со сето тоа незнам колку кока кола имам испиено некако посебно ми оди благото и газираното а предходно ич не бев љубител на благо
Vcerasno meni Pred dorucek muti(jagodi avokado i banani) Dorucek:integralno gevrece so jogurt Rucek:Letna madja so sirence i leb i 2 reda cokolado Uzina :kiflicka i kafe Veceraarce proja i jogurt
Од вчера: ПД: 1-2 бразилски ореви и чаша чоколадно млеко. Кајсии и јагоди; Д: Тост со кашкавал и чаша домашен јогурт; У: Две банани, смоки и јогурт; Р: Пилешки стек и шопска салата. Каснав и три ќебапчиња; В1: Тост со кашкавал и пршута; У: Голем филџан чоколадно млеко; В2: Едно парче леб и една зденка (ова во 3 по полноќ)
Вчерашно мени: Д: бурек баничка со јогурт У: рака бадеми и лешници мешано Р: гравче со 2 парчиња леб и салата В: козињак со екстра нутела и чаша млеко
Вчерашно мени: Д: Цреши, некоја јагода и какао Р: Две лиснати со какао У: Цреши, кајсии и варени кочани В: Едно парче лазања Иначе со црешиве секој ден мислам дека се надминувам се повеќе Некако и ми помагаат да не ми се лоши..
Вчера Д: овесна каша со соино млеко У: овошје Р:' салата со тонус и ајвар пржен со јајца В: сливи и јагоди Денес: Д: кајсии, праска, јагоди и сливи У: кафе и овошен кроасан Р: кокошка со салата (се спрема) У: најверојатно некоја житарка или овошје ќе биде В: на манастир ќе одиме таму ќе каснам нешто
Д. 3 Пржени лепчиња со јајце сирење и јогурт У. Торта Р. Риба и салата У. Овошје В. Нешто од фрижидер за мачкање, ке видиме покасно
Леле ги читам менијава и ви завидувам, јас што и да каснам после плачам од киселина . Доручек лепче со аргета Ужина сладолед 2 топки Ручек спанаќ со павлака Вечера ако може да отворам уста, тост ќе вечерам
Големата лапачка уста на повидок! ПД: 1-2 бразилски ореви и чаша чоколадно млеко; Д1: Две парчиња леб со сирење, домат и пиперка; У: Кајсии и јагоди; Д2: Два тоста со кашкавал, печурки и кечап; Р: Пржена кременадла и помфрит; У: Филџан чоколадно млеко; В: Две пржени лепчиња и чаша домашен јогурт; У: Кајсии
Д 1: Еден кроасан Д2: Две домашни кифлички и руска салата У: Јаболка и едно фрапе комбинација крш Р: Боранија со 3 пиперки со лукче и оцет У: 3 крофни За вечера ќе видиме нешто мачкано највериватно
Д- кафе , пита со сирење У - сладолед , лубеница Р - макарони со сос и сирење В - најверојатно палачинка блага
Deneshno meni Pred dorucek muti(jagodi avokado i banani) Dorucek:1 kifla i kafe Uzina: 2 parcinja leb so ABC kremsir (nov favorit) Rucekire so pohovan stek Uzina :casa sok Vecera:vo plan kompot od praski
Денеска: Д: Две лиснати со чоколадно млеко У: Цреши Р: Рижото вегетаријанско У: Кајсии и некоја тутка В: На гости ке одиме ама не верувам нешо мн да каснам.. Страв ме фаќа некако или мн јадам или нз што е работава почнувам да се дебелам .. вие како се држите со килажата
Mene se mi se jade i od se mi se povrakja Go otvaram friziderot i mi se povrakja od mirizbi.Za kilaza uste mi e rano da mislam. Ama uste sega osekjam deka ke bide zanimlivo imajki predvid deka se mi mirisa i mi e macno sto i da izedam a pusti strv se mi se prijaduva
Секоја сме различно. Дури јас истата во 2 бремености скроз поинаква сум. Во синко премногу јадев и од почетокот се дебелеев. До крај +18кг бев. Сега со чупава 7 месец тераме +5кг сум. Ама на почетокот ми се гадеше од се и ослабнав 2 кг и сеуште послабо јадам, плус се движам. Важно бебињата да напредуваат. Прави си како ти е убаво. И да се поправиш ќе ослабниш со доењето, трчањето по бебе... Еве јас планирав во црква да одиме таму да земам нешто за вечера. Ама заврна и дома останав. Уморна сум многу и само чај си сварив и легнувам. Уживај и дај му на мешко тоа што сака
Јас немав галје сеа почна да ми се гади така ама не нешто многу на моменти.. али си имам апетит ) Ми е страв од преголема килажа али дај боже само се да е во ред си викам др ке се среди.. А кај тебе прилично голема разлика стварно со лесно
Д: овошје и смути од овошје У: варено јајце Р: салата огромна, пилешки ражнич У:сливи петровки и кајсии В: се мислам за к.млеко или нешто благо. Леле жени се убив од овошје. Од секогаш сум сакала, но ова е претерано. Немам наситка