Дај ја ваму другата половина. И еден цел плус. Се купува ли хамбургер од 7ца за половина??? Јас денес: доручек тост со кашкавал и кечап Ручек боранија со месо и домати сецкани со маслиново масло . Вечера ќе биде зелен дукатела намаз и салама. Овошје нема, го мразам
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко; Д1: Телешка чорба; Д2: Палента со зденка и пршута; У: Малини; Р: Ориз и свинско ребро во рерна +павлака; У: Кајсии и рака бадеми; В: Едно парче леб со сирење и домат; У: Праски
Пд: Нескафе Д: палента со сирење У: две праски, неколку коцки чоколадо Р: грашок, ќофте, салата патлиџан У: Диња, сладолед, турско кафе В: 2 варени јајца, парче сирење, парче кашкавал, еден патлиџан и една блага пиперка
Д: Ѓеврече и кафе Р:Пиперки со урда и јајца пржени и салата од домати У:Јаболки сладолед чипс В: Тост со кашкавал и кечап У: Сладолед и слатко од цреши
ПД: Аронија Д: Лепче со путер, кашкавал и чаша јогурт У: Банана и праска Р: Лазања и салата од домат и краставица У: Лубеница и цреши В: Печени пиперки, домат и сирење
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко. Чаша цеден сок од лимон и чаша цеден сок од вишни; Д: Паста карбонара; У: Кајсии и праски; Р: Тавче-гравче и салата од домати и краставица; У: Праски; В: Едно парче леб со кашкавал и кечап (потпечено во рерна); У: Кајсии и рака бадеми.
ПД: лубеница Д: јајца со павлака, крадтавичка и 2 лепчиња Р: селско месо со салата У: 2 праски В: пиперки со урда пржени, домат и лепче Десерт 1 овошен сладолед
Пд: лубеница и кафе Д: трици со јогурт Р: чорба телешка и шопска салата У: кајсија праска и кафе В: парче торта или сладолед
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко; Д: Едно парче леб со едно варено јајце, павлака и кашкавал; У: Чаша цеден сок од вишни. Кајсии; Р: Летна манџа со две парчиња леб и сирење; У: Краставица. Рака индиски ореви; В: Макарони со кашкавал и пармезан; У: Една коцка чоколадо за кување. Чаша цеден лимон.
Д: Кроасан и кафе У: Смоки кока кола и чоколадо Р: Пржено јајце со сиренце и шопска салата У: Лубеница В: Немам идеа
Бидејќи ми падна железото ми рекоа да појачам на храна, а мене уста не ми се отвара колку ме боли грло и колку кашлам. Доручек: јогурт со семе од коприва , овес и мешани семиња У: кајсии Р: ќофтиња со домашно пире и салата У: сладолед В: смути со аронија, јагоди, капини и мед
Д- кафе , две ѓевречиња со сирење , кроасан Р- пица У- лубеница В- кафе , две мини хамбургери , едно парче пица , едно парче куглоф , торта
Пд: нескафе, 3 праски Д: 2 кифлички У: малце лешници, чоколатче Р: пржени пиперки со патлиџан, пржен свински врат, салата патлиџан со сирење, чаша јогурт и 3 лебчиња У: 1 праска, турско кафе У2: чаша млеко со несквик В: 1 праска и 2 кајсии ( 27ма недела сум и поправена 10кг многу е знам...) Пс: дали штети што пијам по две кафиња дневно( навика) ?
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко; Д: Кајгана, сирење и две парчиња леб; У: Чаша цеден сок од вишни. Праски; Р: Свинско ребро и салата од пиперка; У: Рака индиски ореви, чаша цеден сок од вишни; В1: Едно парче леб со растопен кашкавал и салата од пиперка; У: Ќофте од тиквички. Праска, рака индиски ореви; В2: Едно парче леб со пилешки стек и павлака.
Вчера ПД: кафе и овошје Д: 2 јајца варени домат и сирење Р: копан динстан со ориз и салата У: кафе и интегрални колачи В: мноооогу салата мешана и парче печен крап @Darija* и јас сега почнав по 2 кафиња да пијам, притисокот ми е мн низок. Мислам нема гајле. Друго кофеин ништо не примам ни кока кола ни ништо.
Вчерашно мени: ПД: турско кафе, цеден портокал и сад овошна салата Д: 2 лепчиња со путер, сирење и чаша јогурт У: bake rolls Р: пире, летен пинџур, пола пржена пиперка У: праски, кајсии и јаболка и чај од брусница В: тост со кашкавал Како ми одат неделите така и апетитот се зголемува се надевам ќе успеам да држам баланс...
Од вчера: ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша сок од вишни; Д1: Едно парче леб со кашкавал и јогурт; Д2: Паста карбонара (по незнам кој пат неделава); У: Чаша чоколадно млеко. Кајсии; Р: Јанија со телешко месо и салата од домати и краставица (17+сме, а сеуште маки мачам кога јадам месо); У: Цреши и сливи; В: Едно парче леб со зденка и пршута; У: Кајсии.
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко; Д: Две парчиња леб со сирење и домат; У: Цреши; Р1: Две полнети пиперки со едно парче леб; Р2: Пастрмка и помфрит, салата од домати и краставица; У: Цеден сок од лимон и рака индиски ореви; В: Едно мало парче бифтек со прелив со печурки.