Пиши адреса ти праќам по карго. Имам уште 2-3 тегли ги чувам ко злато. Кога постам во среда и петок главно јадење ми е ајварот. Инаку денес ПД: лимон вода и мед, лубеница Д: тонус леб со ајвар и маслинки и кикирики путер со мед Р: риба ослич со прилог грашок и салата У: кочан варен В: кисело млеко со семе од лен, тиква и чија
Златната таа, исто како да си ми дала. Уживај, ќе најдиме по маркетите. Важно се понуди Инаку, јас постам со години, од кога забременив постев до 12 недела. Неможев веќе, ништо живо не ме заситуваше
Се за мешињата мила Ако не се снајдеш за ајвар, најозбилно радо ќе делиме само пиши. Инаку и мене ми викаат за постењето дека на трудници простено им е, но некако оваа бременост не сум сојузник со храната и лесно ми е. Ако не се околу мене луѓето заборавам да јадам. @Queen8 ти благодарам секаде на помош инаку до скоро без млеко, но последната контрола ме искараа мало ми е мешето, а и бебе е палчица и морам протеинска храна повеќе. Оваа недела удрив по изварка, к. млеко, риба...и прв пат денес за вечера зедов к млеко во среда.
Многу ти фала Пресреќна, ќе те имам во предвид да знаеш. Големо срце имаш штом трудна прифаќаш делба Штом беба си напредува, не е важно мама количински колку внесува.
Баш ми се свиѓа твоето мени, во секој случај здраво, а за млеко мислам дека е ок, посебно дека ти кажал доктор. Протеините се многу важни, можеш и зрнеста храна да вклучиш, ако си љубител. Убав е оној сирниот намаз ABC, многу е вкусен, чисто за идеја да ти дадам.
Драга роднините од Србија ми ги донесоа. Во продавниците на Мик Свети Николе треба да има. Ако не, ќе делиме, нема друго
Фала на идејата. Зрнеста храна обожавам. Инаку од секогаш пазам што јадам, не сум многу по месо, но гледам да е разновидно и здраво. Денес: ПД: лимон вода со мед и кафе Д: мусли со млеко У: овошје Р: пире, салата и ќебапи У: краставица со изварок В: гравче со зелка салата
Д. Пржени лепчиња со јајце и јогурт У. Лубеница Р. Батачиња со ориз и шопска салата У. Цеден сок од портокал и една рака семки и сончоглед лупени В. Летна манџа сирење и јогурт
Пд: кафе, лимон и мед, лубеница Д: тонус со изварка и домат Р: пилешки крилца со ориз и салата У: тонус со мед и кикирики путер В: краставица и изварка
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко; Д: Тост со кашкавал и чаша домашен јогурт; У: Кајсии и сливи; Р: Ќофтиња и компир со неутрална павлака и кашкавал во рерна. Шопска салата; У: Капини; В: Две парчиња леб со путер и биено сирење; У: Чаша чоколадно млеко.
Јас ајвар вчера пола тегла со две ѓевречиња изедов Д- две ѓевречиња со ајвар У- пченка , праска Р- сендвич В- три парчиња пица
ПД: лубеница Д: тост со кашкавал и салата од патлиџан У: цеден сок од цвекло, портокал и морков Р: пире и ќофтиња (само ќофтиња јадам ) У: топка сладолед В: мало парче пица 6 месец веќе, се повеќе ми се јаде
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко; Д1: Две парчиња леб со путер и биено сирење; У: Кајсии и банана; Д2: Тост со кашкавал и кисело млеко; Р: Свинско и компири печени во рерна, пржени тиквички, малиџано и шопска салата; У1: Лубеница. Лешници и бадеми; У2: Филџан чоколадно млеко; В: Едно парче леб со зденка и малиџано.
Пд: кафе лимон и мед Д: јајца пржени, изварка и тонус леб со домати У: лубеница Р: пилешко во сос од павлака и салата од краставица У: праска В: кисело млеко со семе од тиква, чија и лен и сега едно кроасанче
ПД: кафе и овошна салата Д: листнато со хумус и домат Р: свинско со помфрит и зелка салата В: 2 лепчиња со абц намаз и розов домат Денешно мени: ПД: кафе и овошна салата Д: кајгана и таратор У: овошен јогурт Р: турлитава и зелка салата У: праски В: млеко и бискоти
ПД. Чај,вода Д. Пржени лепчиња со јајца, сирење и јогурт У. Банана, сливи, сок од праска, рака бадеми Р. Гравче,шопска салата и 2 лепчиња У. Праска,рака семки и сончоглед лупени В. Сендвич со зденка,чајна и домат
ПД: кафе лимон и мед Д: овошни смути( јагоди, малини, аронија и праска) со лажица овесни снегулки У: краставица со изварок. Р: компир варен со месо и салата У: праска В: пола кило јогурт и парче тонус