Од вчера: ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко. Една банана; Д: Едно парче леб со кашкавал и салата од модар патлиџан; У: Едно дудуле; Р: Пилешки крилца, пржени пиперки и салата од домати; У: Диња. Цеден сок од цвекло, морков и лимон; В: Едно парче леб со кашкавал, печена пиперка и канче кисело млеко; У: Рака бадеми и чаша чоколадно млеко.
Ајде добро утро! Вчера за јадење бев на турбо уклучена ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко; У: Банана и сува брусница; Д: Едно парче леб, кашкавал и канче кисело млеко; У: Цеден сок од цвекло, морков и лимон; Р: Тавче-гравче, пржено свинско ребро и салата од домати и краставица; У: Лубеница; В1: Парче динстано свинско месо; У: Дудуле; В2: Едно парче леб со зденка и кисело млеко; У: Сува брусница и бадеми.
Најредовните во темава како @Presrekna и @Septemvri се породија, нека им се здрави и живи бебушките. Нека продолжат со јадење за да имаат млекце сега Дајте да освежиме со нови мениа (кај мене нови намирници нема, вообичаените): ПД: Рака микс јаткасти плодови и една банана; Д: Домашна пита со спанаќ и сирење; У: Праска и сува брусница; Р: Тавче-гравче, салата од домати и краставица и печени пиперки; У: Чаша чоколадно млеко и бадеми; В: Од истата пита со спанаќ и пржено сирење; У: Банана, диња.
Еве Бела јас ќе ти се придружам после 2 недели намален апетит последните 2 дена ми се враќа апетитот и почнав да се хранам нормално. Чудно ми е што и откако ја намалив храната килажата си оди благо нагоре Моето вчерашно мени: ПД: какао и овошна салата Д: пржени лепчиња со сирење и домат У: бисквит Р: грав со свежа салата и малку летен пинџур У2: овошен јогурт В: вегетаријанска тортиља и ред црно чоколадо
Д: крофна со крем У: лубеница Р: полнети тиквици (посни со печурки) У: варена пченка В: пипер, патлиџан, јајце (летна манџа) Една од ретките убави страни на бременоста во лето е што има свежо овојше колку сакаш
ПД: Рака микс јаткасти плодови и филџан кефир; У: Банана и сува брусница; Д: Аргета паштета со две парчиња леб; У: Чаша чоколадно млеко; Р: Помфрит и динстано телешко месо; У: Диња; В: Две парчиња леб со кашкавал и домат; У: Праска и портокал.
Ај да пробам да сум редовна и јас Д.Мал сендвич од интегрално лебче со кашкавал.Малку еспресо со млеко. У.Банана Р.Спанаќ со оривче и грчки јогурт У.Праски две и рака леблебија. В.Био мусли без шеќер со млеко и лажиче мед. Вода 1,5-2 литри обавезно. Порциите ми се речиси детски,по околу 150гр. ТолкуНа почеток сум уште па јадам малку,немам ич апетит а огромна аверзија према голем дел од храната.
И јас да напишам кој знае од кога нр сум пушала (Вчерашно мени) Д: Две палачинки со еурокрем У: Варена пченка (Дудуле) и Нескафе Р: Свински кременадли со компири печени,пинџур и краставица со сол У: Грозје и 2 палачинки В: Две лепчиња со путер сирење и една чаша јогурт
Д.Кафе и солен кроасан со семки од тиква У.Банана Р.Интегрален ориз,зеленчук динстан во малку доматен сос,салата од свеж спанаќ со сецкани ореви. У.Две коцки чоколадо,и малку леблебија. В.Праска сецкана,мешана со грчки јогурт и ленено семе
Вчерашно мени: ПД: какао и овошна салата Д: вртена пита со месо Р: динстано телешко со компир и цвекло В: овошен јогурт
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша кефир; Д: Зеленчукова чорба. Варено јајце, домат, кашкавал и две парчиња леб; У: Чаша чоколадно млеко; Р: Пржена телешка шницла и салата од домати и краставица; У: Грозје и праска; В: Две парчиња леб со путер и пиперка; У: Чаша чоколадно млеко и бадеми.
ПД: Рака микс јаткасти плодови и чаша чоколадно млеко; Д: Две парчиња леб со говедска чајна, чаша јогурт и еден домат; Р: Едно парче леб со пржено свинско и шопска салата; У: Сува брусница. Чаша чоколадно млеко; В1: Едно парче леб со истата чајна, путер и домат; У: Диња и праска; В2: Едно парче леб и кајгана.
Д: Кроасан и млеко У:Кафе и чипс Р: Свинско печено со шопска помфрит и 2 парчиња леб У: Круша В: Ќе одиме со мм на вечера па ќе размислам ама најверојатно риба таму ми оди умот
ПД: какао и овошна салата Д: парче погача со аргета и домат Р: леќа со печени пиперки и мешана салата У: парче торта В: парче блага погача со мармалад
Д.Интегрален кроасан со цеден портокал У.Банана Р.парче пица со зеленчук и салата од рендан морков У.Сладолед мал В.Тост лебче си зелена салата и 200 гр младо сирење(cottage cheese) Сега јадам малини
Не знам како да го преведам,ама слично е на конзистенција како павлака.Од пастеризирано млеко е,не е опасно,полно е со протеини. Разбирам иначе на што мислиш Меки сирења освен моцарела во солило,не конзумирам.
Д-Овесни снегулки со јогурт. Банана У-Мало парче вегетка Р. Лутеница со едно парче леб интрегрален. и малку павлака. В.Интегрален тост со парче сланина. и пиев млеко ладно киселина ме изгоре.