Киселините од лимон и портокал уште повеќе ти го дразнат желудникот и те тераат да повраќаш. Јас кога имав мачнини не пиев ни јадев лимони портокали бетер ми правеа. Пробај со кисела спрајт и малце по малце труди се да пиеш. Ако не како што ти кажаа електролити од аптека ти е најдобро решение
Вчера Д: 3 парчина тонус со три парчина кашкавал и два домати У:две кајси Р:пилешко со печурки во бел сос и салата У: сладолед Скоро никогаш не вечерам, освем ептем ако почуствувам глад
Денес Д: пола пилешко сендвич со сок од јаболко У: Круша Р: мусака со зеленчук мешан без месо У: нескафе без шеќер В: уште малку од ручекот Толку денес некако уморно се осеќам ќе си легнам.
Појадок: тост со кашкавал и сирење + јогурт Ужина: цеден сок, покасно круша Ручек: рижото со ракчиња и шопска Ужина: сладолед Вечера: банана
Zdravo devojki, jas sum nova vo temava, 7ma nedela sum, so invitro, celo vreme gledam da se hranam pozdravi bidejki nosam 2 ama pusta zelba imam za nekoi odredeni raboti a nz dali smeat ili ne hh, na primer pukanki? Fala vi odnapred
Доручек: Овесна каша со банана, 2 реда црно чоколадо и малку мелени јатки Ужина: Нескафе и 1 крекер евита Ручек: Супа, па кајгана (3 јајца) со патлиџан и 1 кришка леб Вечера: Малку супа што остана, 2 мали кришки леб со путер и мармалад И сега изедов 4-5 јагоди
Доручек: две пржени лепчиња со сирење и домат Ужина: овошна салата со јаболко, банана, портокал, бадеми, несолен сончоглед и суво грозје Ручек: кременадла и компирчиња со салата Вечера: овесни снегулки
Доручек: банана и цедевита Ужина: круша и чоколадце Ручек: рижото со говедско месо и печурки Вечера: зденка со леб/две кришки
- кафе 2+1 -ладно нес од кокос - круши -4 -бадеми - слалата од домати и леќа - локум - и преку ноќ се будам за благо лоша навика моја и јадов големо парче торта Порано не јадев бе толку не знам тоа благо само навечер ми се јаде
Појадок1: житарици со јогурт јагоди и мед Појадок2: пита со сирење Ужина: цеден сок од цвекло, портокал, морков и јаболко, подоцна јагоди и круша Ручек: потпечен компир и таратор Вечера: банана
Д: две парчина тонус со павлака У: смути од банана, јаболко и аронија Р: две телешки шницли и салата У:сладолед
Сум јадела вчера многу. Доручек: симит со јогурт :/ Ужина: пола банана и пола јаболко Ручек: пилешко со ориз и марула Вечера: две лепчиња со кајмак јајце едно и домат.
Доручек:две белки пола домат и парче кашкавал Ужина:рака бадеми Ручек:парче стек со марула салата и домат Ужина:рака малини и 10 зрна аронија Вечера:две полнети пиперки и салата
Чај од нане и пола јаболко со шака лешници Доручек: две тонус лепчиња со хумус и варено јајце, пола краставица и 5 маслинки Ужинка: варена брокула и печурки (5мин варени) со лимон и сол Ручек: боранија варена во пасиран домат со лукче и салата зелка и краставица Ужинка: пак варена брокула со печурки и едно парче мешан кашкавал Вечера: таратур Ужинка: три крекери со хумус и 4 маслинки Гладна бев вчера многу
Што убаво ве читам и си ручкате од кај ви е овој апетит бе?? Јас сум 34+4 апетит нула освен за благо хаха и кафе.До сега пиев само по едно на ден ама сега некако ми сака душава по две...дали пиете и вие повеќе кафенце??
Си ручкаме и повеќе од што треба изгледа Надокнадувам дека ништо нејадев први три месеци. А кафе уште неможам за жал ... а го обожавам.
Јас пијам по 1 нес кафе со 1 лажичка го правам. Сакам и ја по 2 ептен ми се пие уште едно попладне после ручек ама осеќам така грижа на совест дека е штетно
Е Е исто и јас,после ручек еве сега на пример како би се напила уште едно... ама што викаш грижа на совест некако и незнам...