Пoјaдoк: Пржени интегрaлни кришки сo сирење и зденкa. Ужинa: Кaкao сo млекo и прaскa. Ручек: Пршутa сo кaјмaк. Ужинa: Прaскa Вечерa: Пилешкa сaлaтa.
Појадок : Силбо геврек ужина: диња Ручек : Пастрмајлија ужина: јапонски мушмули Вечера најверојатно јуфки или шпагети со сирење и ќечап.
Си имам и јас кризни денови кога посегнувам по повеќе леб, палачинка, колачи, фаст фуд нешто било што само да се јаде...ама претежно сум вака со поздраво, пред бременост почнав вака и се навикнав некако поубаво на организмот е
Пoјaдoк: Интегрaлнa питa сo блитвa и јoгурт. Ужинa: Oвoшнo јoгуртче Ручек: Тиквички,сирење дoмaт, кoлбaси. Ужинa: Прaскa
Доручек: Домашна пица. Ужина : Сливи, аронија, чоколаден кроасан. Ручек: Ориз со пилешко, обарен морков и брокула. Ужина: Праска, 2 колачиња. Вечера: Макарони со сирење и јогурт.
Задоцнат доручек:омлет,домат салата со зелена свежа пиперка и кромид.Еден лимон цеден во чаша вода и малку ѓумбир. Ужина:мајонезна салата со кифлички,парче торта. Ручек:пржени компири,салата краставица и свежа пиперка. Ужина:грозје,јаболко,праска и чипс
Појадок: нутри шејк(јаболко, капини, кајсии, аронија, чиа семе) Ужина: ред црна чоколада и сладолед Ручек: тава ориз со зеленчук и динстано телешко месо, салата патлиџан и краставица Ужина: ванилици и уште еден ред црно чоколадо Пак ужина: диња и сладолед Вечера: истото од ручек да се дојаде
И јас сум несто слично како @wings т.е на хроно исхрана Сепак здрав начин ма исхрана Доручрк: две варени јајца,3 кришки леб, мисиркини гради,домат и краставица После пола саат од дорувекот пијам кафе Ручек: Варена леќа и салата од домати ,пиперки и кромид Ужина: накај 18-19ч Банана,портокал,јаболко и урми се исецкано прелиено со мед Вечера: рибата што остана од ручек П.С помеѓу оброците не грицкам ништо така се хранам веке три години и супет се осеќам П.С али знам да си кснам и парче торта колачи и др.благи задоволства ама во време дозволрно за ужина Поздрав
Доручек : вајкрем и лепче Ужина : диња Ручек : компири во сос од печурки со павлака и стек Ужина : лубеница и сладолед За вечера сигурно некоја баничка или слично, ќе видам, ќе размислам.
Вчерашното мени: Доручек: Интегрален леб, зденка, чајна и кисело млеко. Ужина: Кафе, сладолед, грозје. Ручек: Пржени пиперки со јајца, салата со краставица, патлижан и кромид. Ужина: Сливи, 1 чоколадна тортица. Вечера: Млеко со бисквити. Помеѓу оброците секојдневно внесувам доста течности, цеден лимон и сл.
Пред доручек: Чаша млеко со какао. Доручек: Проја и јогурт. Ужина: Кафе, сливи. Ручек: Гравче тавче, салата патлижан, пиперка и кромид. Ужина: Диња, сладолед. За вечера најверојатно ќе се дојаде пројата.
Eve me i mene, da vi se pridruzam i tuka Dorucek: americki palacinki (so cimet,kurkuma,gjumbir) so med i meleni apetisani. Uzinka: mal sendvic so prsuta i casa jogurt Rucek: riba i kompiri peceni, supa domasna, salata sezonska Uzinka: praski Vecera: jajca na oko, patlidjan
Пред доручек: Капини, интегрални кекси, нескафе. Доручек: Варено јајце, кашкавал и јогурт. Ужина: Смоки стоби флипс, сливи. Ручек: Стек на скара, пире, салата. Ужина: Сладолед. За вечера или ќе варам макарони или тост.
Појадок: Ајвар, сирење и чајна. Ужина:Праска Ручек: Гравче и салата домат со кромид. Ужина: Диња Вечера: Лубеница, сливи.
Појадок: Пржени лепчиња со сирење и јогурт Ужина: Праски и млеко со бисквити Ручек: Боранија Ужина: Лубеница Вечера: Овошна салата
Доручек: Бурек со месо, јогурт. Ужина: Сливи и грозје. Ручек: Омлет, ајвар, салата со патлижан, краставица и кромид. Ужина: Сладолед и кафе. Вечера: Бисквити со млеко.
Пред доручек: Банана, нескафе. Доручек: Аргета и патлижан. Ужина: Слива, варена пченка. Ручек: Манџа грашок со телешко месо, салата. Ужина: Ресана, грозје. За вечера мусли со млеко.
Доручек : Леб, еурокрем и млеко Ужина : Грозје и сливи Ручек : пржени тиквици, пржени пиперки, компири и сиренце Ужина: Лубеница Вечера: варени виршли и сенф, патлиџанче, сиренце Ужина : Сладолед