Вчера: Појадок: 2 варени јајца, патлиџан, абц сир и маслинки и кашкавал Ужина:јаболко, портокал, јагоди Ручек: шпагети со бел сос (моцарела,хопла, маслинки, пршут) Вечера: двопек и зденка Денес Појадок: 1 кришка леб со грчки јогурт краставичка и сиренце Ужина: банана бадеми и лимонада и една рум штангла ( хит ми се денови) Ручек: копанчиња со морков на путер Вечера: можно е да ја скокнам, секоја вечер ми е лошо и повраќам
Една шака ореви Д: Едно варено јајце, една пиперка, пола домат и пола краставица, две лажички хумус намачкани на едно тонус лепче и две лажици нискомаслено кисело млеко У: Една лажица путер од кикирики, шака јагоди и шака цреши Р: Една пастрмка, еден печен компир и 200грама брокула У: цреши и едно парче кашкавал В: Кисело млеко У: Збрегов чоколаден протеин 150мл
Доручек:смуди од малини капини пола банана и вишни+ 1 јајце по 2 часа од смудито Ручек:шопска ужина:кроасан бусто Вечера: 2 кроасани бусто + цреши
Денес цел ден читам што сте јаделе собирам идеи за ручеци за наредна недела да активираме малку тема: Д: Пржени лепчиња со сирење У: Сладолед и кафе па 1 тост со кашкавал Р: Пица со кулен и кока кола У: Сладолед и Праска В: остатокот од пицата Денес вака утре поздраво малку ќе мора
Јас обично што ќе ми направат бабите, тоа ручам ... Д: лиснато тесто У: сладолед Р: полнета пиперка со зелка салата и една кришка леб У: банана и ореви В: планирам корнфлекс со јогурт
Вчера: Д: Овесна каша со банана и јатки Р: Гравче тавче и шопска салата со 1 парче тост-леб У/В: Нескафе, 3 Бевита кекси, 2-3 кајсии
Вчера: Д: праски У: лепчиња со еурокрем Р: пилешка супа со зеленчук У: нескафе и банана В: шпагети со сирење и томато
Вчера: П: Пржени лепчиња со сиренце и јогурт У: Цреши и 1 мачмалоу Р: Топено сирење со печено лепче В: Краставица и праска Денес: П: Пишија со сирење и јогурт У: Праски Р: Полнети тиквички В: Планирам шопска
Јас денес Д: 3 лепчиња мали со путер, јајце, зденка и чај У: лубеница Р: пржени пиперки и домат со сирење У: ќе јадам бадеми со гројзе и јаболки В: салата ќе гледам да биде
Д: Омлет со пиперка и сирење У:сладолед и банана Р: Телешко со зеленчук печен У: Праски В: Пита со сирење
Ааа и јас викендашки ги правам за доручек сега малку паузирам од нив Другиот викенд обавезно ќе напраам
Д: праски Р: стек со зеленчук У: шпагети дојадував В: шопска салата и леб У: сладолед Боље да не пишувам вака сфаќам колку сум претерала. ..
И јас денес претерав со нездрава храна Д: смути со банана, портокал и шумско овошје, по 1 час пециво со шунка и кашкавал Р: Прво патлиџан салата, па по 1 час пилешки и свински ражнич со таратур и домашен помфрит Ужинки и вечера немав дека доцна ручав. Се напив 1 кока кола лименка после ручекот. Вода периодов слабо пијам, мора да се активирам со повеќе
Појадок: 2 тонус парчиња едното со еурокрем а другото со путер од кикирики и банана Ручек :скара, бел леб 2 парчиња морав ваков леб за макање од салатата и салата од домат и пиперка Ужина:домашни јагоди,10 зрна аронија Вечера:супа од брокула морков пашканат и компир (варам па блендирам сето заедно и додавам зачини) Ужина:пола банана
Луѓе многу сум ви љубоморна што можете да јадете. Јас слабо јадам поради гадењето. Д: Банана Р: Супа У: Две банани В: Ќе пробам пица маргарита ама знам дека ќе ја исповраќам.