Д: лиснато тесто со кашкавал и чај У: сладолед, праска Р: полнет модар патлиџан У: диња В: мусли со јогурт Си јадев фино, ама некако ништо не ми беше вкусно, освен праската.
Д: Омлет У: Кафе благо Р: Шпагети карбонара У: Лубеница В: Лепчиња со крем сир .... Претходно дури дупло јадев сега почнав да стагнирам од топлово
Денес: Д: овесна каша со млеко, ред чоколадо, пола банана, кајсија и јатки Р: грашок манџа и патлиџан салата У: нескафе и бевита крекери, неколку црешки и неколку јагоди В: 2 парчиња двопек со ајвар
Кафе турско Д:2 кришки леб со Еурокрем У: лубеница Р:домашна пица У: банана В: 2 големи зелени јаболка Мн мн вода....
Д: 2 јајца, 2 мали кришки од багет со путер и патлиџан со маслиново Нескафе Р: летна манџа со сиренце У: монте В: салата со рукола пармезан и шери
Д:сендвич со ксјмак, мортадела, кашкавал, кечап, мајонез многу малку и краставичка У: праска и јаболко Р: пиле, батат и шопска салата У:лимонада В: една кришка со крем сир
Вчера Д: две кроасани 1 турско кафе со мајка ми Р: печени тиквици домат и пиперка салата В: пилешко со шопска и 2 чаши добра вода актив Денес појадок смуди од праска морков банана и вишни Сакам после да си направам супа од брокула, мора барем 1-2 неделно.
Кафе турско Д: 2 кришки тост леб со мајонез, чајна и домат У:праска и Цедевита Р: риба и печени компири, шопска У: В: планирам банана и јаболко (тоа имам дома од овошје)
Д: Геврек и јогурт Турско кафе Р: Пастрмка В: Салата со манго, краставица, нане, бадеми, малце чиа,, лимонов сок и маслиново
Д: овес со млеко, банана, цимет, мед и ореви нескафе Р: пилешко со ориз, патлиџан салата У/В: мало парче лубеница, неколку црешки
Д: тост и чаша сок У: праска, една лажица мед со ореви Р: печена тиквица, печен батат со салата од шери домат со сирење и балзамико оцет У: малини и грозје В: мусли со брусница, сончоглед, семки од тиква во јогурт.
Од вчера Д: Ќофтиња од џигер У:праска од двор Р:Ќофтиња од џигер бешамел со павлака и како потаж од блитва со компири У:сладолед В:пржени кришки прво со биено сирење па со обично и на крај со чоколаден путер од кикирики
Нескафе Д: омлет со 2 јајца и кашкавал, домат, кришка ипол У: банана и Цедевита Р: динстано свинско со ориз и супа, салата од домати и краставица У: 2 праски, 1 парче шампита В: лубеница и малку чипс
Д: 2 кришки домашен интегрален леб со хумус и патлиџан У: нескафе со колаче, па 1 праска Р: пилешко со ориз и шопска У: неколку црешки и 2 лажички еурокрем Пуканки и лименка кока кола наместо вечера.
Д: 3 кришки со абц, домат и пиперка У: палачинка со крем, малини и грозје Р: боранија манџа со леб и домат У: сладолед, праски В: мусли со јогурт
Д: кајгана со сирење, кришка црн леб и крадтавичка У: праска и круша Пред ручек салата краставичка Р: копанче до пире и салата патлиџан У:јаболко В: варена пченка
Нескафе Д: две парчиња тост леб со мајонез, саламче и маслинки У: цреши Р: потпечени макарони У: банана В: лубеница
Д: овесна каша Р: таратур, патлиџан салата, пиперки печени и мини-плескавици од тиквички У: нескафе и 4 евита кекси В: 2 кришки интегрален леб со ајвар
Денес петок постам па ми е најтешко за јадење, дека док неколку пати ми повтори теста никако Д: макарони, но сосема малце У: праска и круша Р: посно тавче: модар, тиквица, бамји,компирче.... и салата патлиџан У/В: лубеница и варена пченка
Можеш компир, ориз или било која житарица во зрно да си ја покиснеш и свариш. Јас дека имам мало детенце и имам инсталирано бебе готвач, а и на фб групата здрава храна здрави деца ја следам, многу инспирација наоѓам од таму за тоа што да јадам. Нормално секогаш импровизирам и додавам нешто свое, одземам нешто од рецептот што го немам дома, ама не би била јас ако не направам така