Д: пржено јајце, парче сирење, парче кашкавал И: маслинки и пола патлиџан Р: малку шпагети,повеќе болоњезе сос со мелено и маслинки У: шака вишни и малини До заспивање само млеко и јатки ќе е.
д: овесна каша со банана, јатки и малини р: туна салата у: варена пченка в: ќе да е исто како ужинката, слабо апетит денес.
Кафе турско Д: 2 парчиња тост леб со сирни намаз и домат У: Банана Р: Риба со компири, цвекло, домат и краставица У: модри сливи 3 В: пак нешто овошје
Д :2 кришки леб со хумус и домат и кашкавал У:2 реда чоколадо смуди од малини капини и вишни Едно Макијато ми бараше душава Р: домашно пире со шопска В: 2 јаболка грозје и банана
Д: овошна салата Ладно нескафе Р: шопска, печен мешан зеленчук со малку павлака и 2 потпечени кришки тост-леб со кашкавал У: неколку зрна грозје, 4-5 наполитанки Не планирам да вечерам
П: лиснато со јогурт У: смокви Р: леќа и цвекло У: цеден портокал и две вафли со крем и лешници В: се мислам уште ама нешто ситно ќе биде
Турско кафе Д: 2 варени јајца,парче леб и маслинки У: сладолед Р: динстано свинско со ориз, цвекло У: праска В: немам размислено сеуште, можеби овошје пак И мн мн вода.
Д: патлиџан и краставица салата со варен геврек и цеден портокал У: кифла со џем Р: посно тавче (манџиче со све во него) и цвекло салата У: смокви и сливи ќе бидат В: помфрит
Турско кафе Д: туна, маслинки, 2 парчиња тост леб У: грисини Р: печено пиле,супа,ориз и цвекло У:банана В:јаболко
Д: тост со шунка кашкавал и чаша јогурт У: грозје, едно јаболко и за кратко тарт Р: компир манџа и зелка салата и кришка леб У: лубеница В: кришка леб со зденка
Д: ѓеврек со паштета и патлиџан Нескафе Р: туна салата У: правев една брзинска чоколадна торта и си дрпнував од состојките после ќе каснам едно парче, нешто овошје и доста е за денес
Турско кафе Д: омлет од 2 јајца и малку шунка,краставица и две парчиња тост леб У: 1 прска и брускети маркети Р: печено свинско со пире компир, и шопска салата У: банана В: јаболко
Д: Нескафе, банана Р: Бурек со месо У: Балки, круша, оризована чоколада, ореви, бадеми, лешници В: Шпагети бологнезе
Мене ми кажаа туна не било добро и ја откажав а бев зависник од туна салати, туна со тестенини и ептен мои се јаде... да се породам прв ручек ТуНа
Знам, и затоа ретко ја јадам. А и јас ја сакам на секаков начин Може трет пат во овие 7 месеци ми е. Не дека е забранета ама не е е пожелна за трудници. Негде читав во категорија 'да се конзумира умерено' спаѓа.
И мене матичнава не ми ја забрани кога ја прашав ама ми кажа умерено... и некако ја баталив последен пат јадев во март Ама уште мааалце па ќе и писнам
Одамна не сум ја посетила темава Д: лиснато тесто со цедевита сок У: праска и лубеница, малку чипс Р: свинско со ориз и патлиџан У: грозје и диња В: палачинки со крем