Д: овесна каша Р: полнет црн патлиџан и шопска У: парче торта В: малку што остана од полнетиот црн патлиџан и круша
Д: Овесна каша У: Две балки Р: Мекици полнети со кашкавал и салама, чаша јогурт В: Полнети пиперки со ориз и две варени јајца Ок од утре помалку
Турско кафе Д: ајвар, маслинки и две парчиња тост леб У: две кофни Р: гравче и цвекло У: јаболко и Цедевита В: праска
Доручек : пица 2 реда чоколадо милка Ручек :грав со салата Ужина: шумско овошје Вечера: бурек со месо ќе јадам ( без јогурт бидејќи ќе пијам апче за железо).
Епа јас денес цел ден бев на еден подинг монте и во 8 вечерва си нарачав пица и си ја изедов цела, сега ќе пукнам мислам
Д: јуфки со сирење и кечап У: киндер буено, нескафе Р: гравче тавче и шопска У: круша В: бејк ролс и кока кола И сега гастрогард ќе лижам
Турско кафе Д: 2 варени јајца, домат и 2 парчиња тост леб У: крофна и сладолед Р: свинско месо со печурки,помфрит и цвекло У: ладно Нескафе и јаболко В: лиснато тесто со виршла
Д: кајгана со сирење, кришка леб и цеден портокал У: животинско царство Р: конечнооо сендвич со пилешко У: боровинки и малини В: веројатно ке скокнам
Вчера,не сум го испратила... Д: свеж морков, канче кисело млеко Р: мусака од тиквици и патлиџан (со мекено, зелка и краставица салата В: чаша млеко, лажица овес, две лажици корнфлекс и сусам (обично за доручек го јадам, вчера ама, не ми се пиеше голо млеко,затоа), јајце, сирење, краставица Денес Д: краставица, сирење, колбас Р: леќа, патлиџан кромид салата В: салата, сирење, јогурт или кисело млеко.
Турско кафе Д- две парчиња пица и еден домат У- неколку грисини и јаболка Р- ориз, супа и стек, цвекло У- банана В- едно парче трилеќе (благо)
Д: 2 кришки ајвар со сиренце Р: Капрезе салата и краставица салата со балсамико В: Во план ми е чоколино
Турско кафе Д: 2 варени јајца, домат, маслинки и 2 парчиња тост леб У: лубеница, пециво со јаболка Р: компир манџа, цвекло У: јаболко В: пециво со јаболка пак
Ладно нескафе Д:1 круша,капини и грозје Е:леб и маргарин со сирење В:модар патлиџан,кашкавал и 2 зденки У:сутлијаш и чаша фанта
Турско кафе Д- омлет со две јајца, маслинки, цедевите парче леб У- Банана, 2 лазици мед Р- тава со стек, цвекло, и парче леб У- пециво и 2 мандарини В- малку чипс и 1 големо јаболко Денес Турско кафе Д- мусли У- 2 лажици мед, јаболко Р- пилешко медаљони,супа и помфрит, цвекло У- банана, парче торта В- 2 мандарини
Вчера: Д:туско кафе, овошна салата со банана, круша, киви, мандарина, и калинка. Р: пица со зеленчук. В: варени јајца, и неколку кришки црн леб со хумус, краставица со кисело млеко и лук. Денес: Д: какао, млеко со чоко житарици, овошна салата со банана, круша, киви, мандарина и калинка. Р: грав и шопска без сирење. В:црн леб со хумус и кисело млеко.
Вчера: Цеден портокал со мед цимет и ѓумбир Д:Печени лепчиња, путер, варени јајца, сиренце, чај, кафе У:Сончоглед, кока кола Р:Печени компири и свинско месо и марула салата со краставица В: Чај Денес: Цеден портокал со мед цимет и ѓумбир Д: Кафе и тост У:киви, јаболко и чај Р: Пилешка чорба и салата в:Чај
здраво, извини што ќе ти спомнам ама мислам дека не е пожелно ѓумбир секој ден во бременост. пребарај некои статии...можно е крварење да предизвика
Д: турско кафе, овошна салата со банана, круша, мандарина, калинка. У: Лиснато со кашкавал и јогурт. Р: грав со зелка, цвркло, морков, и едно парче црн леб. У: еден цеден лимон. В: парче торта од банани, и ленено семе потопено во млеко.
За крварење не знам, ама и јас имам слушнато дека не е пожелно секој ден ѓумбир да се кознумира, па јаа многу ретко го конзимирам, прочепкај низ нет за ѓумбирот. https://pedijatar.mk/gumbir-vo-bremenosta-da-ili-ne/