Пред доручек : Млеко со какао. Доручек : Ајвар, зденки и јогурт. Ужина: Праска, парче торта и кафе. Ручек: Риба, пире, салата. Ужина : Палачинка со еурокрем, сливи. Вечера : Парче пица.
Vcerasnoto meni: Edna lazicka med, taan, orevi, seme od kopriva. Ova nekolku pati vo denot si srkam. Dorucek: gevrek so malku sirence, edna zdenka I casa jogurt. Uzina: grozje, malku cokolado I casa gaziran sok. Rucek: parce leb, kompiri I skara. Salata patligzan. Uzina: ceden sok od limon I portokal tri palacinki I malku sladoled. Vecera: dve palacinki. I po cel den se pie voda.
Доручек- плазма со млеко, интегрални кекси Ужина- две јабучиња, банана, ред чоколадо Ручек- полнети пиперки со урда и сирење и патлиџанче Ужина- шејк од банана,аронија и мешани шумски плодови, сладолед Вечера- пинџур со сирење и лебче
Пред доручек: Овошно смути. Доручек: Кифла со сирење и јогурт. Ужина: Круша, чипс. Ручек: Мусака, салата со краставица, патлижан и кромид. Ужина: Сникерс Вечера: Сендвич со зденка и кулен.
Доручек : Пржени лепчиња и сиренце Ужина : Праски и палачинки Ручек: Компир манџа Ужина : Чипс и сладолед Вечера : Леб со крем и чаша млеко Леле @savana ми се пријаде мусака
Остана уште малку да ти испратам. А мене пак ми се пријаде од твоите пржени лепчиња. Те читав си ги намирисала од кај комшивката Пред доручек: Парче чоколаден ролат и капучино. Доручек: Сендвич со кашкавал и пилешки гради, јогурт. Ужина: Сливи, лубеница, лешници. Ручек: Јуфки со сирење. Ужина: Круша, гумени бонбони. Вечера: 2 кришки интегрален двопек со мармалад од сливи.
Доручек Интегрални благи кекси, банана и какао Ручек гравче тавче и краставица салата Десерт сладолед плазма Ужина Чипс и ресана Вечера Чаша чоколадно млеко
Доручек: Пита со праз и урда, кисело млеко. Ужина: Грозје, колачи. Ручек: Домашна супа, пилешки прсти и салата. Ужина: Диња, кафе Вечера: Зденка, чајна и патлижан. Пред доручек: Нескафе и ишлери. Доручек: Пржена урда со јајца, патлижан. Ужина: Овошно смути. Ручек: Компир манџа со месо, салата. Ужина: Банана и грозје. А за вечера ајвар и сирење.
Ајмо мало размрдавање на темава Пред доручек: лажичка мед со коприва; смути (банана, блитва, брокула, јаболко, праска и малини) Доручек: Тост Кафе Ужина грозје, па јаболко, па чоколада (се ова на работа ќе мезам) Ручек - лабаво нешто - пржени јајца преклопени и полнети со ајвар и сиренце) +јогурт Ужина: кадаиф Вечера: млеко со бисквити И нешто плус можда ќе мезам, ова ми е планирано
Браво бе жени! Изгледа само мене оброците ми се без ред. Три никогаш не се, јас не појадувам. Ручек имам, а вечерата со месеци ја прескокнувам заради киселините додека спијам. Ужина??? Од дете немам на дневно мени. Со овошјето сум цел живот скарана. Страшна сум! Браво за вас што здраво се храните, па и да не е сосема здраво барем е редовно. Јас сум заникаде!
Јас ради мачнините до пред некој ден неможев да воспоставам ред, многу слабо јадев. Сега некако ми се врати апетит Денешното мени ми беше следново: Доручек: пита и феферонки; Ручек: мусака од тиквици и модри патлиџани; Ужинка: сок од спанаќ, јаболко и банана Вечера: у ниедно време пак пита и феферонки Ми се јаде луто незнам шро ми е
D: kafe so mleko i ovesni snegulki R: pileski stek so mac and cheese, Jabolko, Mandarina i ovosen jogurt V: kikiriki nesoleni i planiram banana i mandarina do vecer Plus 4 sisinja voda... Denes se zdravo jadev da nadoknadam za vcera.
Аман бе луѓе ве читам и си се чудам, зарем навистина толку многу потреба од храна се има во бременоста
Доручек: Банана, 5-6 урми и две мандарини. Кафе со млеко Ужина: Јогурт со мусли (ова доручекот и ужината ми се обратно, ама ај нема веза) Ручек: Салата и грав - без леб. Вечера: Веројатно пак некое овошје, а може и некои смоки да упаднат во комбинација. Многу е? Приметив дека ги јадеме баш истите работи. Т.е. пред да забременам јадев мнооогу слично мени на ова. А сега малце внимавам затоа шо рано ми е уште да се дебелеам, а морам да лежам уште некое време Битно вкусот ни е идентичен. И од ова и од другите мениа што ги објави ))
Сега ја читам темава и колку ми се јаде сливи и лубеница не можам да опишам а никаде нема, едни сливи во Веро цируела некако се викаа но не ми се убави тие. И сладолед од банана аууу денеска видов во Сити Мол дека има се уште но не успеав па нареден пат.
Ајде малку да ја размрдаме темава. Што јадете и од што не ви е лошо? Мене само џанк фуд ми се јаде. Од сабајле до сега имам изедено: - ѓеврече со јогурт - банана и јаболко - бомбонче ментол (било добро за мачнини) - јајца со аспарагус (ова мм правеше, било добро за развој, читал којзнае каде ) - капучино (едвај го испив) За ручек немам идеја. Ги мислам ќебапите на @iki26. Ќе видам, може ќе им се дадам денес За вечера ќе видам од расположение и од состојба на мешето.
Да ви го кажам менито кое ми го дадоа од Систина - а беше конкретно наменето за побрз раст на плодот: Доручек: Белки од јајца, млеко, јогурт, овесни снегулки (што повеќе - тоа подобро) Ужина: Бадеми, лешници, свежи урми (од 5 до 7 дневно) Ручек/вечера: Варено или печено телешко или пилешко месо со 1 до 2 парчиња леб и салата - каква сакате, колку сакате.