Д: 2кришки црн леб,ајвар,парче сирење У: Турско кафе,цеден сок од портокал Р: Потпечен ориз со печурки,кришка црн леб и салата марула со роквици У: Сок од рибизли и киндер буено В: Кришка црн леб,павлака и неколку маслинки
Јас пушев 10 години, пола кутија дневно максимум, денот кога направив тест си кажав дека веќе цигара нема да запалам и еве три години поминаа, терам втора бременост а цигара не сум запалила. Поголем мотив од здраво дете нема, верувај во себе и убеди се себе си дека се што правиш правиш за бебе, што е и навистина така. Само храбро
Д: Таљатели со спанаќ и сос од рикота и кашкавал У: Турско кафе, индиски ореви, чоколадо, сончоглед Р: Пире, селско со печурки, шопска и марула салата У/В: Кифлички, таратор, сувомеснато, поховани разни ствари, торта на роденден бев У: Макијато, цеден сок од портокал, лимон, цвекло и морков, Стоби флипс
Д: го прескокнав денес; У: турско кафе и кока кола; Р: мешана салата, похованко (зденка, кашкавал, тиквица, кромидче, печурки), биено сирење на скара, свинско ребро во фурна, карбонара; У: еспресо, топло-ладно; В: мусли од малина со аронија, бисквити, јогурт и мед; У: чекам да ми спаднат надолу муслите за да се почестам сладолед.
Турско кафе и цеден портокал Д: проја со кисело млеко У: милка со цели лешници и ладно макијато Р: макарони со пилешко и салата марула У: квики переци В: нема јер сабајле правам крвна слика а ми се подкаснува нешо ама јбг
Топла вода со лимон, кафе Д: Сендвич со авокадо и варено јајце, чаша јогурт У: Две-три лажици домашна гранола, кафе Р: Мексичко пилешко со ајсберг салата У/В: Многу лимонада
Д. Палента со сиренце и кечап Турско кафе, лимонада мед лимон ѓумбир портокал, У. Домашни кифлички (мама правеше тазе 5 изедов со зор од што ми бе преубави) капучино Р. Селско месо, печени компири, зелена салата 2 реда милка десерт В. Лимонада со мед
Д. 4 Домашни кифлички, малиџано, мајонез и сирење Турско кафе, сок лимон портокал и ѓумбир, 3 атлантис бонбони Р. Пица Десерр:2палачинки со крем Чај без шекер
Од вчера. Д. Тост со шунка, кашкавал У. Турско кафе и 3,4 орео бисквити - 2 реда канди чоколадо Р. Салата, пилешко гиро У. Чипс - кисели краставички В. / зашто утрово крв испитував
Вчера: Д: омилениот - 2 јајца на око, парче р'жан леб, парче кашкавал, ајвар, маслинки и чаша ајран У: Макијато, цеден сок од портокал, лимон, цвекло и морков, 3-4 Атлантис чоколатца Р: Пилешки дроб, крокети од компир и марула салата У: Еден еклер, турско кафе В: Нудли со зеленчук (брокула, морков, карфиол) П.С. Утре ќе испитувам скриен шеќер, како да се понашам денес на тема јадење?
Доручек: 2 кришки тонус, ајвар, 2 јајца на око и маслинки Ужина : ресана и наполитанки, кафе Ручек: ориз тава со батаци, марула и млад кромид салата Вечера: 3 палачинки со крем Хормониве ми збесна пак, пак удрив на благо П. С сега сватив дека овошје денес не сум јадела воопшто
Д: турско кафе и 2 чаши млеко со несквик се препив од млеково и не ми се јадеше ама ептен ми се услади Д2/У1: 2 лебчиња со паштета У2: второ турско и сладолед Р: гравче со зелка салата У3: пола турско и правев чизкејк па лижев лажици, тенџериња, шпатули, си мцнав од тоа преливот со овошјето одозгоре шо се става и толку за денеска Мениво денес ми е шта да ти причам кад све знаш, катастрофа
Кафето си го оставила што не е толку штетно ако го пиеш умерено во бременост а цигарите не Пробај со електронска цигара ако не помага пробај намали ги барем на 1 или 2. Има многу трудници што пушеле али барем прв триместар издржи
Д: пржени лепчиња, овчко сирење, јогурт; У: турско кафе и една мала кутија бајадера Р: шопска салата, манџа со грашок и телешко; У: турско кафе и домашна торта со вишни; В: пицуле. @kostovaivana многу ми се допаѓа твоето мени. Многу сме слични со 'бучкурушите'.
Едно колаче падобренец, Капучино Д: Тортиља со банана, мелена плазма и кремче со чаша млеко У: Мандарини, Виталија овесно чоколадце, смути Р: Грашок манџа У: Два реда милка, Кафе В: Сутлијаш со пудинг од чоколадо Деновиве претерувам со благо, надвор од контрола сум стварно Од утре мора да намалам
Топла вода со лимон, кафе Д: Домашна гранола со млеко У: Јаболка, второ кафе Р: Телешко во сос со морков, печурки, павлака и салата У2: Чаша кока-кола В: /
Д:тонус две парчиња со паштете од печурки,маслинки,грчки јогурт,домат У: капучино,еден ред киндер буено бело У2: малку помфрит У3: повраќање Р: ориз со кари, една четвртина плескавица со зденка,едно кебапче,цвекло В: риба,еден ред милка,две чаши кока кола Повраќање...
Ќути, сродни души сме по јадење а btw не издржа срце јуначко, сега си лапнав едно тостче не се спие гладен, башка тоа чизкејкот ќе го сањам до сабајле
И јас ова не го разбирам.. Пушач бев пред да забременам, во моментот кога добив позитивен тест ја фрлив кутијата и не помислив на цигара до денес. За мене пушењето е само глупа навика, а поголем мотив да ги оставам цигарите од животот што расте во мене нема и нема ни да има.
Д1: Мусли и корнфлекс со млеко Д2: Парче р'жан леб со маргарин и слатко од киви У: Турско кафе, бејкролс, кроасан Р: Леќа, пилешко со печурки и зеленчук, р'жан леб, цвекло У: 2 портокали и малку апетисани В: нема скриен шеќер ќе се проверува, како ќе издржам до утре најдобро да си легнам што поскоро