Д. Две пирошки со сирење, кечап и чаша јогурт У. Турско кафе и банана Р. Салата марула, грав, риба ослич и парче леб У. Ред чоколадо В. Салата марула и краставица У. Еден сникерс и чаша фанта
Д: Омлет со зеленчук, салата од домати и чај У: Макијато, лимонада со боровница Р: Домашна баница (некој празник било) парче стек и кисело млеко У: Турско кафе и парче трилече (свекрва ми направила, а знае дека не смеам да јадам) У2: Гранола В:/ Катастрофа мени денес.
Кафе Д: Тонус со филаделфија намаз, маслинки и ајвар У: Две јаболка Р: Телешка чорба, грашок со телешко и ајсберг салата У: Два реда чоколадо В: /
Мамички дај кажете нешто за вечера што е лесно, ниско калорично и што држи цела вечер Смачено ми е секоја вечер да дежурам во кујна во 3-4 а ако јадам нешто тешко за вечера одма киселини
Мене единствено што немам киселини и не повраќам навечер е кога јадам палента,си ставам во варењето малку маслиново сол и веѓета и можеш гарнир што сакаш на пример сирење кашкавал маслинки домати јогурт павлака.Мој предлог е тоа
Парче пилешко или риба со салата; Јогурт и шака бадеми; Шопска/грчка салата (без кромид) со парче тостиран леб; Мимоза салата; Корнфлекс (што нема мн шеќери)/овесни снегулки со јогурт/млеко.. Ако ми текне уште нешто ќе допишам .
Доручек: 1/4 бурек со месо и чаша јогурт, кафе Ужина: ајвар, сирење, руска салата, јајца, баклава Ручек: свинско печење со марула салата Ужина: банана Вечера: /
Д: пита со спанаќ и сиренце У: киселина Р: цезар салата со ребро и компири У: / В: пудинг, биено сирење и некоја смока
Д: турско кафе и цеден портокал, кифлички со сиренце и млеко У: торта и нескафе Р: грашак манџа со ќофтиња и салата од модар домат У: кафе В: малце зелниче На толку јадење, и вчера и денес, се гладна се осеќам аман веќе
Д: Пак баница 2 варени јајца и една чаша ајран У: Макијато Р: Печен компир, риба на скара + малку мевце на скара У: 2 портокали В: Грчки јогурт со гранола Not bad, not terrible.
Д: Пржен спанаќ,штавељ и јајца,парче црн леб и кисело млеко У: Турско кафе и парче обланда Р: Ориз со пилешко,парче леб и цвекло У: Компот од рибизли В: Пита со праз и урда,чаша јогурт
Д: Кафе, овесни снегулки со млеко У: Ред црно чоколадо, Овошје, Јатки, Смути Д2: Домашно лепче со кремче Р: Грашок манџа и марула салата У: Кафе, Ред црно чоколадо В: Качамак со печурки
Доручек: овесна каша со путер од кикирики и банана, кафе Ужина: ред црно чоколадо Ручек 1: тестенини со песто од босилек и павлака Ручек 2: исто како ручек 1 Ужина : круша Вечера: /
Од ниедно време киселини Д: рупурут и алгорал У1: мааалце пита одвај и чај од коприви У2: турско кафе Р: пржени компирчиња со салата зелка и марула (ми се смирија тоа глупите киселини) В: лебчиња со моцарела потпечени Ептен катастрофа мени денес ама шта да радим
Лажичка мед со семе од коприва + 1 цеден лимон Д: 1 ипол парче р'жан леб со намаз од киноа и тиквичка, 2 парчиња кашкавал, маслинки и чај У: Турско кафе, 20-30гр. несолени индиски ореви и лешници, 1 ред темно чоколадо, 1 јаболко Р: Бургер со телешка плескавица и помфрит (не ми требаше лебот, ама ај каснав убаво месо) У: Турско кафе, 1 портокал, уште малку ореви и лешници В: /
Д: палента со маслинки Р:две парчиња тонус со паштета од печурки,домати,маслинки У: еден ред киндер буено бело В: интегрални макарони со маслинки печурки и зачин