Јас сум од Велес и ја купувам од кит го,жито маркети или во продсвниците за здрава храна.Има и со вкус на лук и на пиперки ама мене највкусни ми е од маслинки и печурки.
Јас со години јадам ваков вид на паштета,и плус ми беше препорачана од др Митов кога бев на медитеранска исхрана.Мх мх да и јас си јадам со тонус,патлиџанче како што спомна @Andrejaaaaaa убавинии
Го купувам, го има во теглички на Подравка. Ама сакам да пробам и сама да го направам, мислам дека ќе излезе убав и домашен, овој купечкиот е ептен вкусен.
Можеш и плескавици да си правиш како предлог за ручек со киноа,тиквички, зачини,лукче ако можеш да јадеш.Можеш да ги печеш или испржиш.Вкусни се многу а здрави
Ммм супер идеја, си правам од тиквички, печени на хартија. Може да додадам и киноа во нив следен пат.
Д: 2 парчиња црн леб,варено јајце,кашкавал и ајвар У: Турско кафе и јаболко Р: Печен ослич,ориз,парче црн леб и цвекло У: Компот од вишни В: Краставица и кисело млеко
Д: проја и чаша јогурт, кафе У1: цеден сок од цитрон, јаболко и лимон У2: овесна каша У3: два реда чоколадо со лешници Ручек:супа, пржени компирчиња на свинска маст, колбавчиња и марула Тупаааааааан
Д: турско кафе, 2 варени јајца домашни, лебче со путер, сиренце и млеко У1: чај од коприви У2: 2 реда чоколадо со кекси Р/В: салата марула, домат, прасечко печење, 2 кифлички и торта и кафенце
Вчера Топла вода со лимон, кафе Д: Мусли од бадем и брусница со млеко Р: Зелник со спанаќ и кисело млеко У: Две мандарини и јаболко В: Чаша млеко со какао (а јас прашувам за калциум дали да пијам ) Денес Топла вода со лимон, кафе Д: Исто ко вчера У: Кафе Р: Плескавица со кајмак и ајсбег салата У: Два портокали В:/
Лимон со млака вода и 1 лажичка мед со семе од коприва Д: 2 јајца на око, парче р'жан леб, варен наут (таков за правење хумус), парче сирење и чај У: Турско кафе, 1 портокал, 1 ред темно чоколадо, 20-30гр. индиски ореви и лешници Р: Ориз со зеленчук и печурки, пилешки стек, кисело млеко У: Турско кафе, 1 портокал, 2 карамели В: Парче р'жан леб со намаз од киноа и тиквичка, маслинки и кисело млеко У: 1 пиварка ептен ме фати стрв
Круша, кафе Доцен појадок 13:30: две варени јајца и намачкано авокадо со лимон на тонус Ужина: банана Доцен ручек/ вечера 19:00: затворена пица Апетитот званично намален денес
Турко кафе, чаша цеден сок од портокал и едно зелено јаболко Д: 2 варени јајца, лебче со путер и чаша млеко У1: чај од коприви У2: второ кафенце турско Р: спанаќ со ориз и салата домат со краставица и лебче У: малку кадаиф и нескафе В: салата домат со краставица Денес диетално, утре скриен шеќер ќе се испитува
Д: Кафе, Тортиља полнета со тартор сос, марула, јајце и кашкавал многу вкусно си ја направив У: Еден тањир овошна салата, Витаминско смути У2: Три мали лиснати погачици со спанаќ Р: Ориз со пилешко и буковки У: Капучино, 1 ред чоколадо В: Чипс од печени тиквички
Лимон со млака вода и 1 лажичка мед со семе од коприва Д: 8 јајценца од препелица на око, парче р'жан леб, намаз од киноа и тиквички, павлака и маслинки У: Турско кафе, 1 портокал, микс јатки со суво овошје Р: Печен компир, пилешко и салата од краставици У: 2 реда темно чоколадо, 1 портокал В: Грчки јогурт со овес и малку таан и мед
Топла вода со лимон, кафе Д: Мусли со јогурт У: Два портокала Р: Шпагети со ракчиња В: Чаша млеко со какао