Дневно мени за трудници

Discussion in 'Бременост' started by MissDior, Mar 1, 2015.

1. mace89

mace89 Популарен член

Како успевате да пиете кафе после доручек :?: Јас ако не се напијам од сабајле неможам да функционирам(facepalm) Ај колку да не е ептен на гладно па ќе каснам мед со коприва, нешто јатки или банана. Ама после доручек ич не ми иде:^)

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Пред бременост знаев и пред доручек да пијам. Кафе и цигара за расонување. :^) Од кога сум бремена ни еднаш не сум пиела на гладно, не ми се пие. Кога станувам сакам да јадам прво.

Ако мислиш како после доручек дека најадена, не го пијам одма. Пример доручкувам во 9-10-11ч., зависи кога ќе станам, а кафето го пијам околу 1-2ч.

mace89 likes this.
  3. mace89

mace89 Популарен член

Навика :) Јас дека си легнувам околу 10 ипол ( со кокошките :rofl:) и станувам во 7 ипол пошто тогаш ми е време за аспирин, па толку рано не ни мислам на јадење и со маж ми кафе од сабајле пред да иде на работа па дури на кај 10 може да јадам :wasntme: Ај ваљда не ми е толку штетна навиката, сепак поткаснувам нешто ситно пред кафето :whew:

4. Bella_Stella

Ако не ти прави проблем не е страшно. Сепак сите имаме различен распоред на денот, нормално е. :) Уживкај си и наздравје кафенце.. веќе си го испила. :D

mace89 likes this.
  5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

И јас исто, и тоа скроз на гладно, само вода пијам прво, после тоа кафе, еве сега во моментов си го пијам во кревет, инаку немам енергија да станам. :lol:
    А и немам апетит, не ми се доручкува ако немам пиено кафе.
    Ајде на здравје. :coffee:

mace89 likes this.
  6. mace89

mace89 Популарен член

@Bella_Stella @MandyLane моето е испиено :D Нека ви е и на вас на здравје и уживајте :sun: Се надевам денес денов ќе биде убав па ќе се почастиме со уште едно кафе после прошетка:hug::hug:

7. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

И јас го пијам на гладно. Само вода пијам претходно пола литар додека се направи кафето :D
    Можам и после доручек, ама некако поубаво ми е пред :?::?:

MandyLane and mace89 like this.
  8. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Јас гледам барем нешто да мцнам пред кафе, да не е ептен на гладно, ама тоа ми е навика и пред да останам бремена. Сега обично тоа е овошје, а порано некоја бисквитка, или една кришка леб со некој намаз. Се е навика

9. Andrejaaaaaa

Бела од каде го купуваш намазот? Сакам и јас да купам ( пусти стррв цела бременост ме уништи ) и ако е од маркетиве рамстор, веро на кој штанд го има зашто мм ќе оди па да му кажам посликовито :)

10. Bella_Stella

Од Кам Андреја, таму го има него и уште неколку такви зеленчукови, во теглички се мали, на Подравка. Вкусни се сите. :sun:

Autumn Love and Andrejaaaaaa like this.
  11. mace89

mace89 Популарен член

@Andrejaaaaaa @Naatashka123 утрото без кафе не ми е утро :D тој мириз уффф:inlove: после полна сум со енергија ако не ќе спијам цен ден:drunk:

12. Andrejaaaaaa

Јас од подравка ја купував едно време многу често салатата со црвена киноа и леќа, и таа беше ептен вкусна, и баш сега ми текна дека оддсмна не сум си ја купила, ќе си купам и таква :)

Bella_Stella likes this.
  13. Andrejaaaaaa

Исто и мене, на почетокот на бременост не пиев ама насабајле имав мачнини, и после сакав да продолжам да не пијам за да не палам ни една цигара, ама неможе, цел ден како мамурен, не е тоа тоа, си треба макар едно кафенце... И реков ќе пијам, со едно цигарче... Не е страшно :)

mace89 likes this.
  14. mace89

mace89 Популарен член

Нормално дека не е страшно. Едно до две кафиња се дозволени :D Подобро кафе ќе пијам него парацетамоли, јас ако не се напијам едно, две кафиња во денот ќе ми падне одма притисокот и ќе ме утепа глава од болење(facepalm) И така нормален ми е 90-60:doh:

15. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

@mace89 јас зависи, некогаш прво јадам па пијам кафе ама тоа поретко, почесто така правев во прво тромесечие пошо се будев ептен гладна со како дупка во стомакот и не можев прво кафе. А сега не можам да јадам прво па кафе. Станувам прво чаша или две вода па кафе па после пола саат, саат, саат ипол доручек. Зависи колку ми се јаде. Ако пијам цеден сок со кафето обично покасно јадам пошо не ми се јаде одма. Ако сум само на кафе, после пола саат саат јадам. А и зависи од киселините, ако ме фатат дур не ми поминат не помислувам ни на кафе ни на јадење ама до сега брзо поминуваат за макс саат. :)

mace89 and Naatashka123 like this.
  16. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Јас не пиев на почеток, ми се гадеше од кафе. Дури прикрај на 5ти мислам почнав.
    Јас и да се напијам, и да не се напијам 90/60 ми е(facepalm) како зашеметена сум :D
    Ама сепак откако пијам кафе подобро е:D

17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Кафееее :inlove::inlove::inlove::inlove:
    Јас на почеток реков ќе го оставам кафево (пиев по две дотогаш, во големи шољи :wasntme:), леле ко почна глава да ме болиии... абе не можев од перница да ја мрднам, во живот таква главоболка сум немала, на секое мрдање стегачка болка :worried:. Во агонија два дена бев.. И ко што вика @mace89 меѓу парацетамол и кафе си избрав :coffee: оти ништо друго не помагаше.

Иначе и јас не можам на полн желудник, цел живот дури не испијам кафе не можам од кревет да станам.
    Е во прв триместар мм ме разгалуваше, ме чекаше овошна салата ко ќе станев па јадев прво то, сега веќе не ми прави :rofl: и си пијам одма кафе (уствари претходно цедам лимон).

IRBBB likes this.
  18. mace89

mace89 Популарен член

@kostovaivana Добро е имам подршка :wasntme: Јас си мислев само јас сум таа што прво по кафе иде уште очи не отворила:lol: Мајка ми стално ми вика јади прво па после ама кога не иде така што да правам8-|
    @Naatashka123 и мене ми се гадеше од моето омилено нескафе, али не се откажав пробав со турско, капучино иде некако:rock: од нескафе сеуште ми се гади и од какао али па си најдов замена(fingers)

19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Од никакво кафе не ми се гади и многу сум среќна што е така :):) од се ќе се откажам мислам ама од кафе не!!! Обично пијам по 2 турски и едно нескафе или макијато во денот. Гледам као 2 макс 3 дневно, да не претерувам ама има денови абе кафе ми се пие и крај, па знам и по 4 да си испијам со сласт :tmi:

IRBBB, Autumn Love and mace89 like this.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Штом не ти пречи пиј си но пошто пиеш повеќе внесувај и повеќе вода. Така кофеинот брзо ќе се разредува и нема да му ја мислиш :sun:

kostovaivana likes this.