Да не се правам паметна, ама препрашај уште еднаш. Ова испитување се прави за да се детектира гестациски дијабет доколку го има. Сама не можиш да исконтролираш кога и колку шеќер ќе внесиш за да ти прават од око мерење. Да не испадни доручкувана да појдеш, плус да те оптеретат со гликоза и да ти испадни гликемијата превисока, па да те водат со гд. Има цела тема за ова, пиши таму, сигурно има некоја членка што е во Германија, можеби таа знае нешто повеќе.
Ке се јавам и ке прашам пак, иако прашав неколку пати пред да си заминам бидејки ми беше чудно.Но секако и не планирав да јадам.Логично ми е и мене дека треба да биде на гладно.Ти благодарам
@mace89 сум тргнала нешто да пишувам, можно е да сум заспала   хаха, нема врска, добро пројдов со шеќерот
Добри се, супер. 6.0 после 1 саат, 5.2 после 2 саата. Нема диети, одма си го изедов ветениот од мене за мене бурек
Охоо тебе ти е и повеќе од одличен Мене после 2 часа ми беше 6.3 и ми кажаа супер ми бил Јади благо и месено слободно
Туу штета. Види во Веро може го има.. 55 ден беше кога го купив, ваљда по таа цена дека нов производ во Кам, инаку не знам која му е стандардната цена.
Кафе, Две колачиња мачмалоу Д: Овесни снегулки со млеко, банана и несквик У: Две мандарини, чај од коприва, цеден сок У2: Пола тортиља со путер, сирење, суво месо и маслинки Р: Печено свинско месо со компирчиња У: Кафе, 1 ред милка орео В: /
Лимон со млака вода и лажичка мед со семе од коприва Д: Палента со сирење и кашкавал У: Турско кафе, микс јатки, 1 темно Баунти Р: Ориз со вргањ, пилешко + малку леќа од стрв У: 2 портокали и уште малку јатки В: Парче р'жан леб со хумус, домат и сирење
И јас се заборавам да си пишам дека прво семе од коприва со мед јадам Иначе внеси си чај од коприва во менито. Една чашка е многу добра ем за крвната слика ем за алергииве сега. Откако пијам речиси и не кивам, претходно лом бев
Лелее добро што ме потсети. Јас целогодишна алергија имам, освен на полен алергична сум и на грини и прашина и катастрофа сум си нон стоп. Претходно бев стално на терапија, ама во бременоста не смеам. Ќе почнам и чајче да пијам, супер ти е идејата.. Каков пиеш во вреќички или од семето правиш?
У: една банана и турско кафе Д: 3 мини пици со посен фил У: ф'стаци Р: салата од марула и младо кромидче, зеленчукова чорба со многу брокула, полнети пиперки со соја и печурки; У: еден мафин со чоколадо и портокал; В: малку салата од зелка, тестенини со печурки, туна и златна мешавина; У: чоколаден корнфлекс, аронија, путер од кикирики и бадемово млеко.
Јас мислам дека откако го пијам се препородив. Прочитав дека го препорачувале за алергии во бременост и можам да кажам дека 100% делува барем кај мене Јас сум на полен, прашина и мувла така да ова време сум баш осетлива Јас го земам од билна аптека Стојанови рефус и си правам по една чаша на ден. Го има во сите билни аптеки а можеш и филтер кесички од маркет да земеш. Добив дозвола за негово користење и од матичната и од ремедика
Семе од коприви со мед и турско кафе Д: пржени лебчиња со сирење и јогурт У: чај од коприви Р: сарма со лебче У: парче торта и турско кафе В: пола хамбургер
Супер! Јас знаев за ова ама претходно полесно ми беше да си голтам апчиња него да пијам чај. Ќе те послушам и уште од утре ќе си пијам по една чаша. Фала ти.
Д: омлет со маслинки и протеинскс павлака У: две румплочки Р: ориз со копанини салата цвекло В: шопска салата,една зденка и маслинки Денес две лименки кока кола
Да прашам. Сакам да направам торта, ама дури денес увидов дека таа што ја планирам е со живи жолчки, подготвени на пареа. Смееме ние трудните тоа да јадеме?