Ајде и јас да си го пишам денешното мени. Обично насабајле не појадувам, ама затоа ручекот ми е рано и е обилен. Сабајле само кафе се напив и изедов 2 реда чоколадо. За ручек јадев манџа- растурена сарма со салата од ситно сечкана краставица, сол, оцет и вода. Потоа, за ужинка една банана и пак кафе со лимон, оти ненормално многу ме болеше главата. И за вечера јадев помфрит, 2 варени јајца и кисело млеко. Леб обично јадам по едно поголемо парче, а понекогаш по 2 и повеќе зависи што ми е јадењето.
Еден совет додека бев бремена од мојот гинеколог - јадење од кои можеш да добиеш труење - никако. Затоа, не јадете од сендвичари (посебно не во лето) не јадете од слаткари блага со јајца, не јадете паштети, не јадете колбаси, не јадете апсолутно ништо кое е ризично. Јадете свежи работи. Пилешко - само домашно. Хормоните влијаат на бебето. Појадувајте редовно, не сакате да ви се слоши. Јадете и меѓуоброци нешто што не дебелее, ама ќе ве држи сити. И гладта е стрес, затоа гладни никако. Јас изедов 2 паштети во бременост, пукнав од мака. Ама ми се јадеа.
@Cka јас којзнае кога последно бев помислила на паштета, години се во прашање, ама ете сега ми се јадеше И незнам од каде се глупости за јадење ми текнуваат. Денес за покадок 1/8 бурече со јогурт.
Нормално Јас научив во бременост дека бебето си зима се од мајката сите витамини и се што му треба. Мајката ги губи. А и требаат за после оти е заморно. Со храната инвестирате во својата сила а бебето се ќе си земе. И така е после цеееел живот.
Denesno meni od rano sabajle Samo sto jadev przeni jajca so sirenje i pavlaka i edna kriska leb. Kaj 11 pak ce mi se prijade,i si zedov zaliki za cela nedela Ce svaram shpageti so sos i parmezan. Za rucek uste nemam smisleno da pijam edno kafe i se pustam vo akcija
Моето денешно мени: Ужинка: Smoothie со јаготки, аронија и млеко Доручek: Млеко со банана бисквити и Nesquik 2 парчиња леб со топен кашкавал и еден домат Ужинка: 1 јаболко Ручек: Грашок со мелено месо и некоја салата (домат, краставица) За вечера ќе видиме, ретко вечерам зато шо од 9 сум кома Можи ќе има само некоја ужинка или малку козињак Дај Боже да ме додржи апетитот до тогаш, вчера до ручек го изгубив
Мене доручекот ми беше мекица на стража со сиренце. Сега се спремам за рипчиња на канео и едно пивце ќе се почаста.
Вчера јадев од Ројал И имав грижа на совест . Сабајле , пошто станувам во 6 и пијам аспирин, ми се јаде. 1 банана, после чаша млеко со мед. Доручкував мал тост со јогурт. Во меѓувреме грицкав бадеми и суви сливи. Сега направив мала шопска. Се крчка компир манџа со телешко. Ќе се јаде накај 17 ч. До вечер, којзнае уште што. Ама па, ми се јаде
Јас цедев сок ( цвекло, морков, јаболка, портокали) . Пиев и чај од брусница, задолжително секој ден. Се спремам за овесни снегулки за вечера , со чиа семе, тиква, сончоглед. (Истовремено ми се јадат шпагети, паштета и се враќавме од пазарување во лифтот едно девојче носеше пица )
Мене цела бременост само атлантис бомбони ми се вртеа во глава. Еве 7 месеци со ред како си оставам по една бомбоњера покрај креветот
Од денеска: Најпрво кафе Појадок: си ја дојадив паштетата од вчера со мајонез и еден танир зеленчукова супа и две лепчина. Ужинка: пола динче. Ручек: пита со спанаќ и сирење 3 парчиња плус павлака. Ужинка: пола парче торта потоа 2 топки сладолед. Вечера: едно парче од питата од ручек со павлака.