Д: Двопек со паштета од компир, бадеми и лукче; У: карамелизирани печени костени (којзнае колку време ги мислев); Р: салата од домат, крставица, младо кромидче и маслинки, веге рижото со брокула, тиквички и печурки; У: еспресо, овошна салата од јаболко, праска, банана и лешници; В: рано ми е, ама се мислам еден помфрит да јадам, гревота е денес многу здрава храна да не ми дојде.
Денес и мене како @Andrejaaaaaa срам ми е да го пишам менито. * лимон со млака вода и мед со семе од коприва Д: Парче р'жан леб со хумус, маслинки и чај Д2: Шејк од 1 банана, 2 урми, 1 шака малини, 1 лажичка какао, 2 лажици овесни снегулки и млеко Еее сега стапува на сцена другата во мене У: Турско кафе и парче чоколадна торта (колега имаше роденден, немаше смисла да не каснам) Р: Тост со врат и кашкавал и помфрит У: 1 чаша чај од коприва, 2 портокали В: / казна
Какао со млеко Д: јуфки со сиренце У: едно парче домашно благо Р: тавче гравче, риба и зелка салата Несквик У: малку пржени компири за од стрв У: пак една коцка благо, чај од камилица В: тост со пилешко, кашкавал и марула
Блазеси ви штом можете да јадете Јас мака мачам цел живот со крајници еве две недели ме болат веќе од што пиев ладно млеко за киселините Едвај чекам да се стопли па и јас да си ја почнам сезоната на сладолед, иначе тој што ти го пратила @monik55 ми е омилен
Од вчера: Д.овошен јогурт, семиња, корнфлекс У.чај од брусница, 1 банана,3 коцки чоколадо и две Орео колачиња Р.печена риба ослич и компир У.колаче В.1 мало јаболко печено со оревчиња и мед
Јаболко, кафе Доручек: вртена пита со спанаќ и урда, чаша јогурт Ужина: сладолед Ужина 2: банана Ручек: мусака од тиквички со мелено месо и салата таратор Ужина: штрудла со вишна и ванила од Силбо Толку доста е
D.dve lepcinja so kajgana i namaz od avokado U.malteks so seme od kopriva i mesani seminja i kafe. R. Supa od spanakj, pohovano pileshko so oriz, pire i zelka U. Solenki V. Izgleda vafla
Д: малку јагнешки џигер и лутика Какао Р: салата патлиџан, краставица и сиренце Денес ич немам желба за храна, цел ден ми е тешко и ми се гади, дури и ова ми беше многу.
Д: Двопек, маргарин и мед; У: турско кафе и црно чоколадо; Р: мешана салата, печена пастрмка и помфрит; У: палачинки со путер од кикирики; В: тестенини со песто сос; У: во мисла сум што да нагнетам следно
Турско кафе и сок цеден Д.2 мали банички со урда и филџан јогурт У.1 банана 1 портокал Р.гравче посно чорба и црвена зелка салата без леб 1 поп кек колаче, какао В.1 мала пица кифла
Лимон со млака вода Доручек: Макарони со кашкавал ,Кафе макијато Ужина :Шејк со малина ,јагода и кокосово млеко мммм Ручек: Ориз со батаче и марула салата неделно ручече Ужина :Сладолед корнет кинг од малина Вечера : Се мислам сега што да поткаснам
Семе од коприва со мед Д: Качамак и јогурт У: Две плазма коцки, Кафе, Мандарина Р: Свински увијач и тавче гравче У: Две мачмалоу, Кафе В: Овошна салата, компот од боровинки
Денес се разбудив со дупка во стомакот, бев способна било што да изедам, така си спремив еден солиден појадок, ни кафе не пиев предходно.. Појадок: три пржени јајца на маст, ајвар, сирење, маслинки и сланина со тонус Ужина: кафе, банже чоколадо, сладолед, цеден сок од јаболко морков и лимон Ужина: плазма и млеко Ручек:/ Вечера: зеленчукова домашна супа со многу зеленчук
Д: зденки намачкани на лепче и маслинки Какао со млеко Смути од цвекло, морков и лимон Р: мој специјалитет со макарони, ориз, мелено месо и тајна состојка + салата зелка и краставица Р 2: пак од истото, салатата овојпат со марула, краставица и кромид У: малку соленки В: најверојатно ништо, ама има време уште
Турско кафе Д: питулици со лукче, млеко и сиренце У: раванија Р: супа, салата домат/краставица и кременадла У: турско и раванија В: 2 лебчиња со аргета паштета
Д: мусли, чоколаден корнфлекс, црвено мешано овошје, аронија, мед, путер од кикирики и бадемово млеко; У: турско кафе со кокосово масло и карамелизирани печени костени; Р: салата од марула и младо кромидче, полнети пиперки со ориз, печурки, кромидче и морковче; У: турско кафе, мекица и парче посна торта; В: салата од крставици, двопек со хумус со семки од тиква, семе од коприва и маслинки; У: ќе си правам овошна салата.
Семе од коприва со мед Д: 2 јајца на око, парче р'жан леб, кајмак и маслинки У: шејк од лимон, банана, цвекло, аронија и боровинки, 1 ред темно чоколадо Р: Крап, ќофте од икра, шопска салата У: Палачинка со крем, плазма, банана и 1 топка сладолед В: Гранола