Цеден сок и кафе Д.3 тоста бриош(1 од детето го дојадов) 3 ресанки В.џигер на скара и печени компири и моркови и зелена салата, која кола 1 чаша У.смоки и кока кола пред спиење (ме уби киселина) Вчера ден за мрсна храна беше денес поздраво.
Ве читам постојано и гледам дека благо речиси сите јадите.Јас сега сум 24 + и немам никаква потреба од благо, едноставно не можам са изедам ни една коцка чоколадо .Дали има некоја мајка што е исто така како мене?
Јас сум 30 недела и искрено не ме тера благо да јадам.Може некои денови да каснам еден ред бело киндер буено или некоја коцка аме ретко.Повеќе ме фаќа стрв за сирење,кашкавал отколку за благо.Така да не се сеќирај,сите сме различни
Значи не сум единствената .Исто и јас за млечни производи, за сирење посебно, би можела да го јадам буквално со секое јадење.
Јас неможам ништо благо освен сладолед и да не е чоколаден едно парченце да каснам ме убива киселина а немам ни желба
Лимон со млака вода Доручек : Три пржени лепчиња со јајце малку ајварче и сиренце и киселина од ајварот најверојатно Ужина : / Ручек : Леќа со салата марула ,ротквичка и малку младо кромитче Ужина : Пченка Вечера : Веге паштета на тонус Овошје многу слабо неможам ме убиваат киеселини само маклу банана и јаболче и лимон насабајле
Мене само благо ми е во паметов Да можам цел ден би јадела плазма коцки( белите се посебно убави) и мачмалоу. Како ли да го редуцирам и јас незнам
Ако не мораш немој. Јас морав дека скоро до горна граница ми беше шеќерот после оптеретувањето со гликоза. Сега се префрлив на темно чоколадо и суво овошје и со тоа се задоволувам некако.Вистинско благце јадам само кога има повод како роденден или кога ептен ќе ме фати стрв во друштво, а гледам тоа да е 1 до 2 пати неделно максимум. Претходно ден не ми поминуваше без нешто благо...
Ниту мене не ми се јаде, така да избегавам (не дека не можам, ко ништо цело чоколадно можам да мафнам ). И не само благо, немам некоја желба за посебна храна . Иначе денес: Топла вода со лимон, кафе Д: Две варени јајца, две парчиња тонус со путер и чаша јогурт У1: Овошна салата (јаболко, киви, круша, мандарина), малку домашна гранола Р: Пастрмка, печени компирчиња, ајсберг салата У2: Цеден лимон В: /
Мила мене ми беше ок шеќерот ама тогаш пиев гликофаж. По препорака на докторот што ми го препиша го прекинав пред две недели и се плашев да не ми се качи шеќерот. Но сега кога испитав преку крвна слика ми беше 4.1. Како и да е несмеам да претерувам пошто со глукофаж скриениот шеќер ми беше 6.3. Сега кога не пијам си мислам може е повисок
Семе од корива со мед Д: Едно варено јајце и 4 мини погачици со спанаќ У: Кафе, бела плазма коцка, две мандарини и чај од коприва Р: Домашна супа со зеленчуци, печено месо со компирчиња У: Два реда милка чоколадо, Кафе В: Чоколино со банана и суво грозје
И јас пиев Глукофаж знаеш.. може и да има тоа влијание што ми го прекинаа, го пиев само првите три месеци од бременоста. Како и да е, ќе правиме редовни проверки...ќе внимаваме на храната и ќе биде се ок.
Јас мислам дека тоа има влијание бидејќи организмот ни бил навикнат на глукофаж и сега без него може да е покачен шеќерот. Во секој случај штом сметаат дека треба да го прекинеме, сега ќе си внимаваме, колку толку...мораме
Д: шејк од банана, аронија, шумско овошје, лешници, чоколаден корнфлекс и бадемово млеко; У: еспресо и домашен сок од боровинка; Р: печени ѓевреци со маслинки со прилог од наут, таман, црвен грав и лимон и салата од доматче и младо кромидче; В: салата од крставици, печен компир, печена тиквичка, брокула и лукче; У: ќе си мцнам малку путерче со кикирики.
Вчера: Семе од коприва со мед Д1: 2 парчиња р'жан леб со намаз од зеленчук, кајмак, маслинки и чај Д2: Шејк од лимон, банана, цвекло и боровинки У: Турско кафе, микс непечени јатки и сува брусница Р: Пилешко во сос од бадеми У: 1 Портокал В: 1 гранола бар, овошен јогурт со оризови пуканки
Турско кафе Д.2 лебчиња мали со паштета и сиренвжце и цеден сок У.мал чиа пудинг со Несквик мед ,Таан и кокосово В.пола тост
Семе од коприва со мед Д.Овесни снегулки со млеко, чиа семе, сусам и банана . У. Мандарина и малку непечени јатки. Р. 3 мали плескавици со марула салата и едно парче интегрален леб У. Праска,сок од портокал,калинка и лимон,10 зрна аронија В. Пржено интегрално лепче со јајце, чаша јогурт.
Во Био Космос имаш исто (во Буњаковец) и тоа: само семе или веќе подготвен мед со семе од коприва. Јас и купувала и готова тегличка, и само семе и сум си мешала со мед. Нема правило дали на гладно или не - јас обично наутро го јадам пред јадење.
Лимон со млака вода Д 3 лепчиња потпечени со кашкавал У Јаболко Р Грашок со салата У / В печени компирчиња