Д: Две кришки тонус со паштета од маслинки, интегрално колаче У: Турско кафе, смути од банана, аронија, спанаќ, чиа и кива, семе од коприва Р: Крап со компирчиња У: Интегрално колаче В: Лимонада, индиски ореви
Д:омлет со две јајца и сирење без масло и домати У:капучино Р: ориз со кари и копани и салата шопска и цвекло в:две палачинки со овес,банана и нутела
Семе од коприви со мед Д: турско и цеден портокал, пола тост и јогурт У: остстокот од тостот и ладно макијато Р: ориз со спанаќ и јарешко месо, зелка салата У: сладолед и макијато В: пуканки и чат пат некоја соленка, чај од коприви
Д: од урнебесот што и вчера го доручкував. Мњами е У: цеден сок од портокал и цитрон; Р: голема салата од марула, крставица, младо кромидче и доматче, турлитава со соја; У: карамелизирани печени костени; У2: турско кафе и јаболко; В: паштета со печурки, маслинки и доматче.
Д: брокула со јајца плус павлака и лепче У: турско кафе и два еклери У2:2 портокали Р: цезар салата У:торта В: /
Семе од коприва со мед и лимон со млака вода Д: Палента со сирење и павлака У: Турско кафе, Чиа пудинг (млеко, овес, какао, банана и чиа) Р: Ориз со буковка и гулаш од јунешко У: 1 Портокал В:/
Д.макарони, сирење,павлака и семки У.нес 3 во 1 и 2 мали портокали Р.кифла со паштета и зденка У.3 чок бонбончиња тофу и 1 колаче В.кроасан
Лимон со млака вода Д Јуфки со сиренце У Сладолед Ручек Ориз со Спанаќ и марула салата У Пак сладолед (Претерав ) В Се мислам дали да јадам покасно ручкав
Јаболко Доручек: Бакардан ( баба ми ми го прави старо јадење со пченкарно брашно како палента ама густо ептен) и цело канче кисело млеко.. (кога го изедов викам бабо јас ова цело ли го изедов))) Ужина: банана Ручек: турлитава со краставички салата Ужина: јагоди, шака лешници Доцна Ужина : банана
Семе од коприва со мед и лимон со млака вода Д: Кајгана од 2 јајца со младо кромидче, 2 парчиња р'жан леб со кајмак и чај У: Шејк од лимон, цвекло, морков и боровинки, турско кафе Р: Компир манџа и копанчиња У: Микс јатки и сува брусница, чај од коприва В:/
Д: шопска салата плус лепче У: си дојадов млеко и бисквити од ќерка Р: пржени компирчиња плус свинско динстано В: милиброд со суво овошје
Топла вода со лимон, кафе Д: Две парчиња тонус со малиџано и сирење, чаша јогурт У: Две јаболка Р: Манџа од црвена леќа и тиквици, парче тонус и краставици салата В: Шака бадеми
Д: три парчиња 'ржан леб со намаз од наут и семки од тиква, домат и маслинки; У: шејкче од аронија, капинки, путер од кикирики и бадемово млеко; Р: салата од зелка и крставица, тавче гравче; У: турско кафе и таан алва; В: Двопек со ајварче, маслинки и кисели крставички; У: некое ф'стаче.
Д 3 парчиња тонус леб со малиџано У Баклава со фстак Ручек Печена пастрмка со пире од компир,брокула,морков и карфиол Марула салата У / В /
Семе од коприва со мед и ореви, мандарина Д: Две тонус кришки со паштета од маслинки У: Турско кафе, смути, индиски ореви Д2: Пржени буковки Р: Рижото од ориз и просо со печурки У: Кафе, еден ред црно чоколадо, бадеми В: Чај од коприва, портокал
Јаболко Доручек: аргета, тонус и патлиџан Кафе Ручек: пола авокадо, две јајца пржени на маст, кашкавал и шунка ( синко отиде на викенд кај баба и дедо па не готвев, да одморам Ужина: цеден сок од цитрон лимон и јаболко Ужина 2: грозје Вечера: палачинки од овесни брашно, банана и јајце, намачкани со домашен мармалад од модри сливи. Доста е за денес
Семе од коприви со мед, турско кафе и цеден портокал Д: јагоди У: варено јајце, лебче со павлака и јогурт Р: супа и плескавици од икри У: сладолед и макијато В: палента со сирење и јогурт
Блазе си ви што убави работи јадете, јас од се имам киселини и си повраќам, јадам колку да не сум без ич: ориз, компир, пилешко, зелени круши, леб со маргарин и сол.... Дури и од вода ми се гади и затоа слабо пијам
Ми е срам да кажам шо се имам денес изедено Д: Двопек со паштета од печурки и доматче; У: егзотичен микс од јаткасти плодови и сушено овошје; Р: салата од крставици, шпагети со сос од тиквичка, печурки и лукче; У: пудинг од чоколадо со бисквити и лешници; Р2: леќа; У: турско кафе и таан алва; В: грав; В2: толчени пиперки со лукче; У: баклава. Ако подремам уште малку, пак ќе ми се пријади. @strelkata мами земаш нешто за киселините?
Штом не ти се лоши јади си и не се замарај. За киселини ништо не сум пробала освен вчера ладно млеко неколку голтки, и од тоа се плашев да не повратам ама ок бев.