Од денес Семе од коприва со мед Кафе Д: Варено јајце и кришка тонус леб со паштета и сирење У: Портокал, јаготки, смути Р: Рижото со печурки и пилешко У: Кафе, Две коцки милка, Ф'стаци В: Интегрална палачинка со мед и ореви
Како успеа да застанеш на две коцки милка? Јас или викам ма ми е гајле трудна сум и јадам колку ми се јаде или не јадам за средина вака зимам темно чоколадо, не ми е толку убаво и можам да се сопрам на еден ред
Леле ќути Незнам ни јас. Не треба ни толку да јадам, ми забранија благо ама мене па многу ми се виде без благо па викам мора малце да се почастам вака маж ми сите милки што ми беа залиха ќе ги изеде
Да и мислат дека поради благо и леб што внесував . А немам скриен шеќер и не јадев којзнае колку. Ќе видиме што ќе каже на ова докторката од Ремедика што ме води, за недела дена сум на преглед
Па ако шеќерот не ти е висок што има врска тоа, некако не ми звучи логично... Еве и мене Снеже прошлиот пат кога бев ми рече да не јадам воопшто благо, леб и бели пецива, житарици и сол да не ставам никако во јадење и вегета.. Мене па од причина што и кажав дека на два, три пати ми се деси да ми се качи притисокот до 125 со 85 и ова нешто како превенција... Кога му кажав на мм ми рече дека нема потреба од толку ригорозно као скроз да исфрлам се... И сега незнам што да правам од една страна и мене ми е малку нелогично од друга страна па шубе ми е дека така ми рече...
Гледај да ги редуцираш. И јас неможам да ги исфрлам скроз. Али искрено гледам да го сведам на минимум. Мене она ми рече и од поодамна да не јадам леб и благо кога и се жалев од киселините и сега сватив дека била во право. Еве една недела како внимавам на храната и до сега ни еднаш немав киселини. Претходно ми гореше грлото
Мед со семе од коприва и лимон со млака вода Д: Oвесна каша со банана, јаболко, малини, чиа, индиски ореви и брусница У: Турско кафе, гранола, шејк од лимон, цвекло, банана, јаболко и боровинки Р: Вегетаријанска пица со рукола У: Макијато, 3 суви сливи, 1 портокал В: /
Јас секако си ги редуцирав и пред тоа не претерува, знаев да се почастам на пример повеќе ко што пишав прееска да јадам додека ми се јаде ама тоа било ретко, почесто воопшто не сум посегнувала по благо или темно чоколадо и овошје јадев... Она ми рече воопшто, тоа се нервирам А за јадењето без сол и вегета да не зборам, на ништо не ми личи,,, па и мм и син ми мора така да јадат и одпосле да ставиш не е тоа тоа...
Д:омлет со две јајва и сирење без масло и протеинска павлака У: смути од јагоди,банана,портокал Р: ориз со кари и салата шопска и цвекло В:мавнав еден криспи со пилешко
Семе од коприва со мед Д: турско кафе и чоко банана мусли У: домашни ролнички со спанаќ и јогурт У2: сладолед и макијато Р: мусака и салата У: сладолед пак опседната сум сладолед у последно време В: лебчиња со путер, кашкавал и лукче потпечени и чоколадо млеко
Д1: Домашна гранола со јогурт, кафе Д2: Палачинки од хељда со малиџано и сирење У: Јаболко и круша Р/В: Паста со болоњезе сос
Д: двопек, маргарин, слатко од капинки и планинско чајче; У: еден доритос сабајлечки си мцнав; Р: салата од марула, крставица и младо кромидче, манџа со соја, компир и грашок и маслинки; У: турско кафе со кокосово масло, а покасно шејкче од аронија, мешано црвено овошје, малку банана, бисквити, мед и бадемово млеко; В: 'ржан леб со паштета од маслинки, маслинки и домати; У: рано ми е уште за ужинка, пред малку вечерав.
Какао Д; смоки со кисело млеко Р: салата зелка и краставица, макарони со ориз и мелено месо + 2 чаши сок од боровинка У: парче торта, една ресана и половина кифличка В: салата патлиџан, сирење и краставица со леб
Доручек Макарони со маслинки и малку мајонез Ручек Печени компири со салата од марула, ротквица и кратавица Вечера Салата патлиџан со овчо сиренце
Вчера: Мед со семе од коприва и лимон со млака вода Д: Интегрален ѓеврек, 2 јајца на око и павлака У: Турско кафе, шејк од лимон, банана, цвекло и боровинки Р: Шпагети со сос од телешко и зеленчук У: Индиски ореви, 3 суви сливи, 1 портокал В: /
Турско кафе и семе од коприви со мед Д: лебче со путер, варено јајце, домат, сирење и јогурт У: макијато и палачинки со еурокрем и јагода и мармалад од шипки Р: леќа, лебче и салата домат и краставица У: турско, јагоди и сладолед В: тарана со сирење и јогурт
Д: Двопек и хумус со домати и лукче; У: банана, аронија, мед и бадеми; Р: домашна баничка со печурки и маслинки; У: турско кафе и домашна пита од јаболка и лешник; У2: салата од марула, младо кромидче, туна и лимон; В: рано ми е уште.
Кафе Д: Кајгана со јајца, спанаќ и печурки У: Овошна салата, еден ред милка чоколада Р: Шарска плескавица со печени компирчиња У: Макијато, парче баклава, чај од коприва В: Овесни палачинки со шумско овошје и мед
Мед со семе од коприва и лимон со млака вода Д: Палента со зденка и сирење У: Кикирики Р: Риба, печен компир и кисели краставички У: Еспресо В: Американски палачинки со healthy крем од лешници, урми и какао..маже го правеше, ептен вкусен Малку решив cheat да ми е викендов и да си дозволам по нешто 'нездраво'