Да вкусни се ама јас ги оставам дома на собна температура да постои 3-4 дена и така станува помеко и поблаго. Инаку не се баш зрели ако го јадеш одма.
Меѓу жолтите зградите карши пистата. @kikin ама ги има насекаде. во сите маркети поголеми ги има, во веро, тинекс, рамстор... јас ги јадам тие и сега кога не сум бремена, па лесно ги наоѓам. @kukla21 100 или 120 денари се кутија, ама со оглед на тоа дека во бременост не требало да се јадат повеќе од 7 во денот - ќе ти траат долго За порано во бременоста имам прочитано дека не се препорачуваат повеќе од 2-3 бидејќи наводно го омекнувале цервиксот, не знам колку е точна информацијата. Мене ми ги препорачаа тек во 5ти месец.
@kukla21 Во бт на пазарче пред две недели имаше на една тезга дињи. И јас бев скептична за вкусот ама позитивно се изненадив. Многу беше вкусна. Ако има тука сигурно и ск низ некоја тезга на пазар ќе најдеш.
хаха. Значи вчера ги мислев шпагетит и гледам се изнајадовте тука. А ова со динчево, и мене ми падна во очи, ама си реков ќе го изигнорирам, зошто одма ме фати стрв. Не паѓам во несвест на овошје, јадам затоа што морам, ама динче секогаш ми било омилено. Само на него неможам да одолеам. Јас доручек, кифличките од мама и јогуртче.
Вчера апетитот си остана, па и се зголеми, па да надополнам После ручек јадев грозје, кажав тука дека го мислам па ми купија одма А за вечера пржено сирење, домат и парче леб Денешното мени: Почнав со smoothie од јаготки мед и млеко Првиот дел од доручекот стандард: млеко, бисквити, банана и Nesquik Втортиот дел од доручекот ќе биди: Паштета со кашкавал (ова заради шо ве читав за паштета почнав да ја мислам) За ужинка: Јаболко, круша (ќе видиме) За ручек: сварени кори со сирење За после ручек ќе видиме грозје сигурно ќе каснам, можи малце сладолед, а вечерата не е испланирана сеуште
Бев до маркет и купив песто. Така да денешниот ручек најверојатно ќе биде тестенини Во меѓувреме за ужина си купив овошни јогуртчиња.
Јас после појадок каснав парче еуро крем, парче ајвар и сега покусо да не останам јадам овошно јогуртче. Вчера не бев дрчна, ама денес ауууу
Jas denes pocnav so banana, pa po ideata na kukla, tost so kaskaval, maslinki I ajrance. Sega pak mi se prijade pa napraviv mleko so biskviti, no nekako uste sum gladna. Samo se vrtkam okolu frizider
Вас стварно многу ви е отворен апетит. Јас добивам желба за многу работи, ама после правото ми стежнува и после тоа заборавам на се останато.
Не знам како да објаснам. Ко киселини да ме јадат во желудникот. Нон стоп ми е надразнет стомакот. Вчера не, денес пак. Сега мислам да мацнам едно пудингче
Дури вапцав јајца, јадев киви и банана. Потоа за доручек конечно шпагети со јогурт, сиренце, кечап. Интегрални се Сега грицкам лешници и урми. Се спремам за парче торта. За ручек пире и ќебапчиња , супа и шопска. До после се читаме
Мене периодично ми се отвара апетитот. Еве деновиве слабо јадам, денес иако станата од 7 сабајле до сега сум јадена две кришки паштета (аргета јуниор, некако таа ме погледна прва денес во фрижидер хахаха), со домат. Јадев во 9ипол, а пред тоа во 8 си исцедив сок (ладно цедење, погуст) од морков, цвекло, јаболко, портокал Ја оправдав паштетата со соков Сега ми се пријаде киселко, па ке си направам марула салата Ручек секогаш има готвено, ручам во 4,5. Многу сакам краставички кисели и краставици свежи ама еве вчера по 2,3 недели пауза од нив зашто ми правеа киселини и повраќав само од нив, вчера пробав во салата кај синко на роденден и едвај заспав вечерта, ме утепаа киселини а толку многу сакам како ли ке издржам без таратур ...
Utrovo jadev pileska corba so ocet i magdonos i 3-4 kriski leb Njjammmmmm. Za rucek mangja so staven. Za vecera sakam da jadam batak bez koska ama na skara pecen MM veti deka ce mi donese. Sakam utre i Sabota da postam, ama ce vidime. Da ne se omrsam so malata inaku za mene ne e problem ce izdrzam
Денес и јас не знам што пробав. Прво бурек со кашкавал и врат, па нес пиев и еден сладолед изедов. После тоа два пати ручав едно исто, кисело овчо млеко, краставичка и пржено свинско, арно не ми се слоши. За вечера урда, кечап и месен нарезок, ме фати стрв за него. И на крај топло козјо млеко со мед. Месото, млекото и урдата се домашни, многу сакам домашни производи да јадам. Во план сум да набавам и домашно овчко сирење од еден човек, мм ептен е убаво. Не се споредуваат со купечките. И јас сакам да постам утре, ама да не се зарекувам.
Ужина после ручек-кафе макијато, колачи со путер од кам и чај од брусница. Следи вечерата, го чекам маж ми отиде по бели пецива. Утре планирам да постам. За сабота незнам.
Вечера пак тост. Ми се заслади денес ова. Плус козјо млеко со медче. Може да се затвори денов за јадење.
Срам ми е да пишам што сум изела од сабајле до сега - лепчиња паштета - овошно јогуртче праска - 2 чаја со мед - компот од праски - чоколаден зајко