Мила како ми е пишано во диетата така јадам. Мене никаков проблем не ми направи со киселини и со желудникот, никогаш и не ми правела. Ама шеќерот од 4.4. на гладно, 1 час после кашата беше 8, а после 2 часа беше 6.9. Значи тешко преработувам нешто од ова.
Може и да е од бананата, ама мислам и овесот, дека јаглехидрат. 2 лажици овесни снегулки и 4 лажици овесни трици во 200 мл млеко сварени и пола банана. Најверојатно е од него и јас така мислам.
Јас сега за вечера палента со сирење и варено јајце... Да се надеваме дека не ми рипнал многу шеќерот
Семе од коприва, топла вода со лимон Д: Проја мафини со сирење и спанаќ У: Кафе, интегрална палачинка со овошје, чај од коприва со лимон Р: Динстано телешко месо со домашно пире У: Два реда милка чоколада, кафе В: Две киви
Д: 'ржан леб со маргарин и мед; У: малку турско кафе и едно пакетче доритос; Р: салата од домат, крставица и младо кромидче, тавче гравче и посни прилепски сармички ; У: домашен сникерс, нес кафе со бадемово млеко; В: печен зеленчук на грил тава.
Денес 1 јаболко и кафе Д: Супа и пржено јајце без леб У: Пуканки и кафе Р: / В: Ориз,копан и зелка салата без леб
Д: Парче црн леб,варено јајце и павлака У: Турско кафе и сладолед Р: Леќа,парче црн леб и салата краставици У: Компот од вишни В: 2 кифлички,малку ајвар и неколку маслинки
Семе од коприва, лимон и топла вода, куркума, јаболков оцет Д: Варено јајце и две кришки тонус со аргета паштета У: Кафе, интегрално колаче, портокал, индиски ореви Р: Телешко месо, залучени тиквички У: Кафе, еден ред бело чоколадо В: Чоколино со банана
Денес Чај и кафе Д:/ Р: Омлет со спанак и сирење и јогурт без леб Уште едно кафе и 2 крукчиња bake rolls од децата В: Златна мешавина,печен компир и зелка салата без леб
Какви се тие залучени тиквички? Со лук и оцетче онакви? Семе од коприва со мед, турско кафе Д: кифлички, мортадела, кашкавал и јогурт У: јагоди и нескафе Р: компир манџа, лебче и шопска салата ама без сиренце У1: турско кафе и чизкејк У2: сладолед денес не го заборавив В: веројатно ништо
Д: Двопек, домат и маслинки; У: турско кафе и домашен сникерс; Р: веге лазањи ; У: второ турско и некои грисини; В: корнфлекс, бисквити, аронија, црвен овошен микс, семки од тиква, чиа семе, бразилски ореви, мед, путер од кикирики и бадемово млеко.
Млекото е најверојатно тоа што ти го качува шеќерот, чисто да знаеш, мене млекото ми беше во листа на забранети продукти. Исто и бананата. Чисто за инфо. Овесни снегулки пробај со грчки јогурт, јас така ги јадев нон стоп, без никаков проблем
Млекото гледав дека има низок гликемиски индекс, ама можно е во комбинација и со овесните да ми го крева толку.. не знам. Треба да пробам комбинации од овесни со вода, грчки јогурт..па да видам како ќе биде. Други млечни производи не ми го качуваат, урда, сирење, кисело млеко..од ништо од ова немав проблем.