Менито од вчера Д: Две тостирани лепчиња со путер и мед и сок од портокал. У: Банана Р: Пастрмајлија мала У: 2 рум штангли В: Похована палачинка и чаша јогурт и една блага палачинка
Најпрво шеќер со вода денес проверував скриен шеќер,добар е Д:Bake rolls со јогурт и кафе Р:Гравче и зелка салата без леб У:кафе,јаболко,2урми и 2 суви сливи В:Истото од ручекот У:Сега малку пуканки пред тв
Семе од коприва со мед, цеден лимон со топла вода Д: Две кришки тонус со домашен мармалад од сливи У: Турско кафе, Две киви и портокал, индиски ореви Р: Тавче гравче со зелка салата У: Инстант кафе, едно парче касато торта В: Доминос посна пица и сега ги чекам киселините
Семе од коприва со мед, турско кафе. Денес мениво катастрофа, сабајле апетит ко за 10 души и после ми се слоши, ме фати некоја мачнина ко у прво тромесечје да сум Д: нешто ситно од макароните од вчера шо остана У1: лебче со павлака и кашкавал У2: 2 лебчиња со путер, сиренце и домат и една шоља јогурт Р: антиметил и зелено јаболко В: попара со јогурт
Денешното: Д: Тост и чаша јогурт У: Смути од банана, јагода вода и мед Р: Макарони со крем сос од спанаќ У: Нес кафе (прв пат кафе во првово тромесечје некако не ми се пиеше) и 2 рум штангли В: Стоби флипс и сладолед (вечерава ми е крш ама па тоа ми се јадеше) Утре ваљда поздраво мени ќе биде
Д: лепче некое со семиња со ајвар и маслинки; Д2: помфрит во изобилие со лепче и домати; У: таан алва и какао; Р: салата од зелка и крставица, тавче гравче; Р2: мала порција макарони; У: нес со бадемово млеко и чоколаден корнфлекс; В: веге пица; У: плочките со овесни снегулки од вчера.
Доручек Паштета аргета со тонус и јогурт Ужина Смоки Ручек Варени компири и риба ослич со салата од краставица Вечера шпаѓети со томатело Ужина Чоко бисквит Ова од вчера
Мед со семе од коприва Макијато Доручек Пола кратавица , пола патлиџан Две кришки лебче со путер и неколку маслинки Ужина Сладолед Ручек Пилешко со Компири печено во ќеса за печење фино премногу меко испадна мммм и салата марула со ротвица Ужина пауза нема јадење Вечера Може пола од ручекот
Денешно мени: Д:Две палачинки со сирење У: Сладолед Р:Компир манџа со салата од домат, краставица, пиперка и магдонос У: Банана В: Две кришки леб, неколку јајца од препелица, една жива пиперка и половина краставица и чаша јогурт
Семе од коприва со мед, банана и турско кафе Д: 2 домашни тоста и јогурт У: макијато Р: супа, пржени млади компирчиња, динстано свинско месо и салата У: сладолед В: аргета паштета со јогурт
Д: Брецел У: капучино и смути со банана, јагоди и млеко Р: Сирење, свинско и печурки сето тоа на скара и свежа краставица У: манчмалоу В: денес без вечера
Ви се чудам на апетитот. Ја бетер од маче сум. Мед со семе од коприва и вода со лимон. Д: сендвич со ќебапчиња (на рати) Р: салата зелка со краставица и ептен малку пилешко У: сладолед ванила и карамела
Јас им се дивам, копнеам да можам така. Моето мени од вчера беше: Д: печени кришки со сирење Р: шпагети со сирење В: тоа малку што остана од шпагетите и капки против повраќање
Јас исто немав воопшто апетит и сега немам. Ама откако почнав да јадам по 5 пати на ден верувај многу ми е подобро. Ретко кога лошење и повраќање наутро. Претходно немав ужинки не вечерав и скоро секое сабајле повраќав. Буквално со сила вечерам не ми се јаде ама јадам. Не мора многу количински. И матичната ме советуваше за ваков начин на исхрана.
Д: рибанка црн леб со џем од јагода У:кафе и калинка Р: Гравче, шопска салата У:какао В:Домашна пита со сирење и Јогурт
Семе од коприва со мед и турско кафе Д: четврт пица бурек и јогурт У: / Р: шпагети со болоњезе сос и зелка/морков салата У1: кроасанче со нутела и нескафе У2: сладолед В: осмина пица бурек (остатокот од доручекот) и јогурт
Д: 'ржан леб со намаз од наут и семки од тиква и маслинки; У: мафини со чоколадо и портокал; Р: салата од марула и младо кромидче, компир салата и печена пастрмка со макалце У: какао и чоколаден пудинг со банана и бадемчиња; В: зелник со спанаќ; У: ќе си се почестам гастрогард
Д: Тост само со кашкавал и чаша јогурт У: Смути од ананас, банана, јагода, мед и вода Р: Печен лосос со помфрит и домати У: Неколку наполитанки В: Три кришки козунак/милиброд со мак и чаша млеко
Одамна не сум пишала, да не мислите гладувам Д.Тост У.Турско кафе, сладолед Р.Пилешки стек во сос од кари и ориз У.Крофни В.Салата од краставица и марула И некоја ако може да ми каже за медот и семето со коприва по колку треба да се стави во една смеса? И дали уште некоја состојка или само овие две