Честитки мамааа за храна можеш да видиш на интернет, обично не се препорачува конзервирано, џигер, за друго незнам баш. Јас и онака не јадам многу си имам мачнини па затоа менито ми е премало.
Да се вратиме во нормала после празникот Д:Перек со кашкавал и кисело млеко У: Банана Р: Салата марула, со варено јајце ротква и краставица и едно парче свинско месо У: Сладолед и ладно какао В: Милиброд 1-2 парчиња
Д: Двопек со кајмак, едно варено јајце и домат У: Кафе и смути со зелена јаболка и киви Р:Компир и ориз чорба салата од цвекло У: Какао, наполитанки и цеден портокал и лимон В: малку телешко, кашкавалче и варено јајце (мора од велигден да се дојадат )
Од вчера Д. Парче леб со путер, маслинки, сиренце, домат. У. Заостанато благо од празнициве Р. Пржени домати со пиперки(најубаво летно јадење) и сирење, и лееееб У. Нес кафе, сладолед, смоки В. Малку шопска салата
Има ли некоја која е на диета препорачана од ендрокринолог 7 дена со мерење на лебни едници , ми треба да прашам нешто ? Фала мајки
Од вчера Д: колач со парчиња чоколадо и јогурт (после колачот, не заедно ); У: секси нес и пржен сончоглед; Р: салата крставици, инстант супа, грчка мусака и 'ржан леб; У: сладолед со солена карамела У: нормален сладолед со чоколадо, лешник, страчатела и шумско овошје (се претупав); В: два тоста со кашкавал и кулен и мнооогу ајран; У: парче реформ торта.
Д: тостови и млеко У: / Р: супа пилешка домашна, салата мимоза и пржени компири У: баклава В: пунакни и многу многу киселини од тоа пуканките 2 рупурути и цела ноќ мачење
Мед со семе од коприва Цеден портокал -кафе макијато Доручек потпечени лебчиња со кашкавал Ручек Печени цели млади мали компирчиња со лосос Ужина Сладолед Вечера Таратур
Д: турско кафе, пица бурек со јогурт У: втора доза кафе и цедевита Р: домашен тост и зелка салата У: / В: 1 ипол палачинка со павлака и кашкавал и 2 палачинки со нутела, мелена плазма и јагоди моето омилено И после киселини епа киселини ама за палачинкиве вреди
Д: три домашни тоста со ајран; У: поп кек и секси нес; Р: шопска салата, свинско печено во фурна и прилог компири; У: сладолед; В: пржени лепчиња со овчо сирење и јогурт; У: пржен сончоглед.
Д: Тост само со кашкавал У: Чиа пудинг со јагодки и ладно какао Р: Салата домат и краставица и спанаќ со ориз и кисело млеко У: Неколку бисквити В: Пуканки и сладолед
Д: пица бурек и јогурт Мезе салата У: сок од боровинки и 2 пиварки Р: ориз со ништо У: сладолед од шумско овошје
Д: 3 мали мафини со овес јаболка и цимет со грчки јогурт и путер од кикирики У: Сладолед Р: Спанаќ со ориз и кисело млеко и салата домат и краставица У: Мафин како за доручекот само, без јогурт и путер В: Чипс
Јас уште не можам да фатам ваков ред на 5 пати поткаснување, затоа што обично јадам сабајле пред кафе и ручам околу 5, некогаш поткаснувам нешто околу 9 вечер, некогаш не. Ама веројатно треба време за да променам и да воведам толку многу овошје, зашто скоро ич не јадам. Туку прашањето ми е дали вас ве фаќа паника од тоа какви се овошките и зеленчуците, дали се прскани, како се растени, дали се органски, што внесуваме со јадењето марула која можеби е растена во нива покрај пат локално низ Скопјево со сите загадувања и слични работи за кои порано не сум се замарала?
Не. Што ќе сменам доколку се замарам?? Освен ако немаш двор да си посадиш па да знаеш што јадеш, друго незнам што би ми сменило освен да си ја мачам душата
Jas licno imam kupeno ozonator i prvo se ozoniram posle jadam, edinstven nachin da se utepaat paraziti, bakterii e so ozon...15 min vo voda ovosje, zelencuk, riba meso bilo shto pa posle gotvenje ili jadenje svezo, od mesoto i ribata obicno iskaca nekoja pena, se pravi sapunica, nekoja neubava boja i miris se vadi, jas go kupiv od amazon no gledam ima ozonatori na fb edna strana nacekav isto pisuva za hrana deka se odlicni. Sekako jadam sendvici od nadvor, nekogas pica naracuvam i go jadam se toa bez strav isto kako i lebot od prodavnica i nekoj drugi produkti, sepak dobar procent sum zashtitena barem od se ova shto ozoniram, a rizik sekako i sekogas postoi od se shto e okolu nas.
Со оглед на тоа што маж ми е вегетаријанец, дома никогаш не подготвуваме месо, порано додека не бев мажена двапати неделно јадев месо, но сега еднаш на 2 недели кај моите на ручек И не ми фали искрено, ако ептен ме фати мерак знам да си нарачам нешто готово, но не правам дома, исто така и риба, најчесто ја купуваме печена. Е сега, дали е ок скроз да ги избегнувам, пошто мислам дека не би ми било мене проблем, во смисла на потреба или сепак треба да ги имам и месото и рибата во исхрана и дали тоа подразбира дека морам да ги подготвувам дома, за да бидат побезбедни?
Da imam primeteno so mesoto, ribata nikogas taka ne sum ja pravela ama za paraziti cistenje samo ozoniranje isto i za salati, mislam deka kolku i da se mie brokulata karfiolot, marulata nemoze da se domie, a i obicna voda nema da gi utepa, ne e skapa investicija ako nekoj e epten panicar vredi da se ima nie go imame veke so godini ne go kupivme specijalno za sega, koga iskacame zatvarame doma se go pustame na 15 minuti i koga ke se vratime otvarame prozori vrati nema miris na cigari, nema bakterii, bas dobra ,,generalka,