Од вчера Турско кафе Д: пржени лебчиња со сирење и јогурт У: второ кафе Р: кифлички со кебапи и шопска салата, торта и кафе У: чоко ролери и соленки В: /
Од вчера: Т.кафе со млеко Д: 1/8 бурек со спанаќ У: јаготки Р: дојранско крапче и микс зелена салата У1: сутлијаш Фрапе У2: диња и банана В: вргањ на плотна и овчо сирење со патлиџан во фурна Пред спиење пола канче домашно козјо к.млеко
Д: чорба со компир, морков и печурки У: Капучино и урми Р: Болоњезе шпагети и шопска салата У: Чоколадо и сончоглед В: Две три мрвки телешко со морков и праз
Д: 2 пржени лепчиња едно солено едно благо У: Нескафе Р: Свинско ребро со ориз и шопска салата У: Неколку визитарски колачиња В: Шопска салата и домашна лајбица
Д: минијатурна мекица и јогурт У: цреши Фрапе Р: малку грав со домашни колбавчиња и шопска У: чоколино Цеден сок од лимон и цитрон В: 1 тонус лепче со кајмак и пршута. Чај У/ Денес без расположение за јадење
Кафе јаболко и пола банана Д: корнфлекс со јогурт Р: свинско печено,пире и салата У: кафе и брауни колач В:/
Топла вода со лимон, кафе Д: Кајгана со сирење, две парчиња тонус, патлиџан и маслинки У1: Смути од банана, портокал, јаболко Р: Јагнешко со ориз и шопска салата У2: Јаготки В: Цеден лимон
Не јади храна што прави киселини, конкретно од твоето денешно мени: цитрон, домат, мајонез, шопска -домат, кромид, пржени пиперки
Д: една чаша јогурт, подоцна шопска салата У: Капучино и урми Р: Половина пица капричиоза У: Какао и 2-3 рафаело топчиња В: Остатокот од пицата со свежа краставица
Д: кафе и овесни снегулки со јогурт Р: супа,поховани тиквички,домат и краставица У:кафе,јагоди и едно парче брауни колач В:остатокот од похованите тиквички и 1 домат У: малку млеко и бисквити
Од вчера. Скоро цел ден само овошје Т.кафе со млеко Д1:палента со козјо сиренце Д2: овесна каша со банана, грозје, праска и јагоди. Р: смути од банана круша морков спанаќ и цреши. Фрапе У: медолино В: грозје и праски. Пред спиење пола литро матеница
У: едно јаболко д: намаз од кикирики,тонус и чаша млеко у 2: нескафе, јагоди и цреши р: кроасан со путер и чоколадна крофна ( од кам омилени ми се)и чаша млеко у 3: банана и цеден сок од ломон и цитрон в: свинско месо со комири во рерна и марула салата у 4: мешан мих на јатки
Д: Тост само со кашкавал со прилог домат и пиперка жива У: Нескафе и неколку визитарски колачиња Р: Свинско печено со ориз и шопска У:Нутела торта (здравата верзија од snestorovska) В:Малу смоки и безалкохолно пиво
Zenski dali jadite vrat I kulen? Jas cela bremenost nemam jadeno, ama denes bev na rucek vo restoran I poracav topeno sirenje a. Vo nego kulen I vrat, go trgnav nastrana ama sepak mi e nekako neubo so to so znam deka imase suvomesnato vnatre vo topenoto
Штом е термички обработено, од микробиолошки аспект немаш гајле. Јас не јадам сувомеснати во глобала (сега па ич), освен ретко на пица - шунка/пршута, ама подлежат на термичка обработка така да..
Pa bash za od mikrobioloski aspekt mi e, jas ni termicki obraboteno née jadam... Jas od ko se iznaprocitav kup raboti,. Nemam ni namirisano ni kasnato, se jadev samo so kaskaval I sirenje, sega ic ne. Mi tekna deka mozi da ima suvomesnato.. Mnogu sum opteretena so jadenje I pienje lele neka pominat pobrzo nedelite I