Д: Пиде со кашкавал и месо У: Капучино,урми и еден портокал Р: Варен ориз со афион и куркума, едно парче риба и свежа краставица У: Какао со млеко и еден ред чоколадо В: Една банана
Т.кафе со млеко Д; Овесна каша со јогурт и со јагоди банана и круша. У: слатко од капини и една шака ф'стаци Р: летна манџа ( пржени пиперки и патлиџани) со 3 парчиња тонус и еден тон овчо сирење. Фрапе У: грозје В: супа од петле и микс зелена салата Ако не заспијам за брзо гарант ќе посегнам по уште грозје
Топла вода со лимон, кафе Д: Вртена пита со спанаќ и овчо кисело млеко У: Јаготки, цеден лимон со кисела вода и многу мраз Р: Шпагети болоњезе У2: Три мерси чоколатца, втора доза цеден лимон со мраз В: /
Кафе и јаболко Д: кроасан 7days У: кафе и 1 топка сладолед Р: 3 парченца црн леб со паштета(немав јадено цела бременост паштета) У: 1 мачмалоу и 1 киндер чоколатце В: шопска салата и пуканки
Д: Овесна каша со мед, цимет, ванила, јаболко и путер од кикирики У: Банана и две свежи урми Р: 5 мали сарми од лозов лист со јогурт У: Една шака черешни и неколку индиски оревчиња и нескафе В: Салата марула со краставица, морков и грчки јогурт
Д: едно парче домашна вртена пита со урда и јогурт (се поретко јадам месено, ама сепак ми прави киселини) У: квики (секогаш ми вршат работа дур да смислам што да јадам, а да не ме гребе желудник) Р: Една чинија гравче, едно парче ржан леб и марула салата (после 1 саат мислам дека ќе ми експлодираше стомакот, веројатно од гравот) У: јагоди (порано ич не ги сакав, сега секој ден ги јадам, некогаш се плашам да не претерам) Инаку од сувомеснато порано јадев најчесто кулен, но сега ни купувам ни ми се јаде. Кафето од кое бев зависна, го откажав, не од страв, туку почна да ми прави киселини, некогаш го варев и го гледав пред мене и не ме влечеше да се напијам. Првите 3-4 дена бев со главоболки и вртоглавици, ама еве веќе десет дена како не пијам и не чувствувам толкава потреба. Така што веројатно си држи тоа дека треба да си го слушаме телото иако многу работи се поразлични. Поважно е добро да се чувствуваме.
За кафето можеби и ќе ти се смени таму 13-14 та недела. Исто не можев кафе да пијам ми се лошеше првите три месеци, како влегов во 4 ти месец апетитот ми се смена. Сега можам и кафе да се напијам и немам проблем со јадење. Единствено од медено знае киселини ама затоа гастрогард постои покрај кафето и вода обична не можев ми имаше вкус на метал сега без проблем пијам Извинете на офтопик
Топла вода со лимон, кафе Д: Овесна каша со какао, чиа, банана и путер од кикиритки У1: Три сливи У2: Смути од банана и јагоди Р/В: Пастрмка со компирчиња и краставици салата У3: Лимонада со јагоди
Д: Овесни снегулки со чиа, млеко, мед киснети цела вечер и сабајле додадов крушка У: 2-3 Свежи урми и една рака черешни Р: Свинско месо со ориз и таратур У1: 2 свежи урми и малку индиски оревчиња У2: Нескафе В: Солен мафин (по рецепт од snestorovska) со малку кашкавал, кајмак и половина краставица
Турско кафе Д: мало тостче и кроасанче Д2: лебче, зденка, домат и сирење Р: домашна пилешка супа, ориз со пилешко и зелка салата У: сладолед В: попара со кисело млеко
Од вчера Т.кафе со млеко Д:Кафанска телешка чорба со парче леб и подлучени лути пиперки. У: сладолед и цеден сок од портокал и калинка Р: пилешко во кари сос и цезар салата. И една кк мавнав У: фрапе и диња В: марула салата со 2 варени јајца и пршута У: чоколино
од вчера Д: Една банана, 2 праски У: Капучино и сок од портокал Р: чизбургер и малку помфрит У: урми сок од портокал В: пола порција рижото со зеленчук
Од вчера Т.кафе со млеко. Д: 2 варени ѓевречиња со буковец, јогурт У: штрудла со јаболки Јаготки Р: рижото со морски плодови и малку таратор Фрапе и 2 топки сладолед. У: пудинг. Го варев со бадемово млеко. Никад више В: паштета ( кекец) , козјо сирење и патлиџан. 3 тонус лепчиња кркнав Ужинка скокнав
Од вчера: Д: Солен мафин со кајмак, кашкавал домат и краставица по пола У: Банана и неколку свежи урми Р: Летна манџа и таратур У: Черешни и јаготки и две бисквити со нутела и подоцна нескафе В: Малку смоки
Д: Домашен пинџур со чијабата леб У: Капучино,2 праски и банана Р: Тавче гравче со зелена салата У: апетисани и 6 урми В: /
Од вчера: Т.кафе со млеко Д: рибја чорба и парче леб У: пудинг Р: ќофте во сос од домати и микс зелена салата ( рукола,спанаќ и марула) У1: диња и праски У2: суви смокви и сончоглед. В: 2 тонус со путер, пршута и козјо сиренце У: канче козјо кисело млеко со големо пакетче смоки
Д:Солен мафин со кисело млеко (ги дојдадов конечно мафините) У: Банана Р:Телешко динстано со пире и марула салата У: Нескафе и два реда милка чоколадо В:Малку смоки
@bubce и @Bubamaricka едвај чекам да можам да јадам како вас, баш што ќе ми текне На здравје да ви е Јас денес сум на бисквити со млеко сабајле, па сега зелка салата и супа од петел, па правам пауза, да не натупам се и да повратам, па после кинеско со ориз и до вечер квики
Ќе биде женска. Додека да помине првото тримесечје после тоа се ќе ти се смени, бар кај мене беше така. Бидете живи здрави само се ќе си дојде со време.
Д: Тост само со кашкавал У: Банана Р: Пилешки врап (интегрална тортиља, малку пилешко, домат, пиперка и пченка) тостиран У: Мини чизкејк со јагоди (по рецепт на snestorovska) В: Исто како ручекот