Претпоставувам мене сакаше да ме тагнеш Си јадам јас, скоро па исто како и години уназад. Само сега се трудам појќе овошје да јадам Од вчера. Т.кафе со млеко Д1: Овесни снегулки со кисело млеко и тараторче. Цедевита и капучино Р: пржени пиперки наполнети со сирење, колбаси и шопска. Малку пржени компирчиња. У1: Американски колач, 2 парчиња У2: круша, јаболка и вишни В: 2 тонус лепчиња со кајмак, сланина и сирење. У: банана и киви Пред спиење канче козјо млеко со двопек
Турско кафе Д. Порција чоколино У. Смоки Р. Chicken burger У. Сладолед У2. Два реда милка орео В. / Катастрофааа...
Д: Омлет со сланина и печурки, свеж домат и чијабата леб У:Капучино, банана и праска Р: Динстано пилешко и компири, салата со домати и кромид У:Цеден портокал со мед и пола милка чоколадо со лешници В:/
Топла вода со лимон, кафе и едно овесно колаче Д: Две варени јајца со авокадо и две парчиња тонус У1:Сок од цеден портокал и лимон Р: Полнети пиперки и шопска салата У2: Сладолед В: Млеко со какао
Д: Две варени гевречиња (домашни со брашно од хељда) со пршута, сирење и јогурт У: Смути од банана и круша Р: Шпагети со сос од туна, домат и пченка У:/ В: 3 палачинки
Од вчера Т кафе со млеко Д1: Телешка чорба без леб У: праски и кајсии Д2: микс зелена салата Р: пилешки бургер и таратор У: купечка лименка тропски коктел В: јајца од препелица, козја урда и мафини од интегрално брашно. Пола литро јоурт. У: смуди од банана, морков и јагоди
Д: Домашен леб и пинџур У:Капучино и банана Р: Излезена бев па една кроасана со нугат крем У: Цреши, 2 киндер буено чоколадца... многу се опуштив со благото цело време бев во грч поради гестацискиот дијабетес, резултатите беа добри и јас многу се опуштив В: Салата од рендан морков и рендано цвекло
Д: Домашно геврече со брашно од хељда со јогурт, парче сирење и едно пржено јајце У: Мини чизкејк со јагодки (рецепт snestorovska) У2: Овошна салата (банана, јаготки и крушка) Р: Мусака со карфиол и шопска салата У: / В: Кикирики и две коцки тоблероне
Д: Пита со сирење У:Капучино и банана Р: Кајгана со буковка, шопска салата и две мали рибанки леб У: Сончоглед и калинка В: Сладолед
Д: Тост со кашкавал и пршута и малку грчки јогурт У: Мини чизкејк со јаготки Р: Шпагети со туна У: / В: Здрава пица во тавче (тестото е само интегрално брашно и грчки јогурт и се пржи во тавче со малку масло од двете страни) со доматен сос кашкавал и пршута
Д: Овесна каша со мед какао и крушка У: Банана Р:Летна манџа и таратур У: Еден ред чоколадо за готвење В: Черешни
У:половина банана Д: пиперка, праз и јајце + домат Р: шпагети со сирење, мајонез и оригано У2: 2 парчиња колач У3: парче торта У4: малку пуканки В: тост со свинско месо, сирење и краставица
Д: една рибанка леб, павлака и чајна У: капучино, банана, јагоди Р: Печен лосос, рижото со спанаќ, печурки, морков и пиперка У: ф’стци, чај од липа В: кифлички и салата од рендани моркови и цвекло У: едно парче раванија и еден ред милка Машала
Д: салата праз и варено јајце, две парченца риба Р: пире со сирење и салата У: сладолед и смоки Коа не бев трудна повеќе јадев.
Д. Преклопена тортиља со омлет и кашкавал и салата У. Салата од домат краставица млад кромид млад лук ротквици рукола спанаќ чиве магданос лимон зачин од руј маслиново Р. Селско месо, гравче, леќа, пилешко У. Многу овошје В. Што има останато од ручек или само салата со леб
Д: кифлички со павлака, кашкавал и свежа краставица У:Капучино и банана У2: сладолед Р/В: турлитава со модар патлиџан, печурки, компир, морков и младо компирче со шопска салата и една рибанка леб У3: Лубеница, 2 мерси чоколадца
Д:Лиснати кифлички У: 2 стапчиња фурнаринки Р: Кофтиња од тиквица со сос од грчки јогурт, и пиперка полнета со урда У: Крофна В: Сладолед Мениво крш деновиве многу нездраво се хранам
Хаха јас првата бременост само на месо хамбургер и вода бев. Си велев кога ќе се породам ке испијам еден голем филџан кафе и ќе изедам пола торта Железото ми беше 26 цела бременост без никакви витамини и Родив здраво девојче така да јади што ти се јаде.
Д: Овесна каша од вечер спремена со млеко, грчки јогурт, чиа семе и ленено семе и сабајлето плус додадов куршка и цимет У: Банана Р: Јајца со урда и прилог домат и краставица и малку кашкавал У: Нескафе и пола парче торта В: Пукнаки и сладолед