Д: ладен сендвич со кашкавал, шунка, домат и намаз У:Чоко мафин Р:Мало сендвиче со 3 ќебапчиња У: капучино, цеден портокал и 3 реда милка со лешници В:летна манџа ( домати, пиперки, модар патлиџан и лукче) со сиренце и чијабата леб У: цреши
У: цедеден лимон Д: јаболко, 2 киви, суви сливи и брусница, и една рака јаткасти плодови, турско кафе Р: оризови нудли со тофу и зеленчук У: лубеница, праска В: тостче со кашкавал и сејтан
У: овесни снегулки со јогурт и праска. Д: кроасан со паштета и патлиџан У: цреши Р: ориз со пилешко и зелка салата. У: лубеница, цреши У: пуканки
Од вчера Т.кафе со млеко Д: пржени пиперки со јајца и 2 тонус лебчиња. Домат салата У: цреши Д2: рибја чорба Р: летна манџа, 2 тонус лебчиња и многу сирење. Едно парченце телешка шницла ( од на мм порцијата) У: диња и јаболки В: рибја чорба и зелена салата У: 2 рум плочки и цеден сок од калинка, лимон и портокал
Д: Чиа пудинг У: Интегрални грисини Р: Голем тост и голема порција помфрит, со кечап и мајонез В: / (киселини од ручекот )
Д: Банана и цреши У:Капучино и сладолед Р:Летна манџа од вчера со сирење и една рибанка леб У: гумени бонбони и пак цреши В:Ориз тавка со морков,младо кромидче и афион, свинско печење и зелена салата У:Макронс колачиња да се знае дека сум по благото
Д: цеден лимон и портокал, грозје, праска и малку апетисани и турско кафе Р: рижото со многу зеленчук У: лимонада, јаболко и праска В: 2 ипол лепчиња со хумус и огрооомна шопска салата И си викам за денес доста е.
Д: Овесна каша со банана и јаготки У: Кафе, половина парче домашна пита и домачица слатки Р: Јајца со урда и салата домат и краставица У: Нескафе В: Черешни и оревчиња
Д: Кајгана од три јајца, со варено ѓеврече, некое тркалце пилешко сувомеснато и малце сиренце У1: Интегрални грисини, еден ред црно чоколадо У2: Цреши У3: Кафе со корнфлекс Р: Летна манџа со 2 интегрални лепчиња У: Сладолед В: / ( иако сум гладна, ама утре крвна слика, не знам како ќе се издржи.... )
Т кафе со млеко Д: баница со спанаќ и јогурт У1: 2 крофни и цеден сок од калинка и портокал У2: круши Р: компир манџа со телешко без леб и зелена салата У: цреши и малини В: двопек и канче кисело млеко У: две палачинки со мед
Дефинитивно морам да се сопрам со јадење. Ама и мм претерува што стално ми бутка под нос нешто Од вчера Т.кафе со млеко Д1: 2 парчиња проја погача и пола л јогурт У: лубеница Д2: чипс тиквица и тараторче Р: за мезе пола цезар салата а главно јело рижото со школки. Швепс и чоко мус за десерт. У: банана, круша и јаболко В: пилешка чорба и салата марул Цеден сок од цвекло, лимон и портокал. У: интегрални грисини и јогурт Пред спиење зобав бел сончоглед Важно леб не каснав
Mnogu mi se jade takov cips tikvica ama neznam kako se pravi, dali e takov kako po resroranite krckav, sladok, ubav?
Дааа, кафански се Ќе ја исечиш тиквицата на тенки тркалца. Во едно ќесе ќе ставиш брашно 1 филџан и сол. Ќе ги бутнеш внатре тиквичките, ќе го врзеш ќесето и ќе мешаш ( ќе го тресеш ќесето лево-десно горе-долу). Нека стојат тиквиците вака околу час. После ќе загрееш масло , околу еден прст во тавата. Вадеш тиквица од ќесата и секоја прво ја брцнуваш во вода и одма пушташ во врелото масло. Се надевам убаво објаснив.
Daa top mi objasni samo me buni toa so voda i vrel zejtin, jas sekogas koga ke mi kapne voda vo zejtin pocnuva da mi prska i da mi dava eden strasen zvuk, a i nema li brasnoto da se izmie od vodata? I dali moze nekako site niv primer gi potopuvam vo toa kosniceto od fritezata i odma tamu so se nego da gi pustam vo vrel zejtin?
Нема да се измие скроз брашното. Можеш и така , да ги ставиш тиквиците во кошничето и цело да го брцнеш во некој длабок сад со вода, растреси го убаво и право ставај ги во маслото
E bash ke probam denovive i ke ti pisham, mislam maz mi ke proba oti jas i zejtin ne se druzime voopshto mi e strav od nego. Ufff kolku li ke bidat ubavi! Fala ti! Ubav den
Д:Кајгана, кисело млеко и ѓеврече У: Капучино и 2 банани Р: Манџа со грашок и свинско, шопска салата У: една цела милка со лешници (мала) ама не наеднаш, цел ден си ја цепкав В: Бадеми
Д: Кифла, малини и черешни У:Нескафе банана и малку оревчиња Р: Сарми од лозов лист со кисело млеко и 2 парчиња леб У:Нескафе В: Таратур, печеми пиперки и едно парче пица
Од вчера: Т.кафе со млеко Д1: јуфки со козјо сирење У: банана Д2: палента и кисело млеко Р: леќа со телешко мевце и шопска салата, без леб У: 3 праски В: 2 тонус со путер, маслинки и печени пиперки У: смоки и јогурт Малку ф'стаци Денес: Т.кафе со млеко Д: бурек со зденка, чаша јогурт У: јаболка и круша Р: печен компир и копанчиња без леб и многу зелена салата У: 2 палачинки со слатко од јагоди Цеден сок од цвекло, портокал и киви. В: Ќе се оди на една прослава у ресторан па гарант ќе бутам ко невидена
Јас вчера крш Д: Нескафе и овошје (сливи петровки, черешни и малини) У: Ладен сендвич со кашкавал и пршута После тоа само нешто грицкав до вечерата В: Ѓомлезе со таратур и печени пуперки