и јас покуса да не сум Сум ги правела и претходно но моите дома не ги обожаваат па си направив сега само за мене
Ништо не јадам како шо треба од киселини, а и не можам ни да си зготвам врзана за кревет, да си се пожалам прво У: обично прво доручкувам, ама сабајле се разбудив рано, на стомак легната и навалена...како сум успеала и јас не знам, ме фати паника и морав да си апнам благо да ми мрдне бебето да знам дека се е во ред уфф параноја Д: банана, зелено јаболко и јогурт У: сончоглед и капучино Р: една зденка, кисело млеко и пола ѓеврече У: пак сончоглед (ми смирува киселини) и смоки В:/ У: киндер буено и тоа 2
Женскии како сте? Јас со јадењево крш претходниве недели и вагата исто не ми се свиѓаат килограмите ама воопшто. Планирам од денес малку да се вратам во нормала и повеќе пешачење се надевам времево ќе ме послужи. Менито од вчера: Д: Едно пржено лебче и неколку мали чоколадца У: Нескафе и солени грисини Р: Печено пилешко со компири и салата (домати и печени пиперки) и малку сирење У: Парче кремпита В: Две парчиња козуњак/милиброд
Од вчера: Д: Банана и малку бејк ролс У: мока кафе Р:стек со ориз и цвекло У: пола чоколадо В: шопска салата со двопекче
Д: Козунак и нескафе У: Овошна салата (малини, черешни и праска) Р: Мусака со компири и салата од домати и печени пиперки У: Нескафе В: Малку смоки и сладолед
Д: две зденки и една рибанка црн леб со филаделфија млечен намаз У: банана , апетисани и макијато Р: супа, цвекло и една рибанка леб У: 2 реда милка чоколадо и кока кола една чаша В:/
У: банана Д: житарки и млеко Р 1: салата со леб Р 2: малку печени компири со сиренце и маслинки У: сладолед В: пак од печените компири, овојпат со јајце У: диња
Вчерашно: Д: Две палачинки со мармалад и нескафе У: Диња ( неколку коцки) Р: Печена пастрмка со компир салата и домати У: Едно парче штрудла В: Малку смоки
Д:Овесни снегуки со млеко У:Кафе и сокче У1: 2 домашни колачиња со црно чоколадо Р:Кисело млеко канче со двопек У:Сладолед В:Виталиа барче и овошно јогуртче Денес ептен благ ден
Вчера: Д: Салата морков и цвекло со пченка и кубети У: Нескафе и една штрудла (од винчини малите) Р: Шопска и мусака У: / В: Праска, јаболко и смоки
Д: Проја до 2чашки јогурт У1: Кафе и 3 колачиња со црно чоколадо У2: Едно лебче со веган паштета со вкус на пилешко, едно лепче со кремче од виталиа Р: Пилешко во слатко кисел сос / Лепче со кајмак В: / (касно ручекот)
Д: Овесна каша (овес,чиа,грчки јогурт,ленено семе и мед киснети преку ноќ и сабајлето додадов јаболко) У: Нескафе Р: Шопска салата, две варени јајца, таратур и едно парче леб У:/ В: Сладолед од Џино
У1:капучино, една банана и зелено јаболко Д:тост со кашкавал, две зденки и свежа краставица У2:какао, апетисани, две киндер чоколадца Р/В: Болоњезе макарони со шопска салата У: ресани
Д: Нескафе и лубеница У: / Р: Макарони со печурки и сос 4 вида сирење У: Лубеница и неколку наполитанки В: Какао
Од вчера: Д: Домашна пита со праз и пола канче кисело млеко У: Elephant грицките со сусам Р: (некако не бев расположена за "вистинска храна" ) Салата со зелка и морков Три парчиња црно лепче со аргета паштета У2: Mлеко со бисквити
Појадок: интегрална тортиља со јајце, спанаќ и сиренце, парче печеница Ужинка: смуди од банана, млеко, бадеми Ручек: карбонара макарони Вечера: јогурт
Denes ishranata krs sabajle smuti, pa grozje i mandarina, i sega mi se navea u glava ( za prv pat) smoki i eurokrem ufff ke si imam griza na sovesta. Inaku gledam kolku mozam zdravo da se hranam no ete….
Не се замарај многу јади што ти се јаде само умерено без претерување. И јас јадев и смоки и благо и чипс кога ќе ми пријадеше. Не знам која недела си ама гледај да имаш 5 помали оброци во тек на денот. Така е најдобро ем нема многу количински да јадеш, нема да си гладна, а и за мачнини (дај боже да немаш) е подобро.