Macnini imam samo blago koga jadam ( i denes e toj den ) krivo mi e i se osekjam vinovna ufff… 12 ta nedela sum tek pocetok
Само варени и тоа тврдо варени. Само пази да не претераш со количината како што се мали едно јајце еден залак барем јас гледав до кај 5 да јадам повеќе не во еден оброк.
Капучино и цеден лимон, лажица мед. Д: Ѓеврече со маслинки, варено јајце и јогурт. Нескафе и еден ред чоколадо У: Банана и јаболко Р: Спанаќ со ориз и павлака У. Грозје В: /
Банана Овесна каша со сончоглед, суво грозје и лажица мед Ројбос чај Мандарина Смоки Пилешко со компир, тиква и морков печени Јаболко Колач Кикиритки
Здраво, дали некој има искуство со Диет Клуб Нутрика за програма за исхрана за трудници. Гледам на групер има некоја понуда а исто така и на инстаграм ја гледав девојката којашто го работи тоа.
Секое утро цеден портокал и нескафе . Д:Тост и маслинки У:Печена тиква, оревчиња Р:Грашак манџа , салата зелка В:Што ќе остане од синко и некоја грицка (во последно време брускети марети со спанаќ)
Zenicki kako stoite so blagoto, kolku go jadete t.e po kolku pati vo nedelata. Jas ne jadam mnogu 1/2 nedelno no mm sekoj den kasni blago da mrda bebeto i pocnuvam da cuvatvuvam griza na sovesta zosto ne mrda zosto ne kasnav blago….. Se vodite li vie po toj redosled?
Ако ти се каснува, касни - ако не, не мораш со сила. Бебе ќе си мрда, нема потреба да имаш грижа на совест и да си правиш стрес. Јас претерувам со благо, посебно чоколадо, ама тоа е, не можам да се откажам, освен ако не ми најдат гестациски дијабетес. Кај мене е рано за да мрда, ама по некоја логика треба да излезе од тоа колку чоколадо јадам.
Д: похована шницла Р: Грашок ( ме мотивираше детенцето) В: Црно чоколадо За утре спремам печени палачинки со спанаќ. Спанаќ нејќам да видам ама ете морало да се јаде нешто со железо.
Нескафе, чај од брусница, плазма бисквитки Д:Корнфлекс со јогурт У:Салатиче рукола со јајце, маслинки, семиња од сончоглед Р:Качамак , кисело млеко, сиренце В: Кроасанче
Д: Овесна каша со боровинки, јагоди и мед, цеден лимон и портокал. Р: Паста со зеленчук и сос од домати. В: Пола туна со кришка леб, цедевита. Сега се спремам и за нешто благце.
Банана и нескафе Д:Тост со пршута и кашкавал и јогурт У:Пола лиснато ѓеврече и цеден портокал Р:Готови кори со сиренце,ајвар и кисело млеко В: Ми се вртат во глава готовите пастрмајлии од кам
Д: Тортиља со јајца и кашкавал и шери домати У: Овошна салата Р: Пилешка чорба со леб и шопска салата У: Пудинг и овошен јогурт В: Тавче ориз со пилешко месо и шопска салата У: 2 корнет сладоледа и 10 мандарини Ова е од вчера, апетитот ми е до плафон качен, само јадење ми е у глава. Денес сум повеќе на овошје и да си направив лазањи, пола тавче е мое Килажата мислам у место ми стои уште.
Јаболко, чај Лиснато со јогурт Мандарина,круша,житна плочка Печена боранија со салата цвекло и морков Рум штангла
Неможам да се израдувам што конечно можам да јадам. Првата бременост цела ми беше катастрофа, само месо можев да задржам ништо друго, сега како мераклика на домати и сирење, тоа ми е у секое мени.