Abe i jas isto, i porano postev za pricesna bez zejtin cela nedela, ama sega nema da izdrzam tolku, pa si vikam barem 2 dena da postam.
Добар ден. Јас па од пусти страв никаква салата не јадев периодов. А не ми иде во кафанче вез да замезам салатка иако ракиичка неможам. Ништо ќе си јадам од другиве салати само вез марула да е Јајца за вапцање се варат. На маса охридско ѓеврече и јогурт. Имајте убав ден
Посно и денес Банана пред доручек, кафе и цеден сок -цвекло,морков, јаболко, портокал. Доручек интегрален ѓеврек и кифла со маслинки и растителен кашкавал, домат, пиперка и маслинки. За ручек компир салата, лосос .
Јас неможев да постам вчера до 8 вечерта постев и вечерта ми се пријаде мн тост и јадев и денес неможев овој Велигден така е инаку си постам секоја година
Banicka so urda I jogurtce. Ceden sok od portokal I mandarina. I pak sum gladna, grickam bademi I biskvi da se zalazuvam do rucekot. Riba I kompir salata za rucek.
Сабајле: Ајвар со три кришки леб и сирење Ручек: Риба, варен млад компир, тавче гравче и марула мешано со зелка салата Јас ретко имам ужинки меѓу
Па ми ги смири мачнините од сабајлето Ручек - тавче гравче, салата зелка, шопска и фурнаринки. Ќе ужинкам пудингче и киви.
Јас од сабајле две ѓевречиња и едно патлиџанче, ужинка две банани и алва. Сега шпагети во сос. Постам цела недела без масло, немам желба за нешто посебно оваа недела ама затоа пак не знам кога ќе јадам пак ѓеврек
Јас денес не постев, сакам и скоро секоја година постам, а сега е друга ситуацијата. Уште од вчера мислев на краставици и кисело млеко, па рано сабајле тоа јадев, пред појадок пиев какао. После некое време пак ми се пријаде, па апнав купечки ајвар, сирење и млад кромид. Сега ќе јадам спанаќ со ориз, требаше за ручек, ама јас сега ќе го јадам. Вечер во кафана некоја салата или поховано нешто ќе биде, без месо секако.
Добро вечер. Јас денот декс во движење поминс контролирано во поглед на јадење. Ужина сладолед. Ручек ориз шопска и fish fingers. Вторс ужина манчмалоу а за вечерва ќе видиме
Моето денешно мени слично на вчерашното. Доручек прв дел: млеко, банана, бисквити и Nesquik Доручек втор дел: 2 парчиња леб со ајвар и кашкавал. Ручек: бел грав со салата домат и краставица и парче леб Ужина: сладолед Вечера: две парчиња козињак