Цеден микс овошје Д: лебче, путер, варено јајце, јогурт У: Бадеми и јаболко Р: леќа и салата В: нешто лајт ќе смислам
Кога ве читам многу здраво се храните. А и количински слабо или вечера прескокнувате. Јас вака ако се хранам ќе паднам на 30 кг Јас пред бременост едвај 52кг нсправив а навистина јадам. И сега јадам а само 3 кг сум здебелена и само во стомак. Се чудам со олку слабо јадење како качувате килажа, мене не ми оди .
Д. Кисело млеко со лепче У. 3 киви, 1 јаболко, 1 портокал Р. Ориз и спанаќ со к.млеко В. 1 краставица
Мислев да не пишувам, дека не е баш за пример ама ради леќата морав. Касен д: сендвич од седмица Па ми падна шеќер и за ужина алва Р:кришка крем У: јаболко В: една црпалка чорба од леќа. Слика од последна лажица за доказ
И јас да пишам денес ради леќата Д: палента со сирење У: рафаело Р: леќа со едно парче леб У: пак благо мало чоколатце В: ладен сендвич дома правен
Жени стварно волку малку јадете? Ја ќе пцојсам, цело време сум гладна. Еве пример за мој ден Д: Овесни палачинки со банана и портокал У: зависи, најчесто овошна/зеленчукова салата У2: чоколадце (без него каде???? ) Р: турлитава со зелка салата У: цеден сок/јаткасти В: кисело млеко, кашкавалче и лепче Ако не заспијам до 11 имам ужина уште една.
Вчера сите сте јаделе леќа изгледа. Д.шпагети со пица сос Турско кафе и 1 ред милка сок од вишни домашен Нескафе ладно Р.пола плескавица, компирчиња,домат и краставица салата без леб В.една рака доритос чипс и сос салца од стрв покрај маж ми.Ме уби желудник после.
Д:Кафе, чиа пудинг со банана и путер од кикирики У:Јаболко, оревчиња Р: Скара , салата, макалца В: Синко уште сега бара лиснати, па ќе му се придружам со едно-две
@macalavica епа на акција во стокомак беше. Денес пошто ќе сум на викендица тоа што ќе понесам тоа ќе се јаде. Д: пица маргарита Р: прасечко со зелка салата В: варени јајца+кришка тонус+чаша јогурт За ужини и десерти јаболко, портокал, тирамису, торта Количина на благото не знам Количински вода колку пиете? Јас гледам да не сум без 2.5литра
И јас се силам повеќе од 1,5 никако да стигнам А морам докторот ми рече 2-3 л. обавезно. Од две чашки на ден порано, до литро и пол вода за мене е премија . Ми се лоши кога пијам вода, литрото е све од апчињата шо ги пијам
Цеден микс овошје Д. Ржано лебче со ајвар, маслинка и сиренце У: мандарини Р: Пилешка чорба, салата, лебче В: компот вишни ( се опседнав со компоти)
Турско кафе Д.пита од просо и сирење Турско кафе, кока кола и сладолед Р.пастрмка и компир салата В.киви,портокал,банана
Д. 2 тостчиња У. 3 киви 1 портокал Р. Ориз со месо У. Парче торта В. Пуканки, после некое време и 2 кришки ајвар Ова за вчера беше
Ах коа ве читам се осеќам дека премногу јадам. Ако редовно следам може помалце ќе јадам, а? Еве мени вчера, мени за шетање: Д. Овошен јогурт, У: сладолед Р: Пица и кока кола, У: Сладолед В: Паштета со мајонез. Пусти крејвингс, знам да извадам некор јаделе што сум го јадела како дете или што моите го јаделе. Пред некој ден имав желба за тост со расолница и буковка, а никад не сум јадела, само мама и тато ги гледав ко дете. Неможам да објаснам. Вода пијам многу, над 2 литра секако. Пред да останам бремена бев на режим со протеинска исхрана 2 3 години и кога почнаа мачнините можев да јадам се освен месо. Да не помирисам.