В бр 2: кроасан премачкан со чоколадо. Д: пита со кисела зелка У: јаболка + киви Р: пржен суџук + палачинка од зелка У: пола калинка, суви сливи В: шоља јогурт (ако мажот ми донесе нешто после од работа, може и да дополнам)
Стандард: Смути ( банана, јаболка, боровинки, портокал и мед), подоцна кафе Д: овес и јогурт Р: ориз и салата В: 2 јајца, кришка леб и салата
Д Омлет со пиперки и ниско калорична урда во интегрална тортиља намачкана со хумус У Јаболко Р Лосос 250 гр со пире и салата марула, роквица и млад кромид У Бадеми околу 30 грама В Таратур
Нескафе и јаткасти Д:Интегрални грисини со семиња и грчки јогурт У:Јаболко, колаче ДМ Р:Шопска и омлет со урда и млад кромид В:Може пак од грисините, направив за цела фемина
Да фрлиш рецептче за грисините? Он топик, вчера: Д: Пола тост со моцарела + ChocoMax со млеко. Р: Компир манџа со печен ослиќ В: 3 кришки тонус со Аргета + јагоди Дополнително, еден сладолед и 3 крем банани измеѓу.
Повели, само јас дуплирав пиво, брашно, сол и зејтин Семиња додади се што имаш: сончоглед,сусам,ким,тиква,лен.Јас ги правев со интегрално брашно. Ептен се заразни
Д.салата со марула,пола туна, пченка, маслинки, и 2 оризови галети. турско кафе и цеден сок У.1 рака јаки и 2 суви кајсии Нес кафе Р.1 Пиперка полнета со урда јајце и салата. Пола колаче.
Д: мафини со спанаќ и сирење, јогурт У: лимонада Р: телешко месо со компири, марула салата У/В: јаткасти
Д. Баничка со мармалад У. Смути со млеко,банана и путер од кикирики Р. Мусака со зелка салата В. 2 портокали, 2 киви и краставица Ова е од вчера, утре за денес ќе пишам.
Д: тост со лебчето на @eli25 ( шунка, гауда и абц) со чај У: мандарини Р: ориз, врагањ и мисиркино месо У: нешто блакце ќе земам В: јуфки со сирење
Поубави од овие крекери нема многу ги сакам, треба во скоро време да ги направам, само јас плус додавам и ленено семе.
Д. Чоколадна каша со 3 лажици чиа семе, 1 лажичка путер од кикирики, 2 лажици маџун, 150мл нискомасно млеко, 2 лажички какао, две коцки темно чоколадо и неколку замрзнати јагоди 1литар вода со цеден лимон, ѓумбир и лажица мед 1 јаболко Р. Ќофтиња со мелено месо јајце и кромид во доматен сос печени во рерна со мешана салата У. Бадеми В. Палачинки од црвена леќа со нискомасна урда и маслинки
Д: бурек со месо и јогурт У: мандарина Р: компир манџа со пилешко У: јагоди и сладолед В: уште се размислува Богами се нешто ми се пријадува кога ве читам.
Д: 2 кришки тонус со лутеница и кашкавал У:портокал Р: леќа до свинско + потпечени пиперки и модри патлиџани + кришка тонус У: пола калинка + киви В: брза гибаница + кисело млеко
Д.3 оризови галети,пиперка полнета со урда и маслинки Турско кафе, У.1 рака јатки и домашен сок Нескафе Р.цезар салата и пржени печурки У2 Сладолед
Турско и јаткасти Д:Две лепчиња без брашно со паштета аргета јуниор , варено јајце, чашка баланс јогурѕ У:Портокал и јаболко Р и В: Скара и салата, ќе биде подоцна
Д: две варени јајца (само белките), краставица, јогурт У: две киви Р: шпагети со сос од зеленчук У/В: јаткасти