Д: Интегрална тортиља со половина авокадо и 1 варено јајце У: Протеински јогурт Р: Тавче гравче и салата зелка У: Банана В: Слата со домати, краставица, пиперка и фета сирење
Д. Кајгана со цвекло салата Турско кафе У. 2 киви и 2 портокали Р. Месо, грашок и компири со марула салата
Д.качамак сирење и јогурт Турско кафе и 1 банана Р.пола порција омлет од син ми и макарони болоњезе В.1 еклер
Денес, за појадокот, после подолг временски период направив отстапка од здрава исхрана Д: Бурек со спанаќ и сирење Р: Гравче тавче со зелка салата У: Raw колаче, мандарина В: Планирам салата - марула, роквица, млад кромид, пченка и јајце варено
Д: Лепче диме на тостер, пршута, краставица, малку пилешка салата и маслинки, подоцна пола парче пица У:Цеден сок од портокал Р: Шопска салата, две ќебапчиња, пола ребро, две кифлички У:Пола парче торта нутела,малина
Кога ќе станам прво пијам чаша вода на гладно. Прв оброк: Цеден сок од цвекло, јаболко и моркови + нес кафе со овесно млеко и кокосово малко + банана. Малку покосно цеден сок портокал, лимон и ѓумбир + какао. Втор: Чорба грав, зелка салата, кајмак на леб + десертче што ќе се најде. Лажичка мед со таан и коприва и чај од аронија. Трет: Баничка со сирење, варено јајце, зденка и јогурт. За викедни и кога не сум на работа првиот оброк ми почнува во 13 часот.
Д:Турско кафе, овесни палачинки со банана,мачкани со путер од кикирики ,јагоди, оревчиња Повелете рецепт: https://fitlife.com.mk/ovesni-palacinki/ У:Јаболче Р: Пола пастрамајлија,салати В: Не верувам дека ќе има , доста е
Д.пола порција макарони Турско кафе и сутлијаш У.1 банана Р.ориз со копан и зелена салата В.2 мали домашни кифлички и пола чаша јогурт Чипс доритос и салца па умрев од киселини цела ноќ, маж ми е крив што јаде во мое присуство.
Вчера Д: омлет со кромид +залучена пиперка+2 кришки тонус У: портокал, алва + какао Р: пица У: пола калинка, киви, шака капини В: чорба леќа Денес Д: пица остатоци У: торта Р: омлет од штавел+ потпечена пиперка+2 кришки тонус У: пола калинка, капини В: печено свинско со зелка салата
Д: Интегрална тортиља со авокадо, песто, спанаќ и моцарела У: Raw колаче Р: Полнето пилешко со спанаќ и сирење У: Мандарина В: Варено јајце и краставица
Нескафе и лешници Д: Повторно од банана-овесно палачинките со јагоди прилог и чај од брусница У:Две јаболки, интегрално колаче Р:Ориз, копанчиња, салата зелка-рукола, супа В:Грицнав малку чипс со синко, друго нема
Прв оброк: Цеден сок од цвекло, јаболко и моркови + нес кафе со овесно млеко и кокосово масло. Втор: Зелка салата, цвекло + пилешка домашна супа + копан со ориз (без леб) + локумче 3 коцки. Лажичка мед со таан и коприва и чај од аронија.
Д: тонус тост со путер, кашкавал и зелени маслинки; У: круша; Р: печени пилешки прсти со печени компири и салата цвекло; В: палачинки со крем, банана и јагоди. Втора ужинка подоцна, нешто солено ќе е, јатки или грицки со јогурт.
Работен ден Прв оброк: Цеден сок од цвекло, јаболко, моркови и портокал + нес кафе со creamer + каша од јаболко и просо со сува брусница, грозје и оревчиња и цимет. Ужина: ѓервек + кафе долче густо + мед со таан и коприва Втор: Чај од мајчина душичка со мед + шопска салата со овчо сирење + калцоне пица
Цеден микс од овошје Појадок: Диме лебче со рикота и домати Ужина: какао и бадеми Ручек: гравче со витаминска салатата Ужина: Банана Вечерата ќе ја скокнам денес
Макијато и јаткасти Д: Тост со лепчињата диме , со сирење, патлиџан и оригано. 1 краставица У:Портокал Р:Мусака, зелка-рукола салата В:Двопек и јогурт
Д.геврече и чаша јогурт Турско кафе и цеден сок У.1 палачинка со крем и банана Р.пржена урда со јајца и млад кромид и шопска салата В.1 банана
Ставив слика пред некој ден , види поназад. Леб без брашно пишува на нив околу 70 ден.е , пакувањето е темно кафено со зелено или розе. Јас зеленото го купувам.
Цеден микс овошје Д: интегрална пита со блитва и сирење со кефир У: јагоди и боровинки Р: манџа со зеленчук и телешко У: банана, црно чоколадо В: мислам некоја палачинка да лапнам