@kukla21 Баш како за мене обожавам торти со многу фил и крем. Можеби ќе ја најдам во некоја слаткарница низ бт пошто за правење ич не ме бива Јас вечерва празнично си се почастив едно мохито
Појадок: пржени лепчиња со сиренце и јогуртче. Ужинка: банана и овошно јогуртче. За ручек мислам извесно е денес - јагнешко и јагнешка чорба со мешана салата и марула. Јагоди за десерт
Утрото ми почна со две парчиња колач со вишни и чаша млеко. Доручек крем сир со кифлички, варено јајце. Се спремаме за ручек- мешана скара, салата мимоза, шопска, помфрит, мајонез салата
Доручек: Пирошки од палачинки, внатре со кашкавал, кулен, зелени маслинки, млечен намаз, оригано и малку кечап (наместо да ги пржам ги печам во тава претходно роловани во јајце и презла), полесно ми е и не толку мрсно Ужинка: Топка сладолед од чоколадо во Киндер парк Ручек: Плескавички на скара, пире и салата од домати и краставици со младо кромидче. Варени јајца на мени слабо, не ги сакам баш...
Појадок: кифли, 2 јајца варени, мајонез, малку салама и малку кашкавал. Во град сладолед 2 топки Ужинка: јагодки И пак ужинка 1 јајце Ручекот не ми е ни напраен Ќе биди ако не денеска утре секако
Denes nadoknadiv za prethodnite dva dena Dorucek: majonez salata, kifli i nekoe parce suvomesnato Za rucek jadevme peceno jagnesko i mlad krimid, shopska salata i dve casi pivo, plus 2-3 parcinja torta ( moraa da se probaat dvete torti ) Za vecera majka mi ce mi pravi pahovani zdneki i pahovan kaskaval ( mi rece biraj sto ti se jade), i uste nesto sto ostanalo od rucekot, i pak pivce. Golem ljubitel na pivo sum. Obicno pijam po 3,4 flasi pivo za nekoj povod koga e opustena situacija. Denes slabo ovosje ama ce nadoknadam od kaj Vtornik koga ce dojdam doma
И јас овие денови си ја частев душичката со пивце. Доручекот ми беше чоколино. Ама затоа ручекот ми беше бомба - шопска, шарска,ребро и помфрит. залеано со пивце После тоа падобранче. Сега ќе шмркнам кафе и јаболче, а до вечер ќе видиме
Јас денес јадев јарешко и се прејадов салата со изварка , питуличиња и салата марула со чаша винце. Утре пак салата
Вчера многу јадев Доручек: една банана, јаболко и две парчиња печен леб со путер, нане и сирење. Ужина: сладолед Ручек: шопска салата, мимоза салата (салатка, јајца, сирење, чадено пилешко филе и кубети), јагнешко (пробав малку ама не го сакам), свинско и печени компири и малку ролат со мелено месо. Ужина: торта и сладолед Вечера: салата со јајца
Вчера уште вечерата не ја пријавив - тарана со козјо сиренце. Денов си го почнав со време - вруќо бурекче со јогурт. Банана и јаболко за ужинка.
Вчера вечера две кифлички со крем сир, домат, пиперка, јајце. Доручек- во 6 часот чаша млеко и парче колач со вишни, после саат и пол smoothie банана, киви, јаболко, аронија, малини, чиа. Главен доручек- две тостчиња со кашкавал , јогурт, малку мајонез салата
Utrovo edno Nescafe frappe (ne pijam od pred ivf, no dva dena nemav odeno vo wc, a gi probav drugite prirodni alternativi, bez rezultat. So kafeto bese ekspresno) Za dorucek pace leb so vareno jajce, parce pohovan kashkaval I malku majonez so limonce. Za rucek ke imame musaka so nekakva salata.
Да си се дополнам од вчера: 3 ужинка: 1 парче торта Мажот ми си јадеше пица а јас ѓомити неќам помини замини си каснував и јас Ручек- вечера заедно: диствовано свинско со телешко, 2 чаши пиво си се напив. Денеска сабајле 1 кафе со парче торта. Појадок: салата марулка со краставици и руска(мајонезна) салата со две лепчина. Сега ќе излезиме до град и обавезно еден сладолед ќе јадам. И сигурно ручекот и вечерата ќе ми бидат заедно пошто појадокот беше сега. Многу спијам
Зарем кафето ти помага. Јас секое сабајле пијам, ама не ми помага. Јадам суви сливи, овошје, зеленчук и кафе и еве три дена не сум била. Ми се плаче. Незнам што да правам
Abe jas odam sekoj den, ama neznam sto mi stana ovie dva dena. Jadev I kivi, I slivi I topla voda so limon I men..nisto. A kafeto skoro sekogas mi pomaga.