Какви се тие протеински бомбици ? Д:Тост со ајвар и сирење, јогурт У:Протеински овошен јогурт со малина и јагода Р:Грашак манџа со телешко , зелка салата В: Таратор
Бомбици а ла Ана Стојанова . Мелени лешници, мелени овесни, сецкана урма, сецкана брусница, путер од кикирики, маџун/мед, какао/кокос и праиш бомбици. Што имаш тоа ставаш. Ама блендирај посебно јатки затоа што урмите можеш да го рикнеш блендерот ко ја.
Д: Интегрална тортиља со абц, крставица и варено јајце У: јагодо и малини Р: Компир манџа со телешко ( изнаставав плус еден куп зеленлуци) и зелка салата В/У: роденденска торта и роденденско мезе
Вчера Д. Овесни снегулки со 1/2 јаболко,1/2банана,бадеми,шумско овошје. У. Парче пица Р. Гиро В. Шопска салата Денес Д. Овесни со јогурт,брусница и банана У. Овошна штанглица од дм Р. Ориз со зеленчук, брокула и микс зелена салата В. Кифла и пол (со кашкавал) Може уште некое јаболко до легнување...
Д:Сендвич и салата У:Варено јајце и јаткасти Р:Интегрални макарони болоњезе и салата В:Лепче со намаз некој
Д: Интегрален сендвич Р: Пита со спањаќ и баланс У: ред чоколадо и суви кајсии В: шпагети со пржена сланина ( Да го кренам малку притисокот ).
Д. Мусли од 4 типа житарици со пола јаболко, пола банана,шумско овошје и семе од коприва У. Јаболко и лешници/бадеми Р. Макарони од наут со сирење и кечап, микс зелена салата В. Јајца на око, сирење,патлиџан,парче интегрален леб
Д:Две лепчиња со хумус, патлиџан, маслинки У:Чиа пудинг со б.млеко, банана, путер од кикирики Р: Боранија и зелка салата
Д. геврек со јогурт У. јаболко и бадеми Р. кременадла и печен компир плус микс зелена салата В. немам идеја за вечера... можеби потпечени јуфки со сирење,јајца и спанаќ
Д.смути овес,чиа,лен,банана и вишни Турско кафе цеден сок Наполитанки Р.печени компирчиња и цезар салата В.1 овесно лебче со ајвар
Д: 2 варени јајца + 2 кришки тонус + путер + пробаланс У1: јаболко У2: 1 варено јајце Р: парче зелник со праз + мало парче пржен суџук од стрв У: 3 суви смокви В: една орасница
Вчера имав невиден апетит. Срамота да кажам. д. два интегрални сендвичи у. протеински бомбици р. пица бурек, стрв ме фати на пауза, а таа теткицата ми даде стар, скаменет у. ред чоколадо, рака чипс, дојаден сладолед од ќере, пакетче гумени бомбони се од рубруката да не се фрли в.печено пиле без леб и компир
Нескафе Д: ѓеврече со ајвар У: трилече Р: колбаси со пире и салата У: неколку јаготчиња и фстаци В: јајца на око со сиренце и марула салата
Здраво девојки. Дали за време на бременоста пиевте млеко? Ме збунува тоа што секое млеко кај нас (З’брегов, Алпско и слично) е стерилизирано, а за трудници се препорачува пастеризирано?
Пијам обавезно по 2 чаши дневно. Оваа бременост сум на млеко навртена, а минатата на јогурт. Јас пијам од здравје радово.
Јас не пијам воопшто млеко никакво,а јогурт ептен ретко.Битолското е пастеризирано такво земам за син ми.