Д: тост (леб без брашно) со путер и кашкавал и чаша Баланс јогурт, Р: стек со печен батат, брокула и морков+ цвекло и краставички, У: 2-3 урми,непечени лешници, В: планирам интегрални макарони со доматен сос и печурки. @eli25 урмите дозволени се? И банана? Дека мислам се со повисок гликемиски индекс, ама ептен ме фаќа криза за благо после ручек. Што е дозволено за замена на благо?
Д.овесно лебче,хумус, краставица, маслинки сирење Турско кафе,лимонада,кикирики Парче торта Р.Гиро и шопска Сладолед
Не јадам суво овошје. Банана ми рече по пола или ако е ептен мала цела. Коцка чоколадо со 75% какао. Ма да мене последниот ендокринолог ми рече можеш едн ужинка еден ред обично чоколадо и тоа и го има на листата. Јас три недели не каснав благо, сега викендов знам да чепнам оти не се издржува Исто и оние протеинските пудинзи ги јадам тие се без шеќер и обезмастено млеко (има карамела, чоколадо, кафе, ванила вкусови) проверено ми е не го креваат шеќерот, ид истите имаш и овошни пудинзи Има и во зегин бисквити и колачиња без шеќер ама ендокринологот рече да ги избегнувам тие и виталиа сличните Т.е цел тој штанд да го одминувам
Д:Чиа пудинг со млеко од бадем, јагоди, аронија и путер од кикирики У:Јагоди Р:Боранија, краставици, две интегрални лепчиња В:Парче проја и јогурт
Од сите поголеми маркети, до мене има кит&го и таму ги начекувам Има и тинекс сум купувала. И мене тој ми е омилен Па ванилата па чоколадото. Уште кафето да го пробам @kristina.k на зотт пробај ги протеинските овошни јогурти. Имаш боровница, праска, јагода и малина
Имаше порано и чоколадо со минт, тој ми беше најубав, ама го немаат повеќе изгледа. И на збрегов се добри, само нема толку избор на вкусови. Овошните не ми се пробани, ќе земам и такви наредно.
Може сликичка од протеинските пудинзи? да знам што да барам Д: кајгана со зелени перца кромид + путер + 2 кришки тонус У: една бајадера + макијато Р: 2 сарми У: овошна салата В: палачинка со мајонез, краставица и кашкавал
Д.Палента со сирење и јогурт Турско кафе,лимонада Пола парче торта Турско кафе,сок домашен,кикирики Р.Њоки од компир во доматен сос со печурки и шопска салата В.Овошен јогурт
Д: 2 парчиња леб без брашно со крем сир и зелени маслинки; Р: тиквици и сирење на грил тава, 1 парче леб без брашно, марула салата; У: протеински пудинг, пола зелено јаболко; В: интегрални Бејк ролс со павлака.