За 2-3 недели ќе испитувам ама ме стави на диета гинекологот, висок ми е шеќерот на крвна слика секој месец.
Д.смути овес портокал банана и семиња Турсконкафе сок 2 реда чоколадо Р.Омлет и салата В.овесно лебче путер и мармалад
Д: ресани (не е здраво ама тоа е) Р: месо + салата (без леб, кој јаде ресани за него нема леб) В: зелка салата Пред испитувањата за шеќер многу пазев, сега се опуштив. Некои викаат исхраната нема врска ама којзнае
Д:Две тостирани интегрални лепчиња со путер, сиренце и патлиџан У: Јагоди и бадеми Р:Печено пиле, брокула и зелка-рукола салата В:Две парчиња двопек со ајвар,чаша баланс. @kristina.k кој е тој интегрален бејк ролс?
Добро утро од мене! Јас ќе си ја терам исхраната од мојата програма, а за вежбање ќе чекам зелено светло. појадок-овесни и чиа со грчки јогурт, овошје и путер од кикирики ужинка-30гр бадеми ручек-интегрални макарони со печурки, пилешко и сецкан патлиџан, ладни како салата вечера-некои палачинчиња од цела киснета житарка Имаат најавено мекици за долго чекано бепче па веројатно е дека ќе каснам малку мекица.
Д.Две тостирани интегрални лепчиња со хумус, патлиџанче, маслинки У:Протеински овошен јогурт јагода/малина Р:Интегрални шпагети во сос од домати, малку туна,сиренце В:Двопек со јогурт или намаз некој
Јас со оваа исхрана ослабв скоро 30кг и останав бремена после 3г обиди, така да останува за цел живот.
Д: тост со леб од Диме со кашкавал и зелени маслинки плус јогурт, У: сладолед Р: печен компир, морков и ќебапи, У:јаболко, В: планирам интегрална тортиља потпечена со песто, моцарела и сушени домати.
Д: овесна каша со какао, банана и путер од кикирики У: лимонада Р: леќа и грчка салата У/В: овесни палачинки со џем
Д:Интегрални шпагети со сирење и кечап У:јагоди,бадеми Р:Спанаќ со интегрален ориз и к.млеко В:Лепче со некој намаз
Д: наполитанка без шеќер и капучино Р: интегрален ориз со златна мешавина и маалку туна со лимон, У: јагоди, пола зелено јаболко, В: пак ќе е интегрална тортиља со песто и моцарела.
Д. Оризови галети со ајвар и сирење и маслинки Цеден сок и кафе Р. / Сладолед и кафе 1ред милка В. Омлет со кшкавал и печурки
Д:Интегрални палачинки,една со сирење, една со путер од кикирики и јагоди У:Јаболко Р:ЌЕ се почастам со пола седмица и мала шопска В:Палачинче интегрално пак ,со сирење
Д.Интегрално варено ѓеврече и јогурт Р: Пола шарска плескавица, шопска и чипс од тиквици У:Пола сладолед на стапче В:Двопек и тартар сосче (ептен вкусно )
појадок-домашна гранола со грчки, малини и аронија ужинка-бадеми и Мерси чоколатце ручек-салата од просо, пилешко, пченка, патлиџан и краставичка вечера-ориз тавче малку
Д: две лепчиња со ајвар и сиренце У: протеински овошен јогурт Р: гравче тавче, салата патлиџан и рукола У/В: мафини со спанаќ и сиренце, јогурт