Ја варам брокулата со сол. Во тавче на путер ќе пропржиш лукче па ќе ја додадеш испасира брокулата и преливаш со неутрална павлака. Додаваш зачини по желба ( јас ставам бибер и сол)
Викендов беше сарма од лоза ден, се јадеше многу сарма и шопска. Појадок-палачинки од леќа со сирење, маслинки и ќе барам ајварот од Кам Ужинка-најверојатно ќе џапнам нешто овошно Ручек-шопска и јајца варени, пукната сум за салата Вечера-цезар салата од менито на Ана Стојанова од некој од програмите, диетална цезар салата
Д: мафини со спанаќ, сирење и јогурт У: лимонада Р: ориз со телешко месо, шопска салата и таратор У/В: јагоди
Д: Тост со интегрална лепиња, сирење, многу оригано (го обожавам) и патлиџан У: Леле кога си дома цел ден ти се јаде Јагоди, интегрални грицки, малку чипс од синко, бадеми Р: Пржен пипер со тиквичка и урда, лепче и патлиџан У: Некоја коцка чоколадо 75% В:Паштета и сиренце
Вчера: Доручек: јаболко Ручек: пилешка супа, шопска, ќофте, помфрит и пиперка печена. Вечера: печени компири, јебале ме печени компири на полноќ ги правев. Денес: Доручек: јаболко Ручек: ребра и пак печени компири Вечера: тост со кашкавал и маслинки. За доручек само јаболко јадам ради нагоните и повраќањето.
Вчера Д: киноа со салакис и мааалку путер У: јаболко Р: пастрмка со салата зелка и цвекло У: јаткасти В: шопска Денес Д: салакис+лутика+2 кришки тонус У: портокал Р: опет шопска ама овој пат со тонус У/В: јаткасти
Д: запечено тост лепче со џем од шипки и чаша цеден сок од портокал. У: Банана Р: Хамбургер од 7ца В:Сладолед
Јаткасти и нескафе Д: Две пржени интегрални лепчиња, салатиче патлиџан и млад кромид и сирење У:Лубеница Р:Интегрални шпагети со карбонара сос+многу брокула У:Јагоди В:Ќе чепнам сиг. од шпагетите ако останат
појадок-овес и чиа со грчки јогурт и многу овошје ужина-јагоди ручек- од палачинките од вчера, павлака, кашкавал и печеница вечера-појма немам
Вчера ми беше многу лошо, изедов сладолед и малку ми олесна ама тоа па ми го одложи ручекот, односно не ручав тоа што имав понесено. Вечерав шпагети со сиренце малку. појадок-ручекот од вчера, палачинки од леќа, павлака, кашкавал, печеница и може ќе земам некој зеленчук ручек-ќе земам рипче и ќе го испечам со компирчиња и салата зелка вечера-сутлијаш ми е во план да правам, јас го правам со многу малку шеќер и безбеден е скроз
Д:Сендвич со марула,павлака и мортадела У:Пола канче протеински пудинг од ванила и јагоди Р:Полнети пиперки и модар патлиџан, краставици салата В:/