Д: Лепчиња со павлака и краставица Р: Полнети тиквички и шопска салата У: Овошно јогуртче В: Трилече, јагоди
Денес нема ред. Јадев многу јх за доручек, сув леб, ама само тоа ми примаше организмот. Ѓеврек и кифли обични солени, солени стапчиња такви ко кифла. Ама многу ми беше мака и да мислам на јадење па земав само тесто и бутав додека не ми се смири желудникот, пошто кај ми е лошо па и гладна ме гризе, нема ред. Ручек-ќе се потрудам да јадам салата со малку рипче што ми остана Вечера-сутлијаш
Д. Смути овес, јагода, банана, семки Турско кафе и 2 чок. Баклави У. Супа Сладолед Р. Крем чорба од печурки и краставици салата У. 2 парчиња чок. Баклава В. Корнфлекс и овошен јогурт За три недели 3 кг сум попрвена,
Д. Тост и чај со мед Турско кафе, сладолед У. Јаготки Р. Пржени пиперки и јајца и шопска В. Млеко со прегорен шеќер и банана
Д: Лепче печено на тостер со путер У:Чиа со бадемово млеко, банана, јагоди, путер од кикирики и темно чоколадо коцка Јаткасти измеѓу Р:Ориз,блитва, к.млеко В: Синко донесе интегрално диме со кашкавал од градинка, он “црно” не јадел, па за мама
Д: тост со леб од диме (маслинки, зденка, путер) + Баланс јогурт У: галети со хумус Р: интегрални шпагети со бел сос и брокула У: цреши, јагоди, круша В: планирам интегрални лепчиња со крем сир и краставица салата.
Д: Овесни снегулки Р: Пастрмка со печен компир и салата од краставички У: Чипс и павлака В: Овошна салата
Д: јуфки од хељда со сирење и јогурт У: сок од портокал Р: кофтиња од тиквичка и краставица У/В: јагоди
Д: две печени лепчиња со семиња, путер и салакис сирење У: круша Р: рижото (од интегрален ориз), со мешавина и брокула и печени пилешки прсти У: мешани јатки В :марула ќе е. @Coco31 од кај купуваш такви јуфки?
Д: Аргета, 3 кришки леб, ротквици. Р: Стек, рукола и патлиџан салата со младо кромидче и помфрит. В: Штрудла
Д.Интегрално варено ѓеврече, со путер, сиренце, патлиџан , мало парче интегрална пица од вчера У: Цреши,јагоди,оревчиња Р:Интегрални шпагети со болоњезе сос В: Ќе се чепне нешто, дали пак од пицата или шпагетите
д.проја со патлиџан и сиренце р.сарма од лозов лист и к.млеко без леб в. малкупржени компирчиња и еден пилески медаљон (прзени во аирфраер со ептен малце маслиново), и 1 чаша миринда, сега пак грлото партал.
Вчера Д: пржени пиперки и патлиџани со моцарела + парче хроно лепче У: шака цреши Р: свинско + шопска У: јаткасти В: варено јајце Денес Д: 2 варени јајца + лутика + хроно лепче У: киви Р: ист од вчера ќе е, а за вечера планирам хроно проја со тиквички. Ако не ме мрзи.
Д: интегрална кифла со семиња и сирење ( да го изненадам желудникот ) + еспресо. Р: Грашок, боранија и компир со 1 парче месо и салата од патлиџан - фета и песто. В: Парче торта и бејк ролс.
Јас пишувам во темава за да се тешат другите ако јадат вакви нездрави работи како мене не дека нешто сум горда на ова што го јадам... Кога ке видам што јадете срам ме фаќа
Д: Интегрална проја и чаша јогурт У:Лубеница, оревчиња Р:Интегрален ориз со стек и зеленчук и салата со патлиџани, печени пиперки, лукче, магдонос В:Лепче и кајмак