Д: 2 варени јајца+ патлиџан+ хроно лепче У:едно киви Р: чорба леќа со зеленчук У: грст јагоди и цреши В: шопска + пола кришкс хроно лепче
Д.пченкарна тортиља,патлиџан,краставица и туна. У.Нес кафе и сладолед Р.пола плескавица, компирчиња,шопска В.Пола овошен јогурт и корнфлекс
Д: овесна каша со пола банана, 2 урми, лешници Р: кајгана со сирење (прв пат успеав јајце да јадам од ко сум трудна), 2-3 колбавчиња домашни и лепче со семиња У: лубеница, цреши, јагоди В: печен зеленчук- батат, тиквица, брокула со домашни брускети со зачини и пармезан. @Freckles. рецепт ако може за хроно проја.
@kristina.k Повели. Јајцата ги матиш со миксер и ги додаваш маслото, зачините и брашното (ржано, јачменово, спелтино) лажица по лажица. На крај додаваш убаво исцедена тиквица и сецкано лукче/праз (јас ова не). Се пече на 210степени некаде 15тина минути, да не се пресуши.
Д: црно лебче, хумус, домат У: овошје ( цреши) и кафе Р: Грашок манџа со мевце и салата У: некое барче В: лубеница ( жешкооо)
Д: печени јајца на хартија со пиперки + хроно лепче У: портокал Р: пак леќа со зеленчук У: пола протеински мус В: шопска + мало парче хроно лепче
Д: Геврек Р: Пастрмка, салата и пире В: Салата од ротквица + патлиџан,сирење и песто салата. Плус така после секое јадење по нешто благо, ме фаќа стрв за благо многу а не сум благар ич
Д:Две пржени лепчиња со патлиџан,сиренце У:Топка сладолед страчатела и јагоди Р: Тавче гравче со печени пиперки со лук и магдонос В:Се настрвив за шопска
Д: Интегрална баница со праз и урда, патлиџан У:Малку сладолед од оној без шеќер,киви, јаткасти Р:Печено пиле и шопска салата В: Од питата од утринава ќе чепнам
Д: шопска со хроно лепче У: мал портокал Р: плескавици од тиквици + краставица У: јаткасти В: пржени јајца со пиперки + патлиџан Денес Д: пржени јајца со пиперки + патлиџан+краставица +хроно лепче У: мало јаболко Р: ребро+зелка салата У: компот од капини без шеќер В: ваљда пак јајца со некој зеленчук
Д: Две интегрални лепчиња со аргета јуниор, сиренце, варено јајце У: Краставица и малку пршута Р: Пилешка чорба, две лепчиња, прилог печени пиперки со лук, модар патлиџан и тиквичка У:Пола сладолед без шеќер В:Интегрални шпагети со сирење и кечап
Вчера : Д: дебармаалски сендвич од силбо Р: пилешка супа У: чоколадна торта и еспресо В: шопска салата, мало парче печено јагнешко и 2-3 печени компирчиња. Денес: Д: 2 јајца пржени, парче сирење, пиперка и патлиџан. Р: летна манџа и сирење. В: би требало лубеница или сладолед.
Сега ја гледам темава Јас имам проблем со целодневно лошење па менито ми изгледа вака. Д - Шејк со банана, овес, чиа, лен, какао и една доза веге протеин од дм. Р- малку ориз со лимон и салата. В- најчесто некоја кифла празна или чаша црвен сок со соленки
Д: пржени јајца со пиперки+патлиџан+2 кришки тонус У: јаткасти Р: една сарма + салата У: крушка В: малку пилешко+ печени тиквички+една кришка тонус
Д:Интегрална тортиља со крем сир, патлиџан, краставица, чајна У:Протеински пудинг од ванила Р: Едно и пол интегрално лепче со омлет со тиквичка и виршли + сирење и патлиџан У:Киви В: Се почстив со чаша ладна фанта после незнам колку време и малку чепнав од бурекот на синко, та и јас сум човек
Здраво девојки, пред малку јадев цреши ама негде околу десетата приметив дека имаат мали црви внатре и се извадив од памет да не сум изела некоја до црв. Дали сметате дека естрашно? Дали има некоја вакво искуство?