Д: Интегрални макарони, сирење, кечап, оригано У:Сладолед, лубеница Р:Омлет со млад кромид, урда, шопска салата В: Двопек со крем сир
Д. Палачинки со сирење и со мармалад Р. Печено свинско месо, печен компир, салата и леб У. Сладолед В. Палачинка со сирење и диња
Д: баланс со чиа семе, сончоглед, семки од тиква + 2 варени жолтки + 2 тонус У: нектарина, кајсија, јаткасти (сите изедени на размак од 1час) Р: пастрмка + печени тиквички и компири + салата У: јаболко, протеински пудинг (1час меѓу нив) В: 1 тонус + путер + патлиџан + малку фета
Д.пола паштета,сирење,домат,2 безглутенски лебчиња У.кајсија и 2 праски Р.тиквици и шопска. У.јатки и атлантис бонбонче В.пак паштета со мајонез сирење и домат
Д: јаболко, банана у: јатки Р: салата, тиквици и ќебапчиња и една кришка леб + парче торта најредовна ќе ви бидам тука, од страв да не качувам многу кг, во првата бременост качив прееемногу, сега ми е страв и да јадам отворена сум за совети како да припазувам повеќе
Јас со тоа што буквално и на 2 часа јадам ради гестацискиот. Вчера Д: јајца варени + домашен хумус + 2 тонус + патлиџан У1: праска У2: мини овесни палачинки со путер и врв на лажичка мед Р: чорба леќа + салата + 1 тонус У: кајсија + јаткасти В: пржени пиперки и патлиџани + хумус + 1 тонус Денес Д: баланс со чиа + овесни трици+ овесми снегулки + катки У1: лубеница У2 : тазе варен компот од шака капини без шеќер Р: ребро+ млад компир+салата У: јаткасти и праска ваљда В: сакам намаз од варени жолтки да правам со 1 тонус и патлиџан
Д: клчано со многу лук + фета + 2 био диме (многу повкусен од тонус ми е) У1: 4 парчиња лубеница У2: 1 био диме со путер од кикирики + сецкана кајсија Р: 5-6 залка интегрални шпагети болоњезе, страв ми беше повеќе да јадам, да не ми се качи шеќерот У: нектарина со неколку бадемчиња В: требаше веге пица кришки, ама најдов моцарела во замрзивач па бидна тава топено сирење за мацкање Си оставив малку моцарела и за пица кришки за утре.
Д.пола пица затворена и ајран У.праска,ресани 2-3, ред чоколадо Р.тиквички похувани,шопска и пола кобасичка од стрв У.Банана В.Бисквити и млеко
Одамна немам пишано, а секој ден јадам. Д: пржени јајца со моцарела + 2 кришки био диме У1: 5 парчиња лубеница У2: 3 парчиња диња Р: свинско месо + компири + салати У: домашен протеински сладолед В: варени јајца + хумус + патлиџан + 1 крошка био диме
Во принцип многу еднолични оброци имам, ќе видиш. Јајца, месо, хумус, грчки јогурт, јаткасти, путер од кикирики, овесни снегулки и трици, чиа семе, маслинки, мешунки... Во глобала тоа вртам. и да, со протеинска исхрана обавезно повеќе вода пиење.
Д. Бисквити и млеко Турско кафе У. Праска Р. Пилешки стек во сос и компирчиња, шопска У. Круша и портокал Турско кафе, мало парче овошна торта со праски и мала топка сладолед В. Лубеница
Д. 3 оризови галети спржени во јајце, сирење, ајран У. Лубеница Р. Пилешко во сос со варена киноа и 1 домат У. Лубеница и пуканки В. Мала коцка колач и мало топка сладолед
Д: 2 кришки био диме намачкани со путер од кикирики и тркалца банана У1: лубеница + јаткасти У2: сладолед без шеќер Р: инт. шпагети потпечени со јајца, к. млеко и рендана тиквица У: јаткасти В: клчано + фета + 1 био диме
Ако сте за десерти за гестациски дијабет со повеќе протеини. Домашен сладолед (за 1 лице) 100гр грчки јогурт 1 лажичка мед 1 лажица путер од кикирики Се меша се заедно и се остава да се замрзне. Јас лично јогуртот и медот ги мешам да се добие хомогена смеса и на крај го додавам путерот и грубо размешувам. Одозгора може да се стави и растопено чоколадо со стевиа. Една шоља блендирани овесни снегулки се меша со 1 лажичка прашок за пециво и 2 лажички какао. Се блендира банана со 2 јајца, се додава 1/3 шоља млеко и се се меша со сувите состојки. Се пече во долгнавесто тавче за леб на хартија за печење на 200 степени некаде пола час. Се премачкува со путер од кикирики и одозгора можете да ставите и мед, растопено чоколадо, сецкани јатки... Едит: сликче