Вчера: Д. Овесна тортиља со семиња, хумус, кашкавал, домат У. Кикирики, бадеми, овошен сладолед од смути Р. Пилешки стек, киноа, домат, кашкавал В. Портокал Денес Д. Бурек со месо и јогурт У. Сладолед, лубеница Р. Салата со киноа, урда, чадено пилешко и круши У. Лубеница, кикирики и бадеми 1 рака В/
Д: овесни снегулки, трици и чиа семе со млеко У1: праска + јатки У2: лубеница Р: свинско + компирчиња + тиквички + салата У: протеинско колаче В: 2 варени јајца + летна манџа + фета+ 2 био диме Д: Омлет со печурки + патлиџан + 2 био диме У1 : едно мини топче сладолед У2 : праска, слива + ореви Р: лут суџук + сарма + залучени пиперки У: протеинско колаче В: ваљда млечен намаз со патлиџан Денеска некако не се придржувам до здрава храна
Д.Палента со урда, сирење,ајран У.праска, круша, грозје Р.Мусака и шопска без леб В.Банана,праска,круша
Д.Омлет со урда и печурки, домат, пола краставица, маслинки,сирење у.Лубеница у2.Грозје у.3 круша р. плескавица, компирчиња, шопска, 1 кришка леб в.банана и 1 ред чоколадо
Д: проја со блитва и многу семки + јогурт У1: сливи намачкани со путер од кикирики У2: праска Р: чорба грашок со месо + салата + 1 био диме У: 2 мали крушчиња + ореви В: шопска со 1 био диме ќе биде
Д.Палачинки од овес и банана,путер од кикирики,ореви,мед У.Лубеница, круши Р.Крем чорба од црвена леќа и шопска У.Лубеница,1 ред чоколадо В.Пак 2 мали палачинки со путер од кикирики,крем и пола банана
D: Banana, ovesni snegulki so Jogurt + 1 praska U: raka bademi i kikiritki nesoleni R: przena urda so jajce, patlidzan i cajna U: princes krofna V: pola krastavica i nekolku lazici kiselo mleko
Д.Салата со просо, туна,пченка,шери, маслинки У.Диња,сладолед,праска,торта, Р./ В.3 мали парчиња пица и 1 пастрмајлија
Вчера Појадок -Овесни снегулки со банана и боровинка Ужинка - бадеми и сладолед Ручек -Пастрамка и компир Вечера -Шпагети со кашкавал Искрено мене иста ми е исхраната сега и во бременост и претходно кафе, газирано не пиев иста сум и сега, во исхраната секогаш гледав да имам баланс ниту премногу здраво само на салати и овошје, ниту пак премногу благо и газирано Освен што никако не користам салами, паштети ама тоа ми е со години така..
Вчера Д: јуфки со сирење У:лубеница Р: летна манџа, сиренце и тостирано лепче У:сладолед, В:тост со кашкавал.
Завчера Д: Бурек со стек и кашкавал и јогурт. Р: Риба на скара и пченка В: Лубеница, сончоглед и кока кола. Вчера Д: Геврек со маслинка, 2/3 парчиња сланина, сирење и патлиџан. Р: Шарска плескавица и патлиџан салата со кромид. В: Грозје и едно благо барче. Денес Д: две пржени лепчиња, павлака, патлиџан и сланина 2 парченца. Р: Батак на скара со салата. В: Грозје или лубеница ке биде и нешто благо, обично навечер ми се пријадува благо
Вчера Д: пржени лепчиња со јајца + сиренце У: пакетче гумени бомбони Р: грашок со јунешко + краставичка салата У: јаболко+банана В: варена пченак Денес Д: житарки со јогурт У: диња, пуканки Р: рибља чорба + макало од лук У: плазма бисквити В: уште не сум смислила ама нешто лесно зошто од макалото на ручек уште ми е претешко, а неможев да му одолеам
Д: Пржени лепчиња/кришки со јајца, патлиџан и сирење. Р: Печен крап и салата зелка и краставица. В: Сладолед 2 топки и едно барче.
Д: две пржени интегрални лепчиња со јајце, сирење и јогурт Р: ќофте, две интегрални кришки леб и салата со патлиџан, краставица и кромид У: амерички палачинки со овесни снегулки, лешници и малку црно чоколадо со 72%какао В: овошје ќе биде или овесна палачинка
Gledam temata ne e aktivna skoro 2 meseci Denot mi pocnuva so topla voda so limon chia seme(limonot i chiata gi stavam preku nok) i malku gumbir,uzinata mi e najcesto pola jabolka,mandarina,jatkasti edna raka,smuti od sumsko ovosje so bademi malku Ponedelnik D:grcki jogurt so 3 lazici oves,puter od lesnik i malini R:grav so salata Valalcinki od leka so humus,domat i krastavica Vtornik: D:2 jajca przeni so urda,maslinki,krastavica,domat i edno parce tonus R:telesko so salata Vroteinski puding so malini i lesnici Sreda: D:casa jogurr Balans so 3 lazici oves,1 lazica leneno seme i edno vareno jajce R:integralna tortila so marula,lazica urda(nemav avokado doma),pilesko,domat i crven kromid V:cezar salata (marula,pilesko,malku parmezan,kubeti od tonus leb napraviv i limon za dresing) Za utre cetvrtok Dvesni palacinki so grcki jogurt i sumsko ovosje Rolneti tikvicki so telesko i salata Vak cezar da go dojadam stekot
Денес: Д: 2 парчиња интегрален леб, путер од кикиритки, малини У: 200 гр микс ситно овошје (аронија, боровинки, јагоди, малини) Р: пастрмка, салата од зелка, 1 парче интегрален, кромид У: 2 зелени јаболка со цимет В: салата од марула, 2 варени јајца, 1/2 авокадо
1 лажичка маџун + таан + какао Д: Тарана со урда У: 2 портокали Р: Таљатели со сос од домати и ќофтиња У: интегрални путер колачиња + 1 јаболко В: /
Вчера: 1 лажичка маџун + таан + какао Д: Овесна каша со црвено овошје и јатки У: 1 портокал, кикирики, јатки со суво овошје Р: Ориз со зеленчук и копанчиња У: 1 јаболко, малку смоки В: /
Д: грчки, бадеми, лен, 1/2 банана, јагоди У: 40 гр бадеми Р: пилешки прсти со корнфлекс печени во рерна, зелка салата, сенф У: 3 мандарини В: палента со кисело млеко